En sak jag har svårt att förstå är att när man äter kött så är det viktigt för många (och uppmuntras) att köpa svenskt kött för att dels minska klimatpåverkan av transporterna men också för att gynna svenska lantbrukare. Men när det gäller köttsubstitut är det fullt accepterat (och anses bra för miljön eftersom det ersätter kött) att välja importerat sojaprotein. Det förstår jag inte. Varför är det inte viktigt att välja svenskt vegetariskt protein?
Häromdagen hade min lokala butik provsmakning av en massa olika produkter, med inriktning på julmat. En av produkterna var en vegetarisk färs som de gjort till en liten "pannbiff". Jag smakade och den smakade gott. Smakade svamp. Det älskar jag! Tänkte att det här kan jag kanske köpa nån gång. Sen frågade jag vad den var gjord av och den var gjord av soja. Då är det direkt nej tack. Jag äter hellre svenskt kött än importerad soja. Synd, för den smakade gott...
Häromdagen hade min lokala butik provsmakning av en massa olika produkter, med inriktning på julmat. En av produkterna var en vegetarisk färs som de gjort till en liten "pannbiff". Jag smakade och den smakade gott. Smakade svamp. Det älskar jag! Tänkte att det här kan jag kanske köpa nån gång. Sen frågade jag vad den var gjord av och den var gjord av soja. Då är det direkt nej tack. Jag äter hellre svenskt kött än importerad soja. Synd, för den smakade gott...