Jag äter inte rött kött och jag tror att det antagligen inte är bra att frysa in mat som är gjord på sojafärs (som ju köps fryst). Sallad känns ju mest som luft och jag tror inte det mättar något alls så det kvittar ju om man äter det eller inte. Det tar bara en massa tid att göra. De enda sallader jag äter är de med substans, d.v.s. pasta, mathavre, oliver, fetaost och som då är själva huvudrätten. Nu är dock salladssäsongen över för min del. Jag måste ha varm mat nu.
Det är f.ö. knepigt med maten när man är på resande fot, vilket jag är ganska så regelbundet av ett flertal anledningar. Då har jag i princip inga matlagningsmöjligheter, oftast bara en kokplatta och en dåligt fungerande mikro som det inte går att tidsinställa. Jag kan heller inte bära med mig en massa ingredienser. Kanske fryst färdiglagad mat kan överleva i en kylbox i tre timmar? Frysfack finns på jobbet och frys finns på andra ställen jag är på.
Någon som förresten vet vad man kan göra med grönkål? Jag har råkat odla en massa grönkål och tycker egentligen inte om det mer än som långkål till jul.