Sv: Det ultimata lussebullsreceptet, igen...
Nu är kvällen redan över och du har kanske bakat ändå, trots avsaknad av svar här i tråden. Men iaf, självklart kan du baka med vanlig blå jäst! Den röda 'för söta degar' har inte någon längre historia i butiksdiskarna, det är en utveckling av den vanliga jästen. Skillnaden är att den röda svarar bättre på söta degar, och jäser mer och snabbare än den vanliga blåa.
Jag lägger till lite extra sirap/socker/honung de tillfällen jag bara har den blå hemma och skulle haft den röda.
En annan sak jag fick lära mig av min mormor är att - börja med att smälta jästen i socker (bara smula ner jästen i sockret, så smälter det snart ihop med lite omrörningshjälp), och först efter det tillsätta smält smör och ljummad vätska. Då får jästen lite 'turbo'.
Nu är kvällen redan över och du har kanske bakat ändå, trots avsaknad av svar här i tråden. Men iaf, självklart kan du baka med vanlig blå jäst! Den röda 'för söta degar' har inte någon längre historia i butiksdiskarna, det är en utveckling av den vanliga jästen. Skillnaden är att den röda svarar bättre på söta degar, och jäser mer och snabbare än den vanliga blåa.
Jag lägger till lite extra sirap/socker/honung de tillfällen jag bara har den blå hemma och skulle haft den röda.
En annan sak jag fick lära mig av min mormor är att - börja med att smälta jästen i socker (bara smula ner jästen i sockret, så smälter det snart ihop med lite omrörningshjälp), och först efter det tillsätta smält smör och ljummad vätska. Då får jästen lite 'turbo'.