Många av mina favoritstorkoksrätter har redan nämnts i tråden, men inte den bästa av dem alla, nämligen borsjtj. När några ryska vänner berättade att rödbetssoppa är en av deras favoriträtter så trodde jag först att det berodde på att de inte fått så god mat som barn i Sovjet, men där hade jag fel. Soppan blir bara godare efter några dagar i kylskåpet och den är tacksam att göra storkok på då köket ändå kan se ut som en operationssal efter att man rivit alla rödbetor. Godast blir den om man kokar den på kött med ben, men utan ben eller helt utan kött funkar också väldigt bra.
Jag brukar utgå från det här receptet, men kör mest på känsla. Tillsätter även buljongtärning och har lite mindre vatten än i receptet. https://natashaskitchen.com/borscht-recipe-with-meat/
Jag brukar utgå från det här receptet, men kör mest på känsla. Tillsätter även buljongtärning och har lite mindre vatten än i receptet. https://natashaskitchen.com/borscht-recipe-with-meat/
Senast ändrad: