Är det inom hemtjänsten?Det handlar om så få och korta tillfällen man är där och så många andra brukare som är underbara så ja, det är det.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Är det inom hemtjänsten?Det handlar om så få och korta tillfällen man är där och så många andra brukare som är underbara så ja, det är det.
Men fy vad illa att chefen inte gjorde något i första fallet (känns dumt att ens gilla inlägget, men gillar att du delar med dig). Är det kommunen du jobbar för? I så fall borde det verkligen finnas krav på hur chefen ska agera, nolltolerans mot våld och en handlingsplan kan en ju tycka?
Ja.Är det inom hemtjänsten?
Då borde det ju finnas generella riktlinjer. Har du provat att prata med chefens chef? För ärligt talat låter det bemötandet från chefen riktigt riktigt illaJa, det är kommunen. Samma kommun för övrigt men olika chefer.
Inte jag men andra har och den chefen har blivit tagen i örat. Nu är jag sällan just på den enheten så jag vet inte hur situationen ser ut i dag mot då jag enbart jobbade där. Men för några veckor sen hade inget hänt ännu. Det pratas om problemet men inget händer.Då borde det ju finnas generella riktlinjer. Har du provat att prata med chefens chef? För ärligt talat låter det bemötandet från chefen riktigt riktigt illa![]()
Hur jobbar ni som arbetsplats för att hantera detta? Pratar ni på möten tex om tuffa situationer eller personer som kan vara en risk?På mitt jobb förekommer en del hot och våld. Mest hot om våld. Många som hotar om att skada sig själva om vi inte beslutar på ett eller annat sätt. Sen finns de som är sjuka som inte riktigt kan kontrollera sig själva, men de brukar gå bra eftersom man kan förbereda sig för det och lägga upp planen utefter det. Har larm kopplat till polisen och de gånger de behövts har de varit på plats på mindre än 3 minuter.
Alltså jag finner verkligen inga ord för det agerandet. Jobbar ni med att skriva tillbud osv? Och det låter ju som om ni skulle behöva typ prata med chefens chef varenda gång något händer er, så det blir ett reellt problem även uppåt i organisationen?Inte jag men andra har och den chefen har blivit tagen i örat. Nu är jag sällan just på den enheten så jag vet inte hur situationen ser ut i dag mot då jag enbart jobbade där. Men för några veckor sen hade inget hänt ännu. Det pratas om problemet men inget händer.
Oj, det låter verkligen jobbigt men på ett helt annat sätt. Samtidigt är det ju verkligen inte anhörigas ansvar när någon blir dement och därför våldsam, så hoppas du kan lita på personalen när dom säger att dom har stöd.Jag är ibland i andra ändan, som anhörig till dement som har haft perioder av ilska och man har sjukt dåligt samvete för vad personalen blir utsatt för.Men enligt vad personalen säger till oss får de bra handledning och stöd. Om de sen säger det för att lugna oss anhöriga eller att de faktiskt får det är svårt att veta. Men personalen har jobbat kvar i många år så det känns som ett bra tecken.
❤ vi försöker, hen har bott på boendet i många år nu med samma personal så det känns som om personalen vågar vara ärliga med oss. Men visst tänker man att de kanske bara försöker skydda oss, men jag hoppas att de är så nöjda med sin arbetsplats som de säger. Det känns åtminstone bra att de stannar år efter år.Oj, det låter verkligen jobbigt men på ett helt annat sätt. Samtidigt är det ju verkligen inte anhörigas ansvar när någon blir dement och därför våldsam, så hoppas du kan lita på personalen när dom säger att dom har stöd.![]()
Hur jobbar ni som arbetsplats för att hantera detta? Pratar ni på möten tex om tuffa situationer eller personer som kan vara en risk?
Inom busseriet har vi ju ordentligt med kameror som hjälper vid ev jakt efteråt. Vi har larm som spelar upp händelsen i ljud hos trafikledarna som kan avgöra vilken sorts hjälp som behövs. Från SL's sida har vi mobila ordningsvakter som kommer på larm och även polis då förstås. Men beroende på bar vi är, så kan hjälpen ta väldigt lång tid. Över 30 min. Det är man medveten om, men det enda man egentligen gör är att säga åt oss att aldrig gå in i diskussion med resenären och att helst inte gå och avbryta slagsmål i bussen.
Nu kör jag inte kvällar längre, men jag var ruskigt trött på de ständiga konflikterna gällande betalning/visering och lite därför jag bytte arbetstider.
Jag är ibland i andra ändan, som anhörig till dement som har haft perioder av ilska och man har sjukt dåligt samvete för vad personalen blir utsatt för.Men enligt vad personalen säger till oss får de bra handledning och stöd. Om de sen säger det för att lugna oss anhöriga eller att de faktiskt får det är svårt att veta. Men personalen har jobbat kvar i många år så det känns som ett bra tecken.
Ni som på något sätt jobbar på ställen där det förekommer våld (antingen en kalkylerad risk så att säga eller där det någon gång hänt även om det inte är en del av verksamheten) eller stora konflikter av någon sort som påverkar lusten och orken att gå till jobbet - hur hanterar ni det för att orka vara på jobbet?
Hur ser er organisation ut runtomkring, finns det stöd? Utnyttjar ni det? Hur jobbar ni med sådana frågor i personalgruppen?
Det behöver inte handla om rövhattar (ordet som jag verkligen avskyr!), utan det kan handla om personer med funktionsnedsättningar av olika slag. Personer som jobbar på boenden och annan verksamhet för personer med funktionsnedsättningar kan mycket väl utsättas för våld.Jag tänkte först mellan kollegor. Men som du säger så är det alla andra rövhattar utanför jobbet som gör livet surt för de som jobbar. Även bönder och deras barn får ta sin beskärda del av hot.