Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Läckande vintertäcke.

M

maggan2

Fodervärden har tvättat mitt nya vintertäcke (andas täcke) i tvättmaskinen med vanligt tvättmedel. Med andra ord, det läcker som det som ett såll… :devil: Kan man rädda ett sådant täcke? Spraya med impregneringsspray eller tvätta med tvättmedel som även innehåller impregnering?
/M
 
Jag har haft problem med läckande vintertäcke, förmodligen pga för mkt tvättande i maskin... :crazy: Men är man pedantisk så är man... :angel: Iaf så impregnerade jag det med spray o sedan dess har det ej läckt mer... :)
 
I

Indiana_Jones

Jag tror faktiskt inte att det kommer att återgå till normaltillstånd. Impregnering bryter dessutom ner behandlingen av trådarna, d.v.s. det som gör täcket vattentätt, ännu mer, men vad göra i detta läge? Det är nog bara att impregnera det.

Rent hypotetiskt BORDE man kunna uppnå en liknande funktion som den gamla utan att ytterligare bryta ner "gummit" på trådarna genom att använda vax till oljerockar. Om man stryker ut vaxen med trasa eller pensel och så kör täcket i torktumlare/torkskåp så fördelar sig vaxen UTAN att man behöver gnugga in den. Men, det är bara en tanke.

Anneli
 
R

RebeckaKihlberg

Jag hade nog tvättat det i medel med impregnering....har nämligen en vinterjacka som andas osv. som jag MÅSTE tvätta...å det blev med sånt tvättmedel.
Fick tipset av min bror som är ute i vildmarken en del och han köper sånna super dyra jacko....som han tvättat med sånt tvättmedel...å dom är som nya enligt honom!!

//Becky
 
B

**BORTTAGEN**

Men börjar det läcka för att det är tvättat i maskin :confused:
Jag har tvättat alla mina utegångstäcken som andas i maskin med vanligt tvättmedel flera gånger, och inget har läckt.
har ett som är flera år gammalt, läcker inte en droppe ;)
Jag kanske bara har haft tur :D
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6495 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Tjatter Deltagare 1. Niyama 2. cirkus 3. Emtherlia 4. hemlig 5. MikaTela 6. Artline 7. qitis 8. Ceta 9. LenaH 10. Pegasus 11. Blacksmithfarm...
16 17 18
Svar
347
· Visningar
4 785
Tjatter Corona i Stallet Stall Vårlyckans ridskolechef Christian Grey, har länge ignorerat alla Coronadirektivt och ridskolan har efter...
40 41 42
Svar
836
· Visningar
14 508
Tjatter Wild Kids är ett överlevnadsspel likt Expedition Robinson, men istället för att vara på en öde ö utanför Europa befinner sig deltagarna...
18 19 20
Svar
381
· Visningar
6 596
Kropp&Själ Jag har hela mitt liv lidit av olika psykiska sjukdomar och min autism. Jag upplever att det i många sammanhang fortfarande år 2020 är...
3 4 5
Svar
94
· Visningar
3 548

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Upp