Jag har hört om det där med öppna landskap en del, kan du berätta mer om det? Jag känner att jag har lite dålig koll på vad konsekvenserna av utebliven köttproduktion skulle bli.
Precis som @sorbifolia skriver så hålls markerna öppna genom betning samt vall-/spannmålsproduktion. Hade de inte brukats av den anledningen hade där förmodligen stått skog istället - trevligt det också men tänk ett land med enbart skog? Inga öppna ytor?
Där gräs och spannmål odlas är såklart inte den biologiska mångfalden så hög, bättre i den ekologiska produktionen jämfört med den konventionella. Många av våra arter i den biologiska mångfalden finns i de öppna hag- och ängsmarkerna. Genom att områdena betas växer där växter som kräver den typen av miljö och övriga organismer som är knutna till dessa växter. Växer dessa områden igen med sly/skog så krymper möjligheterna för att bibehålla en biologisk mångfald.
Lupintråden i Hem&Hobby tycker jag är ett bra exempel, en hel del av den mark som idag översvämmas av lupiner har tidigare varit mark som på något sätt varit brukad - nu brukas den inte och en art som lupin kan snabbt ta över.