Anläggning Ridhus 2019!

Passa på att fundera på om du vill ha någon bevattning hängandes från taket om du ända måste ha en firma som är uppe i taket och monterar saker så kanske de kan göra båda installationerna? I anläggningen som jag har min häst har vi sprinklers i taket i båda ridhusen vilket underlättar betydligt när det ska vattnas.
 

DGjumping

Trådstartare
När man upptäcker att dom två senaste offerterna på ridhuset är exkl moms:eek:! Jag blir så irriterad, jag har varit övertydlig med att alla priser ska ges inklusive moms och inget annat, fy vad trött jag blir. Okey då står vi med följande prisbild:

På samma hall har jag fått 4 olika offerter och dom ser ut så här;
Ridhusföretag 1: 1 485 000:-
Ridhusföretag 2: 1 392 000:-
Ridhusföretag 3: 1 456 250:-
Ridhusföretag 4: 1 452 500:-
Jag har även tagit in en offert på tältridhall med måtten 25X50 och den går på 1 080000:

När något är för bra för att vara sant så är det helt enkelt för bra för att vara sant, jag har bett den senaste offerten att gå ner 5,5% vilket är runt 80 000:-, vilket jag hoppas på ska vara möjligt men det lät som att dom inte tänkte möta mig där, i annat fall så får jag vänta till 5:e augusti då ridhusföretag 2 öppnar igen och diskutera prisbilden med dom.

När det här är över så förtjänar jag semester!
 

DGjumping

Trådstartare
Här jobbas det på, lyckades pruta ner den senaste offerten till 1,4 ink moms, fått ner grävjobbet till 225000:- ink moms och min snälla man och kompis har gått med på att göra elen vilket drar ner elkostnaderna till hälften, I kväll ska vi sätta oss ner och stapla upp vad allt kommer att landa på och hur marginalen ser ut. Sedan ska vi fatta beslut.
 

DGjumping

Trådstartare
Igår bokade vi in utstakning, den sker onsdag eller torsdag nästa vecka, inför detta så behövde vi kontakta kommunen för att få ut "tomtgränskoordinater", dessa skickades tillsammans med en karta till vår mail, och den var gratis!? första gången som något hos kommunen är gratis tror jag!? Utöver koordinaterna så ska vi även skicka en enkel skiss på en vanlig karta där vi ritat in ridhuset samt information om hela ytan och ridhusets yta.

Direkt efter utstakning är gjord så börjar grävandet, och idag ska jag ta före-bilder!
 

DGjumping

Trådstartare
Lite snabb info om utstakning, när du ringer dessa människor så kan dom inte för sitt liv förstå hur en byggnad av den här storleken kan uppföras utan bygglov och anmälan. Den första jag pratade med vägrade ge sig och ville ha måttet på husets placering från tomtgräns, men ekonomibyggnader har inget krav på placering och eftersom det är på det sättet så har man heller inte fått direktiv från kommunen om vart exakt ekonomibyggnaden ska stå och detta är ju också på grund av att varken bygglov eller anmälan krävs.

Jag ringde runt till boverket och lantmäteriet och fick lite vägledning, Ekonomibyggnader har nästan inga krav på sig alls förutom allmänna byggregler som har med miljö och brandskydd att göra.

Så till er andra som tänker bygga och vill ta professionell hjälp med mätning, säg inte att ni vill ha en utstakning utan säg att ni vill ha hjälp med att mäta på platsen där ni ska bygga, för att kunna sätta plintar rätt.
Vi kommer ta ut mätnissen två gånger, första gången för att göra en grov beräkning och andra gången för att göra den på millimetern exakt för plintarna och även sätta upp stöd samt profiltråd. Kostnaden är 7000:- för båda gångerna inklusive moms.
 

DGjumping

Trådstartare
Utstakning idag! Skönt att schakten kunde medverka också, hade aldrig kunnat formulera mig ordentligt och fått med allt annars. Det är verkligen struligt när man inte behöver bygglov eller anmälan, så mycket data som man i vanliga fall sitter på och nu måste vi hitta egna vägar i stället, va beredda på det, ni som också får bygglovsfritt, det kräver mycket mer av en själv men är självklart värt det.
 

Bifogade filer

Vad spännande!
Vilka rackare till ridhusleverantörer!

Vet du hur uppdelningen av kostnaden material vs arbete ser ut?
Kommer det att gå att dra av något på ROT i och med att ni köper privat?
 

DGjumping

Trådstartare
Vad spännande!
Vilka rackare till ridhusleverantörer!

Vet du hur uppdelningen av kostnaden material vs arbete ser ut?
Kommer det att gå att dra av något på ROT i och med att ni köper privat?
Ja det var en ordentlig kalldusch när jag insåg det, men det var bara att räkna om och pruta allt jag hade. uppdelningen på material vs arbete är 150000:- material och 75000:- i arbete, då har jag fått inköpspris på gruset och en väldigt snäll arbetskostnad. Rot går tyvärr inte att använda eftersom det är en ny byggnad.
 
Passa på att fundera på om du vill ha någon bevattning hängandes från taket om du ända måste ha en firma som är uppe i taket och monterar saker så kanske de kan göra båda installationerna? I anläggningen som jag har min häst har vi sprinklers i taket i båda ridhusen vilket underlättar betydligt när det ska vattnas.
Håller med till 100 %.
 

DGjumping

Trådstartare
Ridhusbelysningen är nu beställd, vi valde att använda armaturer som heter High bay ufo, dom är på 150w styck med en spridningsvinkel på 120 grader och 4000 k,priset på armaturerna är 29000:- ink moms, jag hittade dem dock på 40% kampanj. Jag fick en offert från en firma som specialiserar sig på ridhusbelysning och där låg priset för armaturerna på 53000:-, dessa var dessutom på 120w och med en spridningsvinkel på 90 grader. utöver armaturer så tillkommer självklart alla kablar, central och jobbet, jag har turen att vara omgiven av väldigt många elektriker. Vi kommer att använda 18 armaturer vilket kommer ge oss ungefär 250-300 lux i ögonhöjd, det är alltså optimalt för alla typer av ridning, om man rider mestadels dressyr så behöver man inte lika mycket ljus och kan därför komma ner lite i pris. Om ni kontaktar en firma som specialiserar sig på ridhusbelysning så kommer dom att försöka sälja på er så många armaturer som dom kan, till exempel så var första offerten på 24 armaturer och ett pris på runt 72000:-, de menade på att det då blev bästa ljus på 300 lux överallt, Jag bad dom göra en omberäkning med 18 stycken armaturer och fick då 225 lux, dessa lampor är dock svagare än dom jag köpt och dom jag har hittat sprider ljuset lite mer, utöver det så är det samma livslängd och garanti på dem så gör er själva en tjänst och se er om.

Som det ser ut nu så blir det leverans av stomme vecka 40 eller 41.
 

DGjumping

Trådstartare
Idag har jag haft telefonmöte med hall-leverantören, det verkar som att vi hamnar lite efter i tidsplanen, ursprungligen så skulle plintarna gjutas den här veckan och stommen levereras vecka 41, nu lät det som att plintarna kommer gjutas vecka 41 och leverans av stomme vecka 43, jag bad om att dom skulle försöka att bara försena projektet en vecka, så förhoppningsvis gjutning vecka 40 och montering vecka 42.
 

Hästfolk, Häst, Avel, Grenar

  • Hög ljudsignal

Allmänt, Fritid, Barn

  • Vad gör vi? Del CXXI

Hund, Katt, Andra Djur

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Upp