Hur kryddar ni köttfärssåsen?

Den såsen blir för söt för mig, med morötter och selleri (celery är väl stjälkselleri, inte rot-?). Mjölkens funktion undgår mig helt. Vill man ha mer vätska kan man ju ta mer (vitt) vin. Grädde i köttfärssås gör mig helt olycklig. Jag skyller på att det inte är kosher. :p Och jag vill inte höra ETT ORD om parmesan efter det!
:D

Det är sant, rotselleri heter väl celeriac. Det har jag haft i nån gång och tycker det är rätt sött också. Men gott. Pancettan kanske balanserar det söta lite?
 
:D

Det är sant, rotselleri heter väl celeriac. Det har jag haft i nån gång och tycker det är rätt sött också. Men gott. Pancettan kanske balanserar det söta lite?
Jag gör nån gång ibland som jag beskrev, med tillägg av lite strimlad bacon som kommer i på tidigt stadium. Det är gott och finns ofta med i italienska recept. (Stjälkselleri äter jag bara när jag känner att jag inte kan med att peta bort det. En av få saker jag petar bort.)
 
Den såsen blir för söt för mig, med morötter och selleri (celery är väl stjälkselleri, inte rot-?). Mjölkens funktion undgår mig helt. Vill man ha mer vätska kan man ju ta mer (vitt) vin. Grädde i köttfärssås gör mig helt olycklig. Jag skyller på att det inte är kosher. :p Och jag vill inte höra ETT ORD om parmesan efter det!
Från samma sajt som tidigare: "The combination of diced onion, celery, and carrots cooked in olive oil and seasoned with salt and pepper is called a soffritto in Italian cuisine. It is the base of many Italian dishes, including Bolognese sauce."

och

"Milk
Everyone’s surprised when I mention that my Bolognese sauce contains milk. Indeed, most of us aren’t used to adding milk to meat sauces, yet in Bolognese, it is the surprise, miraculous ingredient that gives rich body to the sauce and makes the meat so tender. It also produces a sauce that is more orange than red. Use whole milk (3.25% m.f.) or partly skimmed milk (2% m.f.). You can use either regular or lactose-free milk. I’ve never tried using plant milks (soy, rice, or nut), but if you do, make sure to pick one that can sustain boiling for an extended period. Most plant milk will curdle and produce an unappealing look and texture upon boiling. Do not use cream."

http://foodnouveau.com/recipes/how-tos/how-to-make-an-authentic-bolognese-sauce/
 
Från samma sajt som tidigare: "The combination of diced onion, celery, and carrots cooked in olive oil and seasoned with salt and pepper is called a soffritto in Italian cuisine. It is the base of many Italian dishes, including Bolognese sauce."

och

"Milk
Everyone’s surprised when I mention that my Bolognese sauce contains milk. Indeed, most of us aren’t used to adding milk to meat sauces, yet in Bolognese, it is the surprise, miraculous ingredient that gives rich body to the sauce and makes the meat so tender. It also produces a sauce that is more orange than red. Use whole milk (3.25% m.f.) or partly skimmed milk (2% m.f.). You can use either regular or lactose-free milk. I’ve never tried using plant milks (soy, rice, or nut), but if you do, make sure to pick one that can sustain boiling for an extended period. Most plant milk will curdle and produce an unappealing look and texture upon boiling. Do not use cream."

http://foodnouveau.com/recipes/how-tos/how-to-make-an-authentic-bolognese-sauce/
Samma tanke som med grädde, men med lite måtta, tolkar jag det som.
 
Antagligen, men jag undrar om man får "rich body" av mjölk. Nå ja, jag tänker hur som helst inte testa. :D
OM jag någon gån ska använda "mjölk" i mat, blir det (Oatleys) havremjölk, iKaffe. Den ger en annan smak än mjölken (kokt mjölk är ju ingen höjdare) och fungerar jättebra. Jag har den i vissa curryrätter bl.a.
 
Får jag göra som jag vill så har jag viltfärs (älg alt rådjur) salt, peppar, krossade tomater, chili, lök, vitlök och lite grädde.

Får barnen välja nötfärs alt älgfärs, salt, peppar, ketchup, tacokrydda ibland och en skvätt grädde. Kräsna barn som gillar olika och inte mycket gemensamt som dom gillar.
 

Liknande trådar

Mat Vi äter mest älgkött och därmed älgköttfärs. Vad har ni för kryddor i era goda köttfärsröror med älg? Vi har ledsnat lite på "det gamla...
Svar
9
· Visningar
485
Senast: nejlica
·
Mat Brukar inte köpa lax, gillar inte den skarpa smaken av odlad dito. Igår föll jag för den röda lappen och köpte "grytbitar av lax". Idag...
Svar
10
· Visningar
508
Senast: tanten
·
Mat Jag gjorde köttfärssås i söndags och la allting i en stor plastlåda med lock. Jag tror det var någon/några dagar kvar på bäst... 2
Svar
21
· Visningar
1 246
Senast: starcraft
·
Hundhälsa Min äldsta hund, en labradorblandning, är 11 år (12 år senare i år). Jag har redan märkt att hon har svårare att se när det är mörkt...
Svar
9
· Visningar
493
Senast: Santoxen
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Ofräsch häst?
  • Dressyrsnack nummer 18
  • Det här med muskelskador...
Tillbaka
Upp