Bukefalos 25 år!

fri tillgång till hö!?

B

**BORTTAGEN**

vi har dividerat lite här hemma men nu har vi bestämt oss för att ha fri tillgång på hö men vi vet inte riktigt hur det ska förvaras i hagen.
behöver det ligga under tak på något sätt? eller det räcker kanske att ha det under träden i hagen.
det är väll inte så jätte lämpligt att ha det direkt på marken men på något t.ex lastpallar eller något liknande kanske?
har ingen erfarenhet av fri tillgång alls så är tacksam för alla svar.
tack på förhand! :bow:
 
B

Butterfly

ensilagebalar då? så kan ni juh kanske bygga en grej att ha det inuti så blir det inte lika mycket spill. Finns att köpa av hårt material också. Vet ej pris på såna saker bara.
 
M

Magdalena

Kommer ni ha storbalar, eller är det storbalar som läggs ut? Pallar är ju bra att ställa/lägga höt på, då är det lätt att byta plats också så inte marken blir för söndertrampad.

Kommer det ligga så mycket att det blir över natten är det lämpligt med något sorts skydd uppifrån så länge det är risk för regn i alla fall.
 
Beror på hur ni tänkt er. Vi har fri tillgång, men lägger ut dryga dagsransonen på morgonen resp dryga nattransonen på kvällen. På så sätt är fodret nytt vid varje tillfälle (skalar av storbal hösilage) och vi har en skaplig koll på hur mycket som går åt.
Fodret läggs direkt på backen och spillet blir totalt sett mycket litet. Ser inget problem med det.

Skall man ställa ut hela balen på en gång, måste det antagligen till någon form av foderhäck, för att spillet inte skall bli för stort.

LIA
 

Liknande trådar

Foder&Strö Hej! Jag undrar lite om dethär med s.k begränsad fri tillgång av grovfoder för häst. Nu när jag har eget stall och går i skolan har jag...
Svar
8
· Visningar
1 052
Foder&Strö Nu behöver jag hjälp och råd av er som har bra koll på foderförvaring! Jag var osäker på om tråden skulle ligga här eller under Andra...
Svar
3
· Visningar
1 337
Ekonomi&Juridik Hej, Hoppas på att kunna få hjälp att reda lite i saker rörande uthyrning av stall. Det är en minderårig hästtjej som kommit till mig...
2
Svar
28
· Visningar
3 456
Anläggning Hej! Skulle vilja ha tips på smarta lösningar från er med utebox, som har underlättat den dagliga skötseln för er. Vi har två uteboxar...
Svar
6
· Visningar
1 537

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Bilfria städer (utbruten från Reflexer)
  • Cameo
  • Vad gör vi? Del CXL

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp