Bukefalos 26 år!

klippa hamstertänder

V

vivianhegre

min mamma har en hamster som har et stort bur med massor at gnaga på, endå blir tänderna alldeles för långa. En kompis till henne brukade klippa tänderna til sina hamstrar själva om dom inte slipade ner dom tillräkligt själva.
Kan man det?

mamma tänker iallafall gå till vetrinären första gången så får hon se hur det görs och vad dom säjer!
 
Y

yackie

Har en kompis som hade en kanin där tänderna blev för långa. Hon klippte dom hos veterinären tror jag. Så antagligen går det på hamster också. Är det något fel på den då så att tänderna växer fortare än normalt eftersom den inte hinner slipa ner dom? Det är ialla fall bra att ni ska gå till veterinären så han får titta på hamstern.
 
I

Icebabe_1

jag klipper djur tänder hela tiden,och på din hamster är det verdens änklaste sak att klippa,du kan använda en nagelsaks bara och klippa.du måste dock veta vart du skall klippa,och det är så att tänderna skall mötas uppe och nere,dom skall inte gå över varann,klipp dom så dom möts,det är jättelätt.
 
V

vivianhegre

okey!
åker til veterinären till veckan så får vi höra.
tycker också det är märkligt at han inte hinner slipa ner dom själv. haft tre hamster förrut och dom hadde aldrig några problem endå om dom inte gnagde nånting på kvistar!!
 
Han har felställda tänder och sådan är ärftligt.
Det spelar alltså ingen roll hur mycket du ger honom att gnaga på för han kommer att behöva ha sina tänder klippta ibland ändå.
Vanligtvis så räcker det med maten, lite knäckebröd odyl för att tänderna skall hållas i trim, men eftersom din hamsters tänder inte möts där dom skall så kan dom inte slitas på ett korrekt sätt.
 

Liknande trådar

Övr. Barn Min äldsta dotter är nyligen fyllda åtta år. Hon har alltid varit en ganska orolig själ. Kolik som bebis, sov (sover) dåligt, vaknade...
2 3 4
Svar
78
· Visningar
13 748
Övr. Hund Min tollare fyller 2 år i slutet av mars. Han är en underbar hund med mycket energi och glädje. Vårt (eller egentligen mitt) problem är...
2 3
Svar
50
· Visningar
5 287
Kropp & Själ Ber om ursäkt redan från början om det här blir långt, krångligt och invecklat. Mitt självförtroende och självkänsla är för närvarande...
2
Svar
26
· Visningar
2 166
Kropp & Själ Jag vet inte vad jag ska ta mig till längre. Jag har varit på exakt samma plats i livet i flera år nu. Jag kommer ingenstans med mitt...
2 3 4
Svar
66
· Visningar
3 644

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Duvor
  • Fjärilar!

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp