Vad blir det för (vegetarisk) mat? Del II

Just nu har jag en seitan stek i ugnen tillsammans med potatis & morötter som jag väntat på ska bli klar! :love:
15493600209884770933565066760618.jpg
Till det ska det serveras dill & vitlökssås, förhoppningsvis blir det en riktigt god lurre innan jobbet, bara andra gången jag gör seitan!
 
Igår gjorde vi hamburgare med Garants Vegan Juicy Burgers. Hade max originaldressing på, friscobröd, sallad, gurka, avokado och senap. Serverades med klyftpotatis i ugn.
Supergott och burgarna får 5/5!
Idag jobbar jag kväll så det blir söndagens färssås till middag.

Imorgon blir det kikärtscurry med banan, lime och salta jordnötter :d

Har för övrigt också tänkt tofu tikka masala snart! Har santa marias kryddmix att utgå ifrån.
Åh burgare låter gott, Garant är det Coop?
 
Igår gjorde vi hamburgare med Garants Vegan Juicy Burgers. Hade max originaldressing på, friscobröd, sallad, gurka, avokado och senap. Serverades med klyftpotatis i ugn.
Supergott och burgarna får 5/5!
Idag jobbar jag kväll så det blir söndagens färssås till middag.

Imorgon blir det kikärtscurry med banan, lime och salta jordnötter :d

Har för övrigt också tänkt tofu tikka masala snart! Har santa marias kryddmix att utgå ifrån.

Kul att burgarna var goda! Morgondagens mat låter också jättegott!

Just nu har jag en seitan stek i ugnen tillsammans med potatis & morötter som jag väntat på ska bli klar! :love:
Visa bifogad fil 24933
Till det ska det serveras dill & vitlökssås, förhoppningsvis blir det en riktigt god lurre innan jobbet, bara andra gången jag gör seitan!

Åh, kul seitan har jag fortfarande aldrig smakat efter 6 år som vegetarian och 3 som vegan haha!

Åh burgare låter gott, Garant är det Coop?

Willys! :)
 
Det såg jättegott ut, var köper du den någonstans?
Har gjort den själv, minns inte vart jag köpte vete gluten men det brukar finnas i större matbutiker lr så går det alltid att köpa online. 😊
Det var riktigt gott, men konsistensen vart fel. Första gången jag gjorde seitan knådade jag för länge så den blev aningen för hård, så nu knådade jag kortare tid och den blev aningen för mjuk så får fortsätta experimentera. :p
 
Har gjort den själv, minns inte vart jag köpte vete gluten men det brukar finnas i större matbutiker lr så går det alltid att köpa online. 😊
Det var riktigt gott, men konsistensen vart fel. Första gången jag gjorde seitan knådade jag för länge så den blev aningen för hård, så nu knådade jag kortare tid och den blev aningen för mjuk så får fortsätta experimentera. :p
Jaha man gör det själv? Jag trodde det var nåt man gjorde själv :) är det någon som använt formbar färs? Funkar det bra?
 
Ja! Verkligen skillnad, både på sort, var den odlas, jordmånen osv.

Jag gillar connect, smörig och halvfast.

🙂 Kul, då ska jag börja prova mer potatis. Det gick flera år då jag knappt åt potatis öht, men har börjat äta det mer nu.
Har sparrispotatis hemma nu och den är god, men har inte ätit den bara t ex kokt än, ska prova det.

Connect, är det nån lokal sort eller jag kan hitta den här?
 
Jag kom hem för tio minuter sen så nu ska jag äta riktig latmiddag. Sprang förbi Coop och köpte det jag var sugen på och det blev oliver, gazpacho, hummus och crostini :)
 
Någon som provat den nya vegankebaben? Den är jag sugen på att prova! Kommer ihåg kebabgrytan man fick i skolan, den var mums!

I söndags köpte jag denna efter tips i tråden: och tänker mig äntligen att jag kan få fram styrkan! Hade den i stroganoffen idag och det blev smaskens!
 

Bifogade filer

  • Screenshot_20190205-204613_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20190205-204613_Samsung Internet.jpg
    100,6 KB · Visningar: 34
Någon som provat den nya vegankebaben? Den är jag sugen på att prova! Kommer ihåg kebabgrytan man fick i skolan, den var mums!

I söndags köpte jag denna efter tips i tråden: och tänker mig äntligen att jag kan få fram styrkan! Hade den i stroganoffen idag och det blev smaskens!

Är jättesugen på testa! Har haft cravings efter kebabtallrik :D
 
🙂 Kul, då ska jag börja prova mer potatis. Det gick flera år då jag knappt åt potatis öht, men har börjat äta det mer nu.
Har sparrispotatis hemma nu och den är god, men har inte ätit den bara t ex kokt än, ska prova det.

Connect, är det nån lokal sort eller jag kan hitta den här?

Jag vet faktiskt inte om connect är lokalt, sett den i hela västagötaland men köper den via reko direkt från bonden. Det kanske är tips 1? Kolla om det finns en rekoring hos dig och se vad för potatis det finns där. Då kanske du kan få köpa ett prova på med flera sorter och färre potatisar.
 
Potatissoppa, potatis och vitlök kokas i en smakrik buljong med skal länge (hello crockpot), mixa, i med Philadelphia. Vid servering toppa med hårt stekta kikärtor med massa salt och gärna chili samt någon färsk krydda.
 

Liknande trådar

F
Trädgård & Växter Med bara fyra dagar kvar av odlingsåret 2023 tar jag mig friheten att skapa nästa för 2024! :) Jag gissar att planerandet redan är igång...
68 69 70
Svar
1 398
· Visningar
46 018
Trädgård & Växter Såhär ser det ut hos mig just nu. Spaljén som först var så fin, med klematis, två klätterrosor och en ljuvlig akebia quinata ... är nu...
Svar
4
· Visningar
305
Senast: Hellhound
·
Mat Jag firar ju egentligen aldrig jul, tycker julen tappade sin mening för mig redan innan jag var 12 år, men nu blir det kanske min sista...
Svar
19
· Visningar
1 119
Senast: Acto
·
Tjatter Välkomna till ulvleken Jorden runt! Vi börjar med reglerna: - Var snälla och trevliga mot varandra och mot LL. Kom ihåg att det bara...
33 34 35
Svar
681
· Visningar
8 817
Senast: bollen__
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Senast tagna bilden XV
  • Vildkattungar
  • Diarré

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Burkfisk
Tillbaka
Upp