Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Vad heter denna färg?

O

Orfeus

Han är väl vitblack om jag får tycka...iallafall enligt de bilderna då han är äldre. Vad står det på regbeviset?? Jag har oxå en Lýsingur fast som är ljust isabell med en vacker bläs :love:
 
M

manily

Skimmel född vitblack? På de gamla bilderna ser h*n ju vitblack ut, och det var min första tanke även på nya bilderna, men där var h*n ju blekt, så det måste ju vara något mer anlag inblandat, antar jag. Om du inte tvättat stackarn med ett för starks blekschampo :D ;)
 
M

manily

Skimlar bleks ju väldigt olika, så trots att han är gammal behöver han ju inte ha blekts färdigt.
 

moli

Trådstartare
Finns färgen "vitblack?" Det har jag också funderat på om det skulle kunna vara. Och att han isåfall är avblekbar skimmel född vitblack. (Någon sorts black iallafall :))
 
Jag skulle tro att han är skimmel, född vitblack (tror jag att det heter...), dvs han har brun grundfärg och ovanpå det gulanlag och blackanlag, samt skimmelanlag (avblekbar, då).
 

moli

Trådstartare
Tillägg

Han är prickig på skapet och under svansen, och lite runt mulen. (Huden är rosaprickig. Tydligast under svansen, och knappt synligt på mulen) Om det spelar någon roll för bedömningen av vad färgen är. Han har ljusa ögon med mörka kanter. Ögonfransarna har samma färg som kroppen. (Gräddvita med lite rödbruna strån)
 
Re: Tillägg

Går ålen genom manen eller inte? På någon bild ser det ut som den gör det, på andra inte. Är det en black borde den väl gå att urskilja, eller kan den blekas bort tidigare än på ryggen på en skimmel född black? Har han några antydningar till ränder på benen eller tvärstrimma vid manken (grepp)?
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6491 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Kläder&Bli fin Jag har en klänning som jag bara älskar formen på men den har ett avskyvärt mönster. Botten är i mörkblått och den har stora abstrakta...
Svar
8
· Visningar
417
Utrustning Hej! Jag är lite fast i ett träsk med sadlar. Har i dagsläget en sadel från Maxflex som ligger bra på hästen men sätet och kåporna...
2
Svar
24
· Visningar
662
Kläder&Bli fin Hej! Jag färgade mitt ivanligafall ganska mörkbruna hår lite åt de mer rödbruna färgen förra julen (hemma) men nu övergår de bara mer...
Svar
13
· Visningar
467
Trädgård&Växter I flera år har jag kämpat mot främst vanligt gräs i mina jordgubbsland. Jag orkar inte mer! Det går liksom inte att rensa bort om jag...
2 3
Svar
58
· Visningar
2 022

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Kompromissa om boendeort
  • Bryta upp med sambo (långt)
  • Vad gör vi CXXXII

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp