Storkok - Massa tips Tack!

Många av mina favoritstorkoksrätter har redan nämnts i tråden, men inte den bästa av dem alla, nämligen borsjtj. När några ryska vänner berättade att rödbetssoppa är en av deras favoriträtter så trodde jag först att det berodde på att de inte fått så god mat som barn i Sovjet, men där hade jag fel. Soppan blir bara godare efter några dagar i kylskåpet och den är tacksam att göra storkok på då köket ändå kan se ut som en operationssal efter att man rivit alla rödbetor. Godast blir den om man kokar den på kött med ben, men utan ben eller helt utan kött funkar också väldigt bra.

Jag brukar utgå från det här receptet, men kör mest på känsla. Tillsätter även buljongtärning och har lite mindre vatten än i receptet. https://natashaskitchen.com/borscht-recipe-with-meat/
 
Senast ändrad:
Grytor och soppa är bra att göra storkok av. Pastasåser brukar också fungera bra. Ris och pasta kan man frysa in i egna portionsbitar som komplement.

Jag brukar laga flera portioner av tex köttfärssås och koka matchande antal portioner med pasta och sedan frysa in portioner som en matlåda. Ställer i kyl på morgonen för att sedan kunna värma ett par minuter i micron eller tar med lådan till jobbet och så får den övernatta till nästa dag i jobbets kyl. Lätt att bara komplettera med lite grönt när det ska ätas.

Har ett par favoritgrytor med kyckling samt en chili sin carne och köttfärssås som brukar vara reserver i frysen. Jag gillar soppa också så det har jag också börjat göra i flera portioner.
 
Många av mina favoritstorkoksrätter har redan nämnts i tråden, men inte den bästa av dem alla, nämligen borsjtj. När några ryska vänner berättade att rödbetssoppa är en av deras favoriträtter så trodde jag först att det berodde på att de inte fått så god mat som barn i Sovjet, men där hade jag fel. Soppan blir bara godare efter några dagar i kylskåpet och den är tacksam att göra storkok på då köket ändå kan se ut som en operationssal efter att man rivit alla rödbetor. Godast blir den om man kokar den på kött med ben, men utan ben eller helt utan kött funkar också väldigt bra.

Jag brukar utgå från det här receptet, men kör mest på känsla. Tillsätter även buljongtärning och har lite mindre vatten än i receptet. https://natashaskitchen.com/borscht-recipe-with-meat/
Det där är nog den godaste soppan. Inte just det receptet du länkade till, men en riktig borjst är otroligt mättande och god!
Lagad med fördel väldigt tjock och så serverar man med en klick Arlas smetana och hackad vitlök över.
 
Kalops, köttfärssås, tacos-panna, biff stroganoff, lammgryta med indiska kryddor. Grytor går egentligen att variera i all oändlighet. Man tager vad man haver litegrann och så kan man lyxa till det med ett lite svårare recept eller ett gott vin.
Jag hämtar mycket inspiration på zeinas kitchen.
 

Liknande trådar

Mat Hej! Jag vill få mer matidéer och tänkte om ni kunde vara till någon hjälp? I vår familj gillar vi allt från kött, kyckling och fisk...
Svar
2
· Visningar
619
Senast: Araminta
·
Övr. Hund Hej! Det är nämligen så att jag och min familj nu har börjat gå lite i tankarna på att skaffa en fjärde hund inom något/några år. Vi...
4 5 6
Svar
100
· Visningar
9 565
Senast: Tiger tok
·
Hemmet Förutom storkok, vad är era bästa hacks för en smidig/billig/tidssmart vardag? Bästa städhacks kanske? Har börjat intressera mig för att...
4 5 6
Svar
106
· Visningar
10 072
Senast: Korven
·
Hundavel & Ras Har haft hund hela mitt liv, uppväxt med golden retriver, sen dvärgpudel, flyttade hemifrån och skaffade en labrador/bordercollie...
2
Svar
39
· Visningar
4 520
Senast: Milosari
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Göra inlägg med mobilen
Tillbaka
Upp