Sv: Tips på mat till påskbuffe
Kommer göra en löjromscheesecake

den är ett måste hos oss, så god! förutom det traditionell påskmat
Ingredienser
4 st gelatinblad
200 gram kavring
75 gram smör, smält
1 dl crème fraiche
300 gram philadelphiaost
0,5 st rödlök(ar), finhackad
80 gram löjrom, eller stenbitsrom
1 tsk rivet citronskal
1 tsk citronsaft
salt och peppar
Garnering
32 st räkor, (ca 300 gram med skal)
1 dl gräslök, finhackad
rädis, skivade
Tillagning
Det går också bra att göra cheesecaken i en rektangulär form klädd med plastfolie. Skär sedan i rutor. Cheesecaken kan göras och räkorna skalas dagen innan och förvaras i kylskåpet. Garnera gärna med räkor, gräslök och rädisor några timmar före serveringen.
1. Klä fyra små pajformar med löstagbar kant, cirka 10 cm i diameter, med plastfolie. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
2. Mixa kavringen i matberedare och tillsätt smöret. Tryck ut smulorna i botten av formarna.
3. Rör ihop crème fraiche, philadelphiaost, rödlök, rom, citronskal och citronsaft till en kräm. Smaka av med salt och vitpeppar.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och smält dem på svag värme med lite av vattnet. Blanda ner det smälta gelatinet i krämen. Bred ut fyllningen över kavringsbotten. Låt stå kallt i minst 3 timmar eller tills fyllningen stelnar.
5. Skala räkorna.
6. När fyllningen har stelnat, lyft försiktigt upp cheesecaken med hjälp av plastfolien. Strö gräslök över pajerna och tryck till lite lätt så att den fastnar.
7. Blöt en kniv i varmt vatten och skär upp i små tårtbitar. Garnera med räkor och rädisor.