Vad heter denna färg?

isabell kanske?! Äsch, jag överlåter det här till nån av alla färgexperter som finns här på forumet :angel:
 
O

Orfeus

Han är väl vitblack om jag får tycka...iallafall enligt de bilderna då han är äldre. Vad står det på regbeviset?? Jag har oxå en Lýsingur fast som är ljust isabell med en vacker bläs :love:
 
M

manily

Skimmel född vitblack? På de gamla bilderna ser h*n ju vitblack ut, och det var min första tanke även på nya bilderna, men där var h*n ju blekt, så det måste ju vara något mer anlag inblandat, antar jag. Om du inte tvättat stackarn med ett för starks blekschampo :D ;)
 
M

manily

Skimlar bleks ju väldigt olika, så trots att han är gammal behöver han ju inte ha blekts färdigt.
 

moli

Trådstartare
Finns färgen "vitblack?" Det har jag också funderat på om det skulle kunna vara. Och att han isåfall är avblekbar skimmel född vitblack. (Någon sorts black iallafall :))
 
Jag skulle tro att han är skimmel, född vitblack (tror jag att det heter...), dvs han har brun grundfärg och ovanpå det gulanlag och blackanlag, samt skimmelanlag (avblekbar, då).
 

moli

Trådstartare
Tillägg

Han är prickig på skapet och under svansen, och lite runt mulen. (Huden är rosaprickig. Tydligast under svansen, och knappt synligt på mulen) Om det spelar någon roll för bedömningen av vad färgen är. Han har ljusa ögon med mörka kanter. Ögonfransarna har samma färg som kroppen. (Gräddvita med lite rödbruna strån)
 
Re: Tillägg

Går ålen genom manen eller inte? På någon bild ser det ut som den gör det, på andra inte. Är det en black borde den väl gå att urskilja, eller kan den blekas bort tidigare än på ryggen på en skimmel född black? Har han några antydningar till ränder på benen eller tvärstrimma vid manken (grepp)?
 

Liknande trådar

Gnägg Jag har försökt klura ut en smart lösning för att hitta tappskor då jag gått runt hela veckan och letat i hagen utan lycka. Vad tror ni...
Svar
6
· Visningar
418
Senast: Sporthorse
·
Kropp & Själ Färgade håret igår men det blev för mörkt, blev svart. Jag undrar då om jag nu, dagen efter, kan färga håret igen. Med en ljusbrun färg...
Svar
12
· Visningar
408
Senast: MCP
·
Utrustning Hej! Jag har en ponny som är riktigt känslig i munnen, och blir väldigt stressad när man tar i tygeln för mycket. De tidigare ägarna red...
2 3 4
Svar
75
· Visningar
2 882
Senast: Bri
·
  • Artikel
Dagbok Men det kunde jag glömma... RS, var här o hämtade tvättkorgen... jag käkar banan och ska ta kaffe o macka sen. I eftermiddag, när jag...
Svar
3
· Visningar
222
Senast: IngelaH
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Hjälp att bolla ras!
  • Valp 2022
  • Försäkring

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Soffa i skinn eller tyg
Upp