2012 skulle ju bli mitt år...

Sv: 2012 skulle ju bli mitt år...

Den enda lösningen jag kan komma på isf är att bygga en hos mina föräldrar. Där skulle han kunna vara när jag jobbar. Dock blir skillnaden inte så jättestor mot hur det är nu då han följer med min sambo till jobbet när jag jobbar = han är ute mellan 07-16 alt är i bilen och får promenader. Men ska kolla hur de ställer sig till en sån sak. Men isf, borde man inte för hundens skull ha sällskap till den? Känns ensamt att vara ute själv så mycket.

Det här kan man ju ha olika uppfattningar om men jag skulle kunna tänka mig att ha en ensam hund i hundgård mellan kl 7-16 om den fick mkt aktivering övrig tid (om hunden verkade må bra). I det här fallet finns det ju speciella skäl dessutom. Men om nån kan ta ut honom en sväng mitt på dagen är det ju ännu bättre så klart.

Hur menar du att han är ute när han är med din sambo på jobbet? Bilen tror jag inte alls är lika bra som hundgård, det blir ju lite trångt och instängt.
 
Sv: 2012 skulle ju bli mitt år...

Sambon arbetar mycket ute (militär).

Ja om hunden kan få vara med husse utomhus varje vardag mellan 7-16 så kan det ju inte bli bättre :) Men det beror ju lite på hur mkt tid det blir i bilen en genomsnittlig dag om det är bättre än en hundgård. Kanske kunde sambon få smälla upp en hundgård på sin arbetsplats? Finns ju färdiga sektioner & koja att köpa som lätt kan flyttas, behöver inte vara nåt stort ingrepp på arbetsplatsen.

Ni får spåna lite. Men så mkt utevistelse som möjligt, det har kurerat många kliande schäfrar. Önskar er lycka till :)
 
Sv: 2012 skulle ju bli mitt år...

Nu talar vi inte om något så enkelt som att inte kunna träna utan att anpassa sitt liv efter en hund. Det är inte så himla roligt och varken ägare eller hund mår bra av det.
 
Sv: 2012 skulle ju bli mitt år...

KL

Nu minns jag inte vad alla mediciner och sånt heter som min hund fått, men han fick iaf kvalsterallergi när han var 1 & 1/2 år gammal (Cesky terrier). Den utlöstes av ett fästinghalsband.

Vi kom i kontakt med en hudspecialist omgående och hon sa "Kvalsterallergi!" nästan direkt när hon såg vår hund första gången. Detta konstaterades sen med blodprov.

Första tiden kliade han så att han blödde, men det var liksom anfall som varade någon minut. Resten av tiden var han som vanligt. Men första tiden var tuff, då det oftast dröjer ett tag innan man hittar rätt metod att lindra allergin på. Min hund fick kortisontabletter omgående vilket lindrade besvären mycket.

Idag är min hund snart 6 år och han lever ett helt normalt hundliv, utan klåda. Jag ger han en spruta (allergener) en gång i månaden och det fungerar utmärkt.

Jag vet inte om detta är någon tröst för dig, men min hund har haft det som besvärligast på vintrarna (och fått konstaterat av vet. att det nästan alltid är så med allergihundar). Detta är andra vintern min hund inte behöver äta extra kortisontabletter, utan klarar sig enbart på sprutan.

Alla som säger hundrastgård eller avliva - ja hundrastgård kanske är bäst innan man hittat rätt medicin till hunden, men det går att få en "normal" allergihund utan några som helst besvär även i lägenhet. Det gäller "bara" att hitta rätt medicin, och det är just det som kan ta ett tag.

TS, jag önskar dig och din hund all lycka till!
 
Sv: 2012 skulle ju bli mitt år...

Halvt knapplån

Fast tyvärr finns det allergihundar som inte svarar bra på någon medicin.
Just hyposensibilisering har ju inte så bra effekt heller. På ca 1/3 hjälper det inte alls, 1/3 hjälper det lite och 1/3 hjälper det bra.
Men försöka ska man ju, dock inte i all oändlighet.
Skönt att det fungerar så bra på din hund! :)

TS bör ju iaf åtminstone fullfölja eliminationsdieten på 8 veckor innan man ser vidare.
 
Sv: 2012 skulle ju bli mitt år...

Enligt min veterinär är schäfer också extra svår att behandla. Det är inte alls lika många som svarar på bra hyposensibilisering. Men vi måste ju testa iaf. Eliminationsdieten har gått åt pipan då hunden enligt vet måste fått tag i någonting att äta som orsakat extrem svullnad i magen på honom. VAD kan vi i vårt liv inte förstå!!! För jag är hemma med hunden nu när jag är ledig och har superkoll på honom. I lägenheten finns ingenting att komma åt och i skogen håller han sig nära. Men nu mår han iaf bättre och svullnaden har lagt sig så det är bara att börja om :( Men vi kämpar på.
 
Sv: 2012 skulle ju bli mitt år...

Jag undrar hur kvalsterallergi kan utlösas av fästinghalsband, någon som vet?
Har en kvalificerad gissning?
 

Liknande trådar

Hundhälsa Först och främst. Vi har varit hos veterinären. Hunden har fått mediciner. Allt är "bra". Men jag pallar tydligen inte psykiskt att mina...
Svar
13
· Visningar
1 573
Senast: tanten
·
Hundhälsa HJÄLP - ÄR DET NÅGON SOM VARIT MED OM NÅGOT LIKNANDE MED HUND?? VETERINÄREN HITTAR INGET SVAR! För 2 månader sen Blöder från urinröret...
Svar
1
· Visningar
509
Senast: Lyan
·
Hundhälsa Hej Min valp på 12 veckor som har varit någorlunda rumsren (ca 0-4 olyckor om dagen), säger alltid till eller så ser man när han behöver...
Svar
4
· Visningar
692
Katthälsa Har haft min katt i snart två månader och hon har haft lite problem med magen sen ett tag. När hon flyttade hit från katthemmet va hon...
Svar
13
· Visningar
625
Senast: Hazel
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Burkfisk
Tillbaka
Upp