Mer arsenik dock.Om man gillar torrt ris är råris bra. Blir aldrig klibbigt
Kokas i 10 min.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Mer arsenik dock.Om man gillar torrt ris är råris bra. Blir aldrig klibbigt
Kokas i 10 min.
I råris?Mer arsenik dock.
Ja, iom att delar av skalet är kvar.I råris?
Ah jag förstår! Har inte tänkt på det innan.Ja, iom att delar av skalet är kvar.
Köper alltid basmatiris på närmaste turk/syriska butik. Sköljer flera gånger, blötlägger i några timmar och kokar med mindre vatten ”än normalt” tills vattnet är borta.
Ofta steker vi det blötlagda riset med ”rispasta” (miniminispagetti) innan buljongen hälls på (lärd av syrier) - får ett fantastiskt ris långt från vårt svenska gräsliga vita ris...
Jag tycker alltid att ris blir okokt och grötigt samtidigt om man kör enligt ”koka bort vattnet”. Jag hatar verkligen när det smakar gröt.
Fyller du hela med ris och lägger sedan i en kastrull? Hur länge?@MidnightSoul och @Crossline enligt sambon finns de på Amazon, sök på Stainleds Steel Rice ball så hittar ni. Så här ser våran ut.
Visa bifogad fil 23813
Fyller du hela med ris och lägger sedan i en kastrull? Hur länge?
Här äts det ris 2-3 gånger om dagen och tanten verkar leva än så jag är inte så rädd för den mängd arsenik som skulle finnas i risetHar en riskokare som jag är väldigt nöjd med. Vi äter inte ris jätteofta så jag är inte orolig för den mängd arsenik det rör sig om.
Ja, iom att delar av skalet är kvar.
Men det är väl inte ”damm” utan stärkelse?Skölj riset så får du se hur grått vattnet blir av allt damm.