Vintråden. Tråden för oss som gillar vin

Tack för tips! Beställning går tyvärr bort eftersom de ska konsumeras på lördag. Systemet rekommenderar nästan alltid pinot gris eller riesling till chili så det är roligt med andra alternativ :). NZ chardonnay kan nog absolut vara något! Ska spåna lite. Jag gillar också rött till fisk med föredrar vita fiskar då.
 
Tack för tips! Beställning går tyvärr bort eftersom de ska konsumeras på lördag. Systemet rekommenderar nästan alltid pinot gris eller riesling till chili så det är roligt med andra alternativ :). NZ chardonnay kan nog absolut vara något! Ska spåna lite. Jag gillar också rött till fisk med föredrar vita fiskar då.

Bonterra Chardonnay ekologisk, 139 kr, gillar jag också skarpt och den finns i alla fall i en del butiker. Väldigt låg sötma och fylligt.
 
Systemet rekommenderar nästan alltid pinot gris eller riesling till chili så det är roligt med andra alternativ :). NZ chardonnay kan nog absolut vara något! Ska spåna lite. Jag gillar också rött till fisk med föredrar vita fiskar då.

Till chili och många andra "svåra" smaker passar ofta cider bra. En torr, lite mineralisk, långsamjäst, "lagom" fyllig, ciderns svar på Chenin Blanc. Som vissa sydfranska eller "otypiska" spanska. (Finns massa bra brittiska av den typen också, men jag har aldrig sett någon i Sverige.)

Fast tyvärr är det väl fortfarande mestadels luckor i cidersortimentet så man får ha lite tur om något lämpligt ska råka vara på släpp.
 
Till chili och många andra "svåra" smaker passar ofta cider bra. En torr, lite mineralisk, långsamjäst, "lagom" fyllig, ciderns svar på Chenin Blanc. Som vissa sydfranska eller "otypiska" spanska. (Finns massa bra brittiska av den typen också, men jag har aldrig sett någon i Sverige.)

Fast tyvärr är det väl fortfarande mestadels luckor i cidersortimentet så man får ha lite tur om något lämpligt ska råka vara på släpp.
Jag har inte hittat någon cider på systemet som jag inte tycker är alldeles för söt. Undantaget är kanske Kiviks torra, men jag vet inte om den också blir för söt till mat? Finns det fler sorter i beställningssortiment kanske? Jag gillar egentligen cider, men då ska den vara knastertorr.
 
Jag har inte hittat någon cider på systemet som jag inte tycker är alldeles för söt. Undantaget är kanske Kiviks torra, men jag vet inte om den också blir för söt till mat? Finns det fler sorter i beställningssortiment kanske? Jag gillar egentligen cider, men då ska den vara knastertorr.

Kiviks torra passar till sushi och asiatisk mat generellt skulle jag säga.
 
Jag har inte hittat någon cider på systemet som jag inte tycker är alldeles för söt. Undantaget är kanske Kiviks torra, men jag vet inte om den också blir för söt till mat? Finns det fler sorter i beställningssortiment kanske? Jag gillar egentligen cider, men då ska den vara knastertorr.

En fransk , cidre biologique, uppskattades av mig men dissades av alla sockertörstande vid bordet. Nr 1803 på systemet för 50 kr helflaskan. Fransk cider är ofta lite annorlunda med hög syra, så det kan vara värt att smaka först innan...
 
Är ingen rosé-person. MEN funderar på att köpa denna pga att min polare designat flaskan 😅 Ngn som testat? Är det drickbart?

Visa bifogad fil 53119

Har du provat den ännu? Jag köpte ju en flaska och jag skulle vilja säga att det är en pratrosé även om den givetvis funkar till mat också (typ lättare småplock med röror och räkor, sallad och mildare rätter med kyckling). Perfekt när man sitter och inte gör något vettigt i värmen, helt klart :D

För rosé till lite smakrikare mat säger jag fortfarande Les Lauzeraies, den är kraftigare.
 
Har du provat den ännu? Jag köpte ju en flaska och jag skulle vilja säga att det är en pratrosé även om den givetvis funkar till mat också (typ lättare småplock med röror och räkor, sallad och mildare rätter med kyckling). Perfekt när man sitter och inte gör något vettigt i värmen, helt klart :D

För rosé till lite smakrikare mat säger jag fortfarande Les Lauzeraies, den är kraftigare.

Har inte testat! Ska storhandla på systemet ngn dag nästa vecka :)
 

Bifogade filer

  • 20200628_173630.jpg
    20200628_173630.jpg
    205,6 KB · Visningar: 14
En fransk , cidre biologique, uppskattades av mig men dissades av alla sockertörstande vid bordet. Nr 1803 på systemet för 50 kr helflaskan. Fransk cider är ofta lite annorlunda med hög syra, så det kan vara värt att smaka först innan...
Har smakat denna och tyckte att den var för söt tyvärr. Jag är jättekänslig för sötma till mat (men älskar dessertvin som sherry och portvin till efterrätt).
 
Jag älskar Pinotage! Den kräver dock sin producent för att komma till sin rätt (och jag gillar ju mineralitet och "brända toner"). @sjoberga , har du någon Pinotage du gillar som man kan relatera till? Jag blir ju lite nyfiken, men vill inte köpa något äckligt. :cautious:
 
Jag älskar Pinotage! Den kräver dock sin producent för att komma till sin rätt (och jag gillar ju mineralitet och "brända toner"). @sjoberga , har du någon Pinotage du gillar som man kan relatera till? Jag blir ju lite nyfiken, men vill inte köpa något äckligt. :cautious:

Gillar exempelvis Anura som finns på systemet. Gillar rökigheten men blir det för mycket jordsmak blir det tydligen diss. Är en fan av Pinot Noir och Pinotage ligger - ibland - som en god sådan men med en rökig twist som inte Pinot Noir har. Har ingen övermäktig erfarenhet av pinotage dock.
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • WE-tråden
  • Hingstval 2024
  • Välja säkerhetsväst

Omröstningar

  • Burkfisk
Tillbaka
Upp