Övr. allmänt Riskokning

MidnightSoul

Trådstartare
Jag tror att det kan åthjälpas av att du blötlägger och sen sköljer av riset innan du faktiskt kokar det. Antar nämligen att det är stärkelsen i risdammet som gör att det kladdar ihop sig. Om du tvättar riset innan du kokar det så försvinner mycket av dammet
Aldrig varit med om att min rissort dammar. Å det blir för mycke jobb att hålla på ned innan matlagningen enligt mitt tycke. Plannerar inte matlagningen på sådant viss.
 
Jag tycker alltid att ris blir okokt och grötigt samtidigt om man kör enligt ”koka bort vattnet”. Jag hatar verkligen när det smakar gröt.
 
20 sist jag kollade. Men det kan vara något helt klart.
Vårt kokas i 10 min.
D070DE8F-9780-4EB9-BDB0-0DF474889E4A.jpeg
Uncle beens är det torraste vanliga riset jag har hittat. Å pallar inte med kladdigt ris, har gett bort en del påsar redan, uncle bens är inte precis det billigaste man kan få tag på.
Är inte det ”vanligt” långkorningt ris? Eller har uncle ben råris?
Om det är ångbehandlat, annars måste råris snarare kokas typ 45 min.
Okej. Då är säkert vårt ångbehandlat.
Brukar köpa ett rött ris ibland och det måste koka jättelänge..
 
Köper alltid basmatiris på närmaste turk/syriska butik. Sköljer flera gånger, blötlägger i några timmar och kokar med mindre vatten ”än normalt” tills vattnet är borta.
Ofta steker vi det blötlagda riset med ”rispasta” (miniminispagetti) innan buljongen hälls på (lärd av syrier) - får ett fantastiskt ris långt från vårt svenska gräsliga vita ris...
 

MidnightSoul

Trådstartare
Köper alltid basmatiris på närmaste turk/syriska butik. Sköljer flera gånger, blötlägger i några timmar och kokar med mindre vatten ”än normalt” tills vattnet är borta.
Ofta steker vi det blötlagda riset med ”rispasta” (miniminispagetti) innan buljongen hälls på (lärd av syrier) - får ett fantastiskt ris långt från vårt svenska gräsliga vita ris...
Kan tänka mig studiebesök hos dig för upplärning ;)
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

  • Att komma till start

Radannonser

Hästnyheter

Bukefalos

Upp