Psst....läste i tråden att några tycker det är jobbigt att göra julmat till många. Här kommer tips.
Köttbullar, detta aber att göra många av, men ack så goda och viktiga till jul. Ha i en liten liten skvättt soja i köttfärssmeten, liten dutt flytande margarin så de inte blir torra och så gör du en hel bakplåt full med köttbullar. De sväller inte så du kan lägga de trängt och du slipper stekoset. In i 200 grader ca tjugo minuter. Perfa!!! Gör de två eller till och med TRE veckor innan och förvara i frysen. Voila!
Köp hem sill låååångt innan, ja julhandla allt sånt som faktiskt håller länge...långt innan. Då slipper du stressa.
Snitta ett kryss i prinskorvarna "ändor" och kör de i en plåt ihop med köttbullarna när det är dags att värma på dom. Under tiden har du kokande vatten i skålen de ska ligga i. Då håller de värmen länge, men du slipper än en gång stekoset och framför allt, du slipper hålla på med stekpannan i omgångar.
Revbensspjäll funkar ypperligt att laga till innan, frysa in och glasera på julafton. Nëmas problemas.
Patéer och pastejjer håller många dagar om de förvaras på rätt sätt.
Gör julgodiset någon vecka innan och GÖM DET FÖR GUDS SKULL!!
Skinkan...vet ni hur mycket salt det är i en julskinka? Då vet ni hur bra salt konserverar...Du kan alltså tillaga den före julafton och sen griljera den på en pisskvart medan ni äter julgröten till lunch
Servetter viks dagen innan, servisen tas fram då också, stryk duken dagen innan och häng upp på galge så är den klar, damma av finglasen mm. Julafton ska gå smidigt, vara roligt och inge mysstämning. DET misslyckas jag och min familj alltid med eftersom vi är så totalt olika när det kommer till planering.