Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Papper på häst?

T

Tuki

Nu har jag läst ett antal trådar här om registrering av häst etc. och blivit lite uppskrämd.

I december 2001 köpte jag en fd. travare. Det var min första häst och vid köpet gjorde jag en massa fel som jag definitivt inte kommer göra om. Vid köpet fick jag med mig hästens vaccinationskort (med vaccinationer som gjorts de senaste fem månaderna) och ett handskrivet kvitto på att jag köpt hästen - inget mer. För en tid sedan skulle jag ansöka om hästpass. Efter diverse telefonsamtal fick jag reda på att hästen är registrerad på sin första ägare, som inte lever längre.

Nu undrar jag vad detta kan ha för konsekvenser och vart jag skall vända mig för att ansöka om hästpass (i och med att jag saknar viktiga papper)
 
Du får vända dig till STC igen. Jag tror inte det är varken första eller sista gången de stöter på problemet och alla hästar måste ju kunna få sina pass och travare är deras ansvarsområde.
 
Du har ju iaf ett kvitto på att du har köpt hästen. Ring till STC (Svenska Travsportens centralförbund) och tala om hur saken ligger till. Dom kan nog hjälpa dig vidare.
 
T

Tuki

Skall som sagt ringa dem. Tack!
Kvittot ifråga är som sagt handskrivet. På det står det bara "Hästen köptes den xx, för xx kr". Och är underskrivet av den förra ägaren. Räcker ett sådant :confused:
 
K

knyttet

Jag har haft (har?) ett liknande problem. Handskrivet kvitto, inget reg.bevis och hästen regad på uppfödaren. Inget kul, i synnerhet inte när uppfödaren ser sin chans att tjäna pengar på det hela genom att hävda att hästen är hans. Något hästpass kunde jag inte heller ordna, eftersom STC sa att det måste vara registrerad ägare som ansöker om det. Däremot behövdes inte reg.beviset för att skaffa hästpass.

I ditt fall borde ju STC kunna lösa det, eftersom den regade ägaren är avliden och inte kan protestera. I mitt fall protesterade han i allra högsta grad... :mad:
Men nu har vi varit ända uppe i tingsrätten och trasslat...så jag har äntligen fått ett underskrivet ägarskiftespapper och hoppas att det räcker för att lösa hela historien. Något reg.bevis på hästen lär jag aldrig få se, så det blir nog till att lösa ut ett hästpass istället. Det gäller väl istället för reg.beviset idag? :confused:
 
S

Snuttisen

Men VAR registrerar man ett varmblod som varken har varit reggad eller är frysmärkt ? Jag ska nämligen precis köpa min foderhäst och vi har ett riktigt kontrakt som är utfärdat av en advokat. Men jag vill ju ha henne registrerad någonstans oxå och att jag står som den nya ägaren..
 
Om du med varmblod menar varmblodig travare, kan du registrera din häst hos STC. Sedan förra året har de en tredje stambok som är avsedd för just denna typen av hästar.
Min LaTexa Best (kallblodstravare) är registrerad i tredje stamboken, med full stam och med stamboksnummer SKT1. :D

Ring STC och fråga - PM:a mej om du vill veta namn på dem jag talade med.

Immer
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6449 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

  • Låst
  • Artikel
Dagbok När jag jobbade med att stärka min självmedkänsla så var det vissa saker som fick mig att titta tillbaks på min barndom. Annars har jag...
Svar
12
· Visningar
1 274
Ekonomi&Juridik Hej. Jag har en häst som jag har till försäljning. Jag har haft honom i nästan ett år. De har varit mycket för oss med flytt mm . Jag...
2 3 4
Svar
61
· Visningar
5 409
T
Ekonomi&Juridik Jag försöker hjälpa min granne. Hon har köpt ett appaloosa sto för snart 2 år sedan. säljaren sade då att papper var inskickade till usa...
Svar
10
· Visningar
1 607
· titri
Ekonomi&Juridik Risk för att det blir en lång historia. Jag köpte en fyraårig häst från tyskland förra året. Jättefin och vi funkar bra ihop, alla...
4 5 6
Svar
104
· Visningar
13 977

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Vaccinerade mot Covid-19
  • Att inte betala
  • Vad gör vi del CXXXI

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp