Men mättat fett sköljer ju bara artärerna vet du väl. ( enligt dr Dahlqvist)Tycker som du.
Blodfettsnivån blir spännande, en del lämnar prover som ser ut som mjölk, mer eller mindre.
Och höga blodfetter är ju inte så kul, kanske.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Men mättat fett sköljer ju bara artärerna vet du väl. ( enligt dr Dahlqvist)Tycker som du.
Blodfettsnivån blir spännande, en del lämnar prover som ser ut som mjölk, mer eller mindre.
Och höga blodfetter är ju inte så kul, kanske.
Men mättat fett sköljer ju bara artärerna vet du väl. ( enligt dr Dahlqvist)
Jo. men läkarbristen är stor ffa inom primärvård. Sen blev det ju hon och några till mot etablissemanget och det är väl därför de har anhängare antar jag.Tänkte inte på det.
Men dr Dahlqvist fick ju rätt skarp tillsägelse om att börja jobba enligt vetenskap och beprövad erfarenhet och det var väl åtminstone hot om uppsägning.
Jo. men läkarbristen är stor ffa inom primärvård. Sen blev det ju hon och några till mot etablissemanget och det är väl därför de har anhängare antar jag.
Ja, men jag tror också att det finns en lockande komponent i att vara mot något slags etablissemang/överhet. Men precis som du säger, är det också lockande med att få slippa vara fettskrämd (vilket fånigt ord egentligen) och moffla i sig vispgrädde, ägg, riktigt smör, gräddost och bacon till frukost. Vem vill sitta med torra knäckebrödsmackor och lättfil? Och när jag skrev det där känns det nästan som lite bonderomantik också, riktiga råvaror direkt från bondgården och landet ( i jämförelse med syntetiska lättprodukter från livsmedelsindustrin )Säger du det? Att det är ont om läkare i primärvård, alltså???
Har jag aldrig märkt...
för övrigt är det ju rätt vanligt numera, med internet, att en person uttrycker något kontroversiellt men sådant man "vill" höra, och får enorma mängder påhejare. Exemplet med läkaren (?) som påstår att svamp är orsaken till i stort sett all cancer. Jättepoppis, men inte vetenskapligt sunt.
Det är ju det vi ser bland annat i den här tråden: en del människor, med den typen av skolning, förstår värdet av naturvetenskaplig forskning med blindning och så vidare, andra ser att en anekdotisk (egen) erfarenhet är vad som behövs för att generalisera.
Många människor har svårt att läsa/avlyssna rapporter på ett sakligt/kritiskt sätt och då hakar man gärna på.
"För det låter logiskt i mina öron" och då måste det vara sant. Tycker att @sjoberga gjorde ett tjusigt jobb med parallellen om margarinintag och svältdöd i USA, sådana exempel som det är vanligt att man går på.
Som TS som en stund bestämde sig för att det var tillgången till socker som orsakar diabetes, när det inte är riktigt så enkelt. Men det ser ju logiskt ut och är en bekväm/enkel "sanning" att ta till sig.
Och när det gäller LCHF kan jag tänka mig att det är lockande att haka på, när många dieter/viktnedgångskoster är restriktiva så är det ju väldigt attraktivt med någon som säger motsatsen. I stort sett.
Så tråden är igång änTänkte inte på det.
Men dr Dahlqvist fick ju rätt skarp tillsägelse om att börja jobba enligt vetenskap och beprövad erfarenhet och det var väl åtminstone hot om uppsägning.
Tänkte inte på det.
Men dr Dahlqvist fick ju rätt skarp tillsägelse om att börja jobba enligt vetenskap och beprövad erfarenhet och det var väl åtminstone hot om uppsägning.
Ja, men jag tror också att det finns en lockande komponent i att vara mot något slags etablissemang/överhet. Men precis som du säger, är det också lockande med att få slippa vara fettskrämd (vilket fånigt ord egentligen) och moffla i sig vispgrädde, ägg, riktigt smör, gräddost och bacon till frukost. Vem vill sitta med torra knäckebrödsmackor och lättfil? Och när jag skrev det där känns det nästan som lite bonderomantik också, riktiga råvaror direkt från bondgården och landet ( i jämförelse med syntetiska lättprodukter från livsmedelsindustrin )
Och när det gäller LCHF kan jag tänka mig att det är lockande att haka på, när många dieter/viktnedgångskoster är restriktiva så är det ju väldigt attraktivt med någon som säger motsatsen. I stort sett.
ha ha jag tänkte också detSå tråden är igång än
Liten rättelse bara. Dr Annika Dahlqvist blev anmäld av två dietister till socialstyrelsen då hon föreslog lågkolhydratkost till några av sin sockersjuka patienter. Det hela utreddes under två år och det slutade med att Anika Dahlqvist fick rätt. I jan 2008 godkände Socialstyrelsen lågkolhydratkost, och bedömde att den var ”I enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet”.
Kan nämna att hennes sockersjuka patienter drog ner ordentligt på medicineringen och vissa kunde sluta helt
Med vänlig hälsning,
Rolle
Vad det handlade om var ett legitimationsärende. Och Socialstyrelsen beslöt att inte dra in hennes legitimation. De gjorde samtidigt reservationer för att det saknas långsiktiga studier på lågkolhydrakost. De konstaterade att hennes kostråd inte stred mot vetenskap och beprövad erfarenhet, vilket på LCHF-lingo snabbt översattes till att kostråden godkändes av Socialstyrelsen - en LCHF-översättning som uppenbarligen fortfarande görs.Så tråden är igång än
Liten rättelse bara. Dr Annika Dahlqvist blev anmäld av två dietister till socialstyrelsen då hon föreslog lågkolhydratkost till några av sin sockersjuka patienter. Det hela utreddes under två år och det slutade med att Anika Dahlqvist fick rätt. I jan 2008 godkände Socialstyrelsen lågkolhydratkost, och bedömde att den var ”I enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet”.
Kan nämna att hennes sockersjuka patienter drog ner ordentligt på medicineringen och vissa kunde sluta helt
Med vänlig hälsning,
Rolle
Jag tror det stämmer, dieten är populär just för att man kan äta goda ostar, nötter, goda dressing på salladen.Ja, det ser man ju också. Lchf-fantaster betonar gärna hur naturligt, ekologiskt, hemlagat och närodlat de äter. Ska vi se det som bonderomantik, är det helt klart ganska välbärgade och bortskämda bönder man knyter an till, om vi ser det historiskt. Det vi har lärt oss om bönderna historiskt, är inte att de frossade i grädde och fett kött.
Det tror jag också är en viktig del av dietens popularitet. Jag kan förstå att det finns de som länge/alltid varit missnöjda med sin vikt och har försökt hålla igen mer eller mindre framgångsrikt, och att de då blir glada när en diet plötsligt tillåter allt det de har uppfattat som förbjudet.
Sen visar det sig ju ändå att en del äter för mycket även av den maten, och därför inte går ner, och att andra trots allt inte klarar att hålla den dieten. (Jag hade inte heller kunnat hålla den, jag blir sugen på risotto bara jag ser ett lchf-recept.)
Men måste du följa en diet?Jag tror det stämmer, dieten är populär just för att man kan äta goda ostar, nötter, goda dressing på salladen.
Det är svårt att sluta med tex goda mackor, jag trodde aldrig jag skulle klara det Jag älskade bröd i alla former, älskade min goda gröt på morgonen.
För någon vecka sen hade jag köp ett riktigt gott bröd till sambon på fredagen Jag tänkte, det är fredag jag ska unna mig en god macka, jag har inte ätit bröd på ett halvår
Bredde mackan la på favoritosten, tog ett bett...Mackan växte i munnen på mig, till slut kändes det som jag hade blandat ihop vatten och mjöl och stoppat i munnen, det blev en klistrig massa.
Jag är inte sugen på bröd längre.
I somras åt jag lite nypotatis, det va inte heller någon hit direkt...
Det enda jag kan sakna det är frukt, plommon, melon, apelsiner...
Jag har läst om dieten paelo överväger lite om det kan var något för mig, men då måste jag ju skippa dom goda ostarna...
Så tråden är igång än
Liten rättelse bara. Dr Annika Dahlqvist blev anmäld av två dietister till socialstyrelsen då hon föreslog lågkolhydratkost till några av sin sockersjuka patienter. Det hela utreddes under två år och det slutade med att Anika Dahlqvist fick rätt. I jan 2008 godkände Socialstyrelsen lågkolhydratkost, och bedömde att den var ”I enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet”.
Kan nämna att hennes sockersjuka patienter drog ner ordentligt på medicineringen och vissa kunde sluta helt
Med vänlig hälsning,
Rolle
För mig är det lättare att följa en diet, annars är det lätt hänt att jag svävar iväg.Men måste du följa en diet?
Om det inte handlar om att gå ned i vikt kan du väl äta det du vill? Dvs följa LCHF men om du vill ta en frukt till helgen så gör du det?
För mig är det lättare att följa en diet, annars är det lätt hänt att jag svävar iväg.
Nu går jag på 5:2 för att gå ner några kilon, det märks redan på kläderna att dom sitter lösare När jag har nått min målvikt tänkte jag börja lite lätt med frukt
jag vet, tråden har spårat ut och istället för att prata om fetmaepidemin så blir jag ifrågasatt vad jag äter.Jag måste säga att jag är förvånad över att någon fortfarande svarar i den här tråden, som i huvudsak tycks kretsa kring vad du äter och tycker, snarare än fetmaepidemin som den borde avhandla (på gruppnivå). Vad var egentligen din tanke med att skriva här?
Så länge du ifrågasätter vad andra äter så är det okej men när andra frågar varför du går på diet så ska tråden låsas?jag vet, tråden har spårat ut och istället för att prata om fetmaepidemin så blir jag ifrågasatt vad jag äter.
Detta va verkligen inte min avsikt med tråden
Jag vet inte varför tråden har blivit som den blivit
Jag ber moderator låsa tråden
För att du tyckte fetmaepidemien skulle lösas genom LCHF och folk är feta för de blivit lurade.jag vet, tråden har spårat ut och istället för att prata om fetmaepidemin så blir jag ifrågasatt vad jag äter.
Detta va verkligen inte min avsikt med tråden
Jag vet inte varför tråden har blivit som den blivit
Jag ber moderator låsa tråden
Så enkelt är det inte. När det gäller LCHF så gäller det att värdera forskningsresultat. De som förespråkar LCHF pekar på vissa forskningsresultat och motståndarna pekar på andra. Det krävs en hel del för att veta vem som faktiskt har rätt. Vad som är väl underbyggt och vad som är mest tjafs.Säger du det? Att det är ont om läkare i primärvård, alltså???
Har jag aldrig märkt...
för övrigt är det ju rätt vanligt numera, med internet, att en person uttrycker något kontroversiellt men sådant man "vill" höra, och får enorma mängder påhejare. Exemplet med läkaren (?) som påstår att svamp är orsaken till i stort sett all cancer. Jättepoppis, men inte vetenskapligt sunt.
Det är ju det vi ser bland annat i den här tråden: en del människor, med den typen av skolning, förstår värdet av naturvetenskaplig forskning med blindning och så vidare, andra ser att en anekdotisk (egen) erfarenhet är vad som behövs för att generalisera.
Många människor har svårt att läsa/avlyssna rapporter på ett sakligt/kritiskt sätt och då hakar man gärna på.
"För det låter logiskt i mina öron" och då måste det vara sant. Tycker att @sjoberga gjorde ett tjusigt jobb med parallellen om margarinintag och svältdöd i USA, sådana exempel som det är vanligt att man går på.
Som TS som en stund bestämde sig för att det var tillgången till socker som orsakar diabetes, när det inte är riktigt så enkelt. Men det ser ju logiskt ut och är en bekväm/enkel "sanning" att ta till sig.
Och när det gäller LCHF kan jag tänka mig att det är lockande att haka på, när många dieter/viktnedgångskoster är restriktiva så är det ju väldigt attraktivt med någon som säger motsatsen. I stort sett.
Så enkelt är det inte. När det gäller LCHF så gäller det att värdera forskningsresultat. De som förespråkar LCHF pekar på vissa forskningsresultat och motståndarna pekar på andra. Det krävs en hel del för att veta vem som faktiskt har rätt. Vad som är väl underbyggt och vad som är mest tjafs.
Du har själv sagt, om jag minns rätt, att de personer som @Rolle pekade på är oseriösa eller har dåligt rykte (minns inte ordvalet), om de är det eller inte vet jag inte. För mig är frågan varför mest intressant, är det för att de objektivt är oseriösa eller är det för att de går emot etablissemanget? Vem och vad avgör om någon är seriös? Du avfärdade dem med att de var oseriösa om jag inte minns fel och inte med något underbyggt svar om varför.