Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

För lång?

L

Lisaaa__

Hej Hej!

Jag är 172cm lång och väger c:a55-60kg. Jag letar nu en ny ponny, men nästan alla är för små. Jag har provridit en ponny c:a 146cm och av lite grövre typ, men jag ser typ lite för lång ut på den med..:smirk: Och jag vill inte ha en stor häst. HUr ska jag göra?:confused: Ska jag ha en d-ponny och se lite lång ut på den? För jag vill tävla ponnyer och inte storhäst, man vill ju ta vara på sina ponnyår..

MKT tacksam för MÅNGA svar! :p
 
C

Cronis

Sv: För lång?

Hur gammal är du?

Jag är snart 24 år, 174cm lång å rider en maxad d-ponny (min egen häst) det är inte konstigt.
Dock är hästen en tinker, så pga av hans "massa" så ser det väl inte konstigt ut. Hade jag ridit en smäcker ridponny hade det väl varit lite annorlunda.
 
L

Lisaaa__

Sv: För lång?

Hej!

Tack för ditt svar. Jag är 14år.. Men tänk om jag växer ännu mer, då kan de se konstigt ut när mina ben dinglar i luften... eller vad tror du? Finns de många ponny ryttare som ser långa ut på sina ponnyer?

tacksam för svar!
 
N

nocke

Sv: För lång?

Tävlar du mest hoppning eller dressyr? Det är nog jobbigare för hästen (ponnyn) att ha en lång ryttare i hoppning, lätt att man kommer i obalans...
/nocke/
 
E

emilia_

Sv: För lång?

Jag tycker att om du känner dig för lång, och du ser för lång ut, ska du nog satsa på storhäst. Jag är bara 1.62 m och har stor. väger väl 49 ungefär. Var inte rädd för övergången!
 
Sv: För lång?

Kan du inte prova någon lite grövra ras? Finns många trevliga kallblodstravare, eller en större connermara?
Då borde du också kunna fortsätta rida/tävla hästen efter att du fyllt 18.
 
I

Ivylin

Sv: För lång?

Skulle du inte tycka att det vore okey att skaffa en liten häst då? En ponny som du kanske vill tävla med och så kan ju lätt kännas och bli för liten och då kanske du måste sälja den snart igen eller kanske rider den för länge även om den inte mår bra av det.
Jag är faktiskt mer för större hästar. Min favvo är 1,70-75 å jag är bara 1,65. Gillar den stora galoppen=)
 
Sv: För lång?

Om du vill rida D-ponny, så satsa på en lite större, grövre häst som du kan rida även senare i livet, det ser knappast dumt ut..
Däremot behöver du inte vara rädd för större hästar, någon sa en gång till mig att "desto större de är desto snällare är de" kanske inte stämmer i alla fall, men ändå.. Rider för tillfället en häst på 177 i mankhöjden och han är banne mig den snällaste häst jag någonsin ridit!:love:
 
A

Angely

Sv: För lång?

Den här då: Jag är 175, väger cirka 56 och rider min stora d-ponny på 148! Han ser ut som ett litet halvblod, rätt kraftig alltså, men bär framför allt upp sin ryttare så otroligt bra! Så fort han börjar jobba ser man inte det minsta lång ut på honom! Och jag har dessutom extra långa ben, längre ben än överkropp, så det är extra krångligt för mig. Så visst finns det hopp för dig, leta vidare! Ponnyåren ska man ta vara på, precis som du säger! :)
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 5528 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Ridning Hej! Jag har hållit utkik ett bra tag och letat lite medryttare hästar, men det är lite svårt i mitt område att hitta några i...
Svar
12
· Visningar
1 613
Ridning Hej! Vi går väl lite i tankarna kring att köpa häst men funderar på vad som skulle passa bäst... Jag är själv 162 cm och väger kring...
Svar
7
· Visningar
733
Hästmänniskan Hej är lite ny här så är lite osäker på hur man gör men jag har en fråga. Jag och mina föräldrar har tänkt oss att köpa en häst till...
Svar
8
· Visningar
851
Hästmänniskan Hej! Jag är en tjej som älskar hästar och tävlar i hoppning upp till LB med min ponny. Nu ska jag äntligen få köpa en ny/en till ponny...
Svar
13
· Visningar
1 564

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Vad gör vi? Del CXXXIV
  • Bup
  • Kompromissa om boendeort

Hund, Katt, Andra Djur

  • Valp 2021
  • Uppdateringstråd 25

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Plast eller guld?
Upp