Vad har ni för täcken?

Min pålla har fodrat regntäcke nu.
Har funderat på tunt innetäcke men väntar med det. Stallet är ändå rätt varmt än så länge.
 
B

Bucus

Min pålle e helklippt och nu har vi runt 8-10 grader på dagarna och då har han ett tunnt bomullstäcke och ett tunnt regntäcke på sig ute. Inne på natten har han bomullstäcket.

När det blir runt 0-5 grader får han sitt vintertäcke på sig ute och termotäcke på sig inne.
 
B

blondi3958

Min häst är inte klippt men det åker nog på ett tunt bomuls täcke under regntäcket imorgon.
Och så får han ha bomulstäcket på på nätterna också.

Man vill ju höra runt lite så man inte bylltar på hästen för mycket ;)
 
B

Bucus

Men hästar e ju individer :confused:
Bara för att jag har dessa täcke på mitt fullblod så behöver ju inte det betyda att alla andra hästar behöver samma täcke. De andra i stallet har jättemycket täcke redan på sina fullblod, och de är oklippta. Mitt fullblod har gått utan täcke fram tills i förrgår när han blev klippt eftesom han lätt svettas och då gick de andra med regntäcke. Man måste titta på idividen och inte på vad alla andra gör.
 
Ja, endel hästar fryser ju lätt som attans medans andra aldrig fryser. Jag har t ex aldrig sett min häst visa några tecken på att hon fryser och då gick hon helt utan täcke hela förra vintern då det var -30 flera veckor. Visst kan hon stå med rumpan mot regnet och hänga ibland men hon har aldrig visat mer än så.

Däremot kan jag förstå att du vill kolla runt! Självklart vill man det men man ska komma ihåg att hästar är väldigt olika.


/Snorpan
 
Y

yodi

mina hästar har tunt fodrade regn täcken på sig ute och flecce täcke på sig ine :)
 
Min häst har vintertäcke ute och thermo inne (kallstall) och han är absolut inte för varm! Men så är han ju gammal och väldigt frusen av sig också. Man MÅSTE se till individen, för det är väldigt olika hur "varma" hästar är. Känn på öronen, dom får inte vara kalla.
 
Va?! Får öronen inte vara kalla?! Men min häst har kalla öron ibland och han fryser inte vad jag kan se... :confused:
 
Min häst som börjar få en juste päls och som inte är klippt än men är 18 år gammal och stel har på sig ofodrat regntäcke i hagen och sommartäcke inne om det är runt 5 grader i stallet. Är det runt 10 grader behöver han inget täcke. Blir ganska varmt med alla hästarna trots att dörrarna är öppna.

När jag klipper honom, vilket kommer ske snart, får han ha ett fleecefodrat regntäcke i hagen och inne får vi se beroende på hur kallt det är.
 
B

blondi3958

Men jag vill inte ha en björnpäls på honom, och när ens stallkamrater inte har täcken alls för att hästarna skall få vila i vinter så blir man ju lite osäker :o
 
S

Sunnan

mne inte får han björnspäls av att gå naken nu när det är mellan 5 - 10 +
 
B

BJÖRKIS

Blev lite nyfiken, inte har du väl vintertäcke på hästen redan? Vad ska du i så fall sätta på hästen när det blir -20 grader ute? :confused:
 
B

Butterfly

han går naken nu, stalltanten som börjat med vintertäcken tycker att jag är grym som låter han gå naken, men han är nordis har päls och än så länge är det 2-9 plusgrader där jag bor så. När jag rakar honom senare så får han täcken efter det. Men nu njuter han av livet som häst, barfota är han också. :)
 
Jag trode du menade 5-10 minus grader, men då jag läser dom andra inläggen så menade du nog plusgrader... :angel: :confused:

Vi har minusgrader på nätterna nu o idag ver det som varmast 5 plusgrader, så det börjar bli kyligt nu... :crazy:
Mitt vbl har nu thermotäcke på sig inne, kallt stall, o ett ofodratregntäcke ovanpå det ute.
Fjordan är utan täcke inne, varmt stall, o har ofodrat regntäcke ute. Hon är spårklippt o vbl:et är oklippt.

En allmän undran bara, ni som har vintertäcken på nu då det fårtfarande är plusgrader ute, vad har ni då det är RIKTIG vinter o kallt... :confused: :smirk:
 
S

sova

Men kyla är så mkt mer än att det bara visar neråt på kvicksilvret. Här i skåne tex är det vintertid mer eller mindre runt +-0 alltid. Lite minus på nätterna, men plus dagtid. Sol och vindstilla = jättevarmt, men vi har även fenomenet att det kan regna snett underifrån :crazy:. De dagarna är RÅkalla. Min kompis som flyttat till jämtland säger att den kylan de har där är ingenting om man jämnför med skåne.
Så. Stilla er inte blinda på termometern. :smirk:
 
O

Opi

ca 10- 15 grader:Fleecefodrat Olympic light Protection dygnet runt. Och vid regnväder/blåst ett ofodrat regntäcke över det.
ca 0- 9 grader:Fleecefodrat Olympic light Protection dygnet runt. Och i hagen ett buccas lättfodrat regntäcke.
Använder bara andastäcken!
 
Pållan går nu med tunt regn täcke på dagarna och fleece täcke på nätterna.. Skulle vilja ha fleece täcket under regntäcket vissa dagar men då klär hon av sig det och trampar sönder det...

//Lilla jag
 

Liknande trådar

Utrustning Vilken tjocklek på täcke tycker ni lämpar sig bäst till häst som ska ha samma täcke inne som ute (vintertid alltså)...
2
Svar
26
· Visningar
1 285
Senast: Sirap
·
Utrustning Nu står vi i en så där roligt tid när det är 4 grader på natten/morgon och 20 grader mitt på dagen. Min ena häst är klippt sen tidigare...
Svar
11
· Visningar
1 122
Senast: super
·
Hästvård Denna eviga fråga...Täcke eller ej! Har börjat tänka om sista året. Har alltid rutinmässigt lagt på ofodrat regntäcke på sena hösten(...
Svar
7
· Visningar
606
Senast: Freazer
·
Hundhälsa Funderat lite extra på hur olika det kan vara mellan raser och individer på när och om hunden behöver ha tröjor, täcken och skor och...
2 3 4
Svar
69
· Visningar
4 014
Senast: fejt
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp