Sv: Stormkök eller inte?
Du bör ta med ett stormkök, inget stort och klumpigt men ett litet lätt sådant som funkar för att värma 1-2 liter vatten.
Det gör ju också att ni kan koka sjövatten, vatten väger väldigt mycket och ni kan utan vidare göra av med 3-10 liter per dygn och person. 20 liter vatten väger ju 20 kg, så det är ju inte lönt att ta med allt vatten som behövs.
Koka vattnet minst 20 minuter så är det dricksvatten sedan. Går även att filtrera vatten genom vitmossa och träkolspulver eller rena det med naturell klorin (vilket smakar apa men går att dricka utan att bli sjuk) eller använda vattenreningstabletter, vilka många gånger innehåller natriumhypoklorit precis som klorin.
Rökt eller torkat kött håller länge om det inte blir blött.
Pasta och nudlar är bra då det inte väger så mycket och är lättlagat.
Undvik konserver eftersom dom väger bly... inget roligt att släpa runt på.
Frystorkat är lätt att bära med sig men smakar som kattpiss ungefär och man kan få problem med magen.
Bröd är bra att ta med sig, det är skönt att tugga på nått - tex frystorkat är ju bara småsmulor så det är trevligt att ha nått som faktiskt går att tugga.
Salt och peppar är bra om ni lyckas fånga nån fisk... försvarets hudsalva går att använda som stekfett men det är lite si och så med smaken,
riktigt smör håller sig ganska många dygn i rumstemperatur så en smörklick kan du gott med dig.
Att steka lite svamp till maten är ju en klar höjdare för moralen

Fast det ska ju vara ätlig svamp då förstås
Sommartid så finns det ju ganska mycket "mat" ute i naturen också, men det kanske blir överkurs ?
Men tallbarrste är bra mat, funkar fin-fint att börja dagen med 3-4 dl tallbarrste och det innehåller förvånansvärt mycket näring och är rikt på vitamin C. Lätt att plocka är det också.
Tall går även att elda färsk alla tider på året till skillnad från många andra träslag där det behöver vara ner mot -20 innan dom går bra att elda färska. Tändved tar du de torra småkvistar som alltid finns på stammen på gamla granar, dom är alltid torra nog för att få fjutt på.