En del av problemet med en mängd plastförpackningar är att vi numera har rätt små hushåll, där mat måste hålla länge och kommer i små förpackningar. Dvs all enportionsförpackningar med joghurt, liten grädde, liten kesella etc. Det blir mer plast per volymenhet i en mindre förpackning.
Sen har vi det här med hygien också. Engångsförpackningar, rena från fabrik är rätt så hygeniskt, jämfört med om man återanvänder en egen förpackning som man tar med. Ex.vis ha med egen glasbytta för att köpa kött/köttfärs i charkdisken, handla mjölk på egen medhavd glasflaska/termos etc.
Det går uppenbarligen, för så har man gjort i århundraden och fortfarande gör i en del länder, men sverige är väldigt strika med livsmedelshygien (med all rätt kan jag tycka).
Jag tror inte vi bara behöver se oss om hur man gör sig av med plast, utan ändrar hur saker ska förpackas och konsumeras, helt och hållet.
Det kanske inte är meningen att bröd ska komma i en platspåse och hålla en hel vecka.