Bästa kaffet?

Kokkaffe! Helst på fjället tillagat på spritkök. :)

Måste inte vara tillagat på spritkök i fjället. Kan vara minst lika gott tillagat på vedspis som man sedan häller upp i termos. Sedan dricker man det goda kaffet i en träkåsa efter kallt och svettigt arbetspass i skogen. Helst ska man sitta på en liten nygjord timmervälta också. Då är kaffet som godast.😊
20190504_115113.jpg
 
Starbuck's Sumatra i en "French Press" ar definitivt det godaste om jag gor eget kaffe ... annars dricker jag det mesta sa lange det ar gjort pa kaffe bonor och ar brunt. :p
 
Min största aha-upplevelse av kaffe var "Vallgatan" (har jag för mig) från da Matteo i Göteborg, för kanske 10-12 år sedan. De var inhyrda med maskiner och baristas till ett evenemang jag arbetade med. Fram tills dess hade jag trott att kaffe är kaffe, liksom... Sedan dess har jag uppskattat flera av deras kaffen (?) stort, och gick även en period igång ordentligt på en helt underbar blandning från Slöinge kafferosteri.

Men mycket boutiquekaffe är ju förtvivlat dyrt, inte sällan uppåt 400-500 kr/kg, så jag tycker att sökandet efter bästa "fulkaffe" är minst lika kul. :)
Där har jag, och många andra jag läst om på forum, hittat ett tilltalande och riktigt prisvärt (imho) alternativ i italienska Musetti Dulce Arabica, 129 kr/kg på Willys.

Jag är för lat för att brygga espresso manuellt, så jag har en helautomatisk bryggare/kvarn (Siemens S50) som gör det helt okej.
 
Vilket kaffe tycker ni är bäst? Och hur tillreder man den bästa koppen kaffe? :)
Zoegas Skånerost och brygger den med rågad mängd kaffe.

Eller Zoegas presso och kör i en presso.

Men jag dricker bara kaffe om jag har gäster :D så jag håller inte på med något special.

Däremot avskyr jag svagt kaffe, det är fasansväckande surt.

Godast är det på ett Italienskt café i U-A, där får man en jättebalja kaffe som är dubbelstarkt :D
 
1. kaffet måste vara nybryggt. Termoskaffe får mig att grina illa.
2. får inte vara svagt. "vattstarkt" kallade en jobbarkompis det. Blä.

Arabiskt eller eritreanskt kaffe är väldigt gott. enda kaffet jag kan dricka utan mjölk.
 
Jag drömmer lite om att utveckla specialiserat kaffesnobberi på hemmaplan, men jag orkar inte. Det får bli när jag går i pension. Till dess dricker jag det för tillfället godaste av de krav- och rättvisemärkta kaffesorterna på närmaste Hemköp. Jag brygger i presskanna, för det är så enkelt.

Men! Det slår mig att jag inte har något favoritkaffeställe på stan just nu! Jag gillar många fik, men jag har just nu inget som jag gillar särskilt just för kaffets skull. Det kan bli ett litet projekt för hösten att hitta ett sådant ställe.
 
1. kaffet måste vara nybryggt. Termoskaffe får mig att grina illa.
2. får inte vara svagt. "vattstarkt" kallade en jobbarkompis det. Blä.

Arabiskt eller eritreanskt kaffe är väldigt gott. enda kaffet jag kan dricka utan mjölk.
Ja precis, om det är svagt kaffe bara måste man ha mjölk i eftersom det är så surt och äckligt och bittert. Löfbergs Lila. Starkt kaffe är runt och aromatiskt och där behövs ingen mjölk.

Hade en lustig incident på jobbet där vi diskuterade hur starkt kaffet skulle vara, för hon hatade starkt kaffe, så jag bryggde en kanna starkt och en svagt (enligt kollegans anvisningar). Mycket riktigt trodde hon den svaga var det starka och den starka det svaga... vattnet börjar dra ut mängder med bitterämnen och dyl när kaffemängden är för tunn.
 
Jag är en hopplös hipster och rostar mitt eget kaffe hemmavid. Testar lite olika bönor men har inga bestämda åsikter om vilka sorter som är bäst, det viktiga är att kaffet är nyrostat och mals precis innan bryggning, och då är det helt enkelt enklast och billigast att rosta hemma. Det blev en smula pinsamt när jag fick besök av brandkåren då någon granne hade känt rostningsdoften och trott att det var brandrök (kafferostning luktar konstigt nog inte kaffe), men brandmännen verkade tycka att det var skitkul och det är väl roligt att kunna glädja någon i deras yrkesutövning... :D

Jag brygger i pressokanna för att det är enkelt och jag är en lat jävel.
 
1. kaffet måste vara nybryggt. Termoskaffe får mig att grina illa.
2. får inte vara svagt. "vattstarkt" kallade en jobbarkompis det. Blä.

Arabiskt eller eritreanskt kaffe är väldigt gott. enda kaffet jag kan dricka utan mjölk.

Beror på hur länge kaffet har varit i termosen och om termosen håller värmen bra. Jag har druckit mycket termoskaffe som varit gott. 🙂

Säga som på jobbet, om man stoppar en tesked i kaffekoppen och den står av sig själv är det lagom starkt! 😉
 
Jag tycker inte att det kaffet är gott. Jag har fattat att jag borde tycka det, men nej.
Har du testat lilla stället på en liten tvärgata till Östra Hamngatan, alldeles nära NK? Det ska vara exceptionellt bra enligt kaffekännare, själv kommer jag inte ihåg vad jag tyckte.

M v h Eko-Gevalia til the bitter end.

Edit: Bar Centro på Kyrkogatan är det nog jag far efter.
 

Liknande trådar

Mat Ni som dricker morgonkaffe, som att det inte fanns en morgondag (eller ens ett idag) annars, minns ni hur det började? När blev det...
2 3
Svar
50
· Visningar
1 782
Senast: Tarnin
·
Tjatter Fick mig inget kaffe igår, bara en kopp te på morgonen, så nu har jag hemsk huvudvärk..... Medan jag väntar på att koffeinet ska kicka...
Svar
10
· Visningar
317
Senast: Praefatio
·
Mat Med tanke på andra tråden om fikabesvikelser, vad hade ni blivit riktigt glada över om någon tog fram som bjöd på fika? :) Vad är det...
2 3
Svar
45
· Visningar
1 173
Senast: MCP
·
Tjatter Jag råkade säga på jobbet att jag nöjer mig med en karl som kan massera fötter och gå upp före mig och fixa kaffe. Vilket fick en manlig...
2 3
Svar
49
· Visningar
3 060
Senast: Lingon
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp