Somligt kräfva generationsväxling.
Ja, det är ju det jag hoppas på. En generationsväxling där inte vegetarisk mat ska behöva göras köttlik för att funka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Somligt kräfva generationsväxling.
Men jag måste ju vara en av de äldsta i tråden! (över 50)
Somligt kräfva generationsväxling.
Nu är ju långt ifrån all vegetarisk mat "köttlik". Min gissning är att de flesta vegetarianer/veganer äter både köttsubstituten och annan vegetarisk mat. Så maten behöver alltså inte likna kött alls, men det finns tillfällen då det inte skadar att den gör det.Ja, det är ju det jag hoppas på. En generationsväxling där inte vegetarisk mat ska behöva göras köttlik för att funka.
Det kräfvas även pionjärer i täten...Men jag måste ju vara en av de äldsta i tråden! (över 50)
Stapplar fram med rullator medan jag knaprar på ett julbordsrevbensspjäll gjort av seitan och kanelstänger.Det kräfvas även pionjärer i täten...
Stapplar fram med rullator medan jag knaprar på ett julbordsrevbensspjäll gjort av seitan och kanelstänger.
Men vad mer än just quornfiler är det som är köttlikt?Där håller jag med, det är tillverkarna som gör valet - och förmodligen görs det av ekonomiska skäl, eftersom bejakande av normer ofta är ekonomiskt bra för ett företag om de inte är villiga att investera mycket i att skapa något verkligt nytt.
Jag hoppas också på tiden som faktor, kanske kommer en tid där vi lagt ned systemet med broilerkyckling i enorma stall och någon förundrat över varför man väljer att stycka dessa frigående kycklingar som quornfileer... Eller bara slutar tänka att mat måste göras köttlik för att sälja/funka bra.
Sen är det ju oavsett det, bättre att vegetariska konsumtionen ökar så jag tänker att min förundran är ett i allra högsta grad lågt pris (nästan inte ens mätbart) om det faktiskt får fler att äta quorn.
Äta som man vill.
Och om man blir det vara förundrad över varför vegetariska livsmedel kläs i animalisk form. Eller inte.
Vad du menar med "stå sitt kast" vet jag inte riktigt.
Ja alltså uppenbarligen inte?a
Det var en annan användare som skrev att man skulle stå sitt kast om man valt bort kött.
Jag tycker det är fullt rimligt och jättebra!
Det får mig att äta mer vegetariskt med smak, form och konstisens som kag känner igen och uppskattar.
Men, handen på hjärtat- samma smak och konsistens.. Form köper jag, men att substituten eller vad man ska kalla dem har samma smak och konsistens som kött, tycker du verkligen det?
Jag har testat rätt många substitut genom åren och för mig har de snarare verkat tvärtom och fick mig att tänka att veg kan jag aldrig bli för det här smakar ju apa. För mig personligen var det lättare att käka veg (delvis, jag äter kött fortfarande) när jag började titta på tex indiskt istället för mosade ärt-"kött"bullar som skulle smaka kött men mer liknade.. kartong.
Fast man kanske gillar smaken av brunsås och lingonsylt! Eller ketchup och senap. Eller tacos. Indiskt i all ära, men det är ju rätt många saker man får avstå ifrån om man inte vill stå och laga mat en halv dag (mungbönebiffar är bra till brunsås och lingonsylt, men tar flera timmar eftersom de ska blötläggas, kokas, mixas och stekas) eller köra substitut.Men, handen på hjärtat- samma smak och konsistens.. Form köper jag, men att substituten eller vad man ska kalla dem har samma smak och konsistens som kött, tycker du verkligen det?
Jag har testat rätt många substitut genom åren och för mig har de snarare verkat tvärtom och fick mig att tänka att veg kan jag aldrig bli för det här smakar ju apa. För mig personligen var det lättare att käka veg (delvis, jag äter kött fortfarande) när jag började titta på tex indiskt istället för mosade ärt-"kött"bullar som skulle smaka kött men mer liknade.. kartong.
Måste ha varit en dålig kock isf.Jag åt veggo-spaghetti bolognese igår, definitivt inget jag kommer att göra om för det saknades en kossa i den och köttsubstitutet liknade gummiflis.
Skulle du säga samma om du ätit en tråkig dito med kött?Jag åt veggo-spaghetti bolognese igår, definitivt inget jag kommer att göra om för det saknades en kossa i den och köttsubstitutet liknade gummiflis.
Vissa saker går inte att översätta heller, som tex en långkokt bolognese den bygger ju helt och hållet på den mustiga smak som nötköttet ger. Man kan inte göra köttgryta utan kött det säger sig självt.Jag åt veggo-spaghetti bolognese igår, definitivt inget jag kommer att göra om för det saknades en kossa i den och köttsubstitutet liknade gummiflis.
Nej då hade det blivit "Rosa vad allt bra seg".Skulle du säga samma om du ätit en tråkig dito med kött?
Om man gillar en ordentlig köttbit så finns det givetvis inget substitut för det på samma vis som det är svårt att ersätta andra råvaror tex jordgubbar med något annat och förvänta sig att det ska smaka likadant.Nej då hade det blivit "Rosa vad allt bra seg".
Jag har smakat veggo-köttsubstitut förut och dom håller samma klass enligt mitt tycke, dvs. man måste vara bra utsvulten för att uppskatta dom.
Så är det, ungefär som om man påstår att torrmjölk smakar precis som vanlig mjölk men det gör den INTE, den kan inte smaka som traditionell helmjölk ens med väldigt mycket fantasi.Om man gillar en ordentlig köttbit så finns det givetvis inget substitut för det på samma vis som det är svårt att ersätta andra råvaror tex jordgubbar med något annat och förvänta sig att det ska smaka likadant.