Att man får svenskt kött när man köper svenskt kan man tyvärr inte lite på om man inte följer djuret genom hela processen.
Det mesta av det man köper märkt Scan och andra stora aktörer är importerad och enbart styckad och packat i Sverige.
Tittar man riktigt noga brukar det stå med stora feta bokstäver: Svenskt xxxkött, och sedan får man använda mikroskop för att se att det även står importerad från xxx styckad i sverige om de då inte "råkat" glömma märkningen på just det paketet.
Orsaken till att det kan fortgå på detta viset är tydligen en regel rörande import av kroppar och levande djur som gör att de får märkas som svenskt om det avlivas/styckas i sverige. Regeln säger bara att man "bör" märka köttet med ursprungsland men att det räcker med djurets registreringskod.
Köper man kött med detta märket på förpackningen så är det uppfött, slaktat, styckat och paketerat i Sverige. (Men sen finns det såklart svenskt kött som inte har märkningen också)

Men sen är inte allt tex Scans kött helt svenskt, ett känt exempel är ju baconen som är svenskt kött men som tillverkas i Polen.
Allt nötkött måste ursprungsmärkas med vart det är fött, uppfött och slaktat. Det kom till efter galna kosjukan och ska gälla i hela EU (även från kött från andra länder som kommer in i EU).
I april 2015 kommer det även för gris-, lamm, get- och fågelkött.
Mer info tex här http://www.lrf.se/Mat/Markning/Markning-av-mat/