Undrar hur många som tar sig igenom mer än abstract o introduction, om ens det?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Undrar hur många som tar sig igenom mer än abstract o introduction, om ens det?
Man kan lära sig väldigt mycket av att läsa på VoF o andra skeptikersajter.Jag förstod att du skulle leta rätt det mest oseriösa du kunde hitta. Det bevisar mest att du vill missförstå vad jag menar. Tämligen förväntat.
PS2, Kan någon komma på någon koststudie som går att utföras som blindtest överhuvudtaget, åtminstone praktiskt och etiskt möjlig? Folk måste ju äta maten för att man ska kunna forska på det och utför man inte sondmatning eller liknade så vet folk i allmänhet vad de får i sig.
Studier på antioxidanter, exempelvis. Epidemiologiska studier fungerar egentligen bara om sambandet som man hittar är väldigt starkt.
Så har skrev du när du förklarade din kritik
Jag vill liksom du påpeka att det är möjligt att du har rätt i sak, att de är oseriösa, men ditt tvärsäkra uttalande om att de är oseriösa utifrån att de inte hänvisar till "dubbelblindad randomiserad jämförande studie " och därmed inte är värd något i forskningssammanhang visar att du inte har mycket på fötterna. Det är långt ifrån den enda vedertagna metoden för forskning så här känns det mest som du svänger dig med ord och inte räknade med att bli påkommen, din kritik här låter mest som floskler avsedda för att vinna en poäng.
Seriös kritik är inte som din svepande och man buntar inte ihop folk. Din kritik är full med felaktigheter och floskler och där är inte en enda hänvisning till vad för undersökningar som inte är relevanta och varför. Hur man presenterar fynden borde rimligen inte påverka fynden i sig. En seriös bedömning görs utifrån forskningsresultaten och inte vilket medie de sprids genom.
Jag är också nyfiken på om det överhuvudtaget finns någon studie om kostens inverkan, vilket kostval som helst, vegan, vegetarian, LCHF, attkins, Medelahvsdiet etc som utförts som dubbelblind test? Är det ens möjligt att enligt dina kriterier vara seriös. Det låter mest som du diskuterar test av läkemedel där det är rimligt att i de flesta fall kräva den typen av test, där är det lätt att dela ut till synes identiska tabletter i lottade grupper med placebo, men mat funkar inte på det viset.[/QUOTE
Det är inte värderingen utan sammanhanget. Stora ord om hur man värderar, men vad spelar det för roll om hon nogsamt undviker att belysa omständigheterna varför de summariskt dissade personerna tillhör skaran. Du kanske kan upplysa mig varför de Rolle pekar ut inte är seriösa. Vad de som individer gjort för att anses som oseriösa?
Jag har inte mig veterligen begärt någon föreläsning av något svar, citera gärna var du menar jag gjort det.Jag har redan påpekat att de personer Rolle pekar ut, presenterar sina "fynd" i oseriösa källor (om vi nu ser saken vetenskapligt). Dessa personer har inte presenterat sin forskning för peer review, de har inte visat hur de kommit fram till sina slutsatser.
Du tjatar hål i öronen på oss genom att konsekvent inte vilja se att det kanske är så att @Kattennizze med flera kanske har förutsättningar att värdera studier.
Du tjatar sönder själva diskussionen genom att begära en vetenskapsteoretisk föreläsning.
Det hänvisas till en massa undersökningar till höger och vänster. För att avgöra relevansen måste man läsa hela undersökningen vilket är en omöjlig uppgift för oss som har jobb och ett liv som inte innefattar att analysera vetenskapliga undersökningar dagligen
Vad man dock kan göra är att se vilka som betalar/sponsrar undersökningen. Jag är helt övertygad om att livsmedelsproducenter och läkemedelsföretag inte skulle betala för en undersökning som skulle skada deras försäljning
Därför hänvisar jag till professorer, läkare och biokemister som forskar på cellnivå och lägre. Då kan man få en bild av hur våra kroppar processar näringsintaget och bilda sig en uppfattning vad som är bra för en.
Sedan anser jag det förmätet att kalla erkända forskare för oseriösa, lyssna och förklara varför det har fel så vi kan hålla det på en saklig nivå som för diskussionen framåt.
Tackar på förhand
Rolle
IpL
Robert Lustig pratar också om fruktos men då tillsatt fruktos som sötningsmedel i drycker. Det är skillnad på fruktos i frukt med fiber och fruktos rent tillsatt. Robert Lustig arbetar med barn med fetma och förespråkar att dessa barn inte ska äta livsmedel som är energitäta varken sockerrika eller fettrika. När han nämner socker som gift är det i sammanhang med barn som överkonsumerar snabba kolhydrater och utvecklat fetma. Han pratar även om en andel på ca 18% av befolkningen som är mer känsliga för socker och kan må bra av att sänka sitt kolhydratintag men han talar inte om några 5-10 E% eller 70-80 E% fett
Därför att de inte kan verifiera, legitimera och stödja sina åsikter mot en gedigen forskning, kunskap, studier och evidens. Det är därför. Mycket enkelt egentligen. Imorgon kan det komma andra studier, det vet man inte. Mycket medicinsk forskning är av usel kvalité, framförallt finns det mycket felkällor och viktigaste, det finns ibland ingen långtidsuppföljning. Nu talar jag enbart om det området som jag använder i mitt jobb, fysioterapi och beteendevetenskap. Men det finns också bra studier och med god evidens och det är ju de studierna man får gå på i sitt jobb.Det är inte värderingen utan sammanhanget. Stora ord om hur man värderar, men vad spelar det för roll om hon nogsamt undviker att belysa omständigheterna varför de summariskt dissade personerna tillhör skaran. Du kanske kan upplysa mig varför de Rolle pekar ut inte är seriösa. Vad de som individer gjort för att anses som oseriösa?
Du kanske kan upplysa mig varför de Rolle pekar ut inte är seriösa. Vad de som individer gjort för att anses som oseriösa?
Det hänvisas till en massa undersökningar till höger och vänster. För att avgöra relevansen måste man läsa hela undersökningen vilket är en omöjlig uppgift för oss som har jobb och ett liv som inte innefattar att analysera vetenskapliga undersökningar dagligen
Vad man dock kan göra är att se vilka som betalar/sponsrar undersökningen. Jag är helt övertygad om att livsmedelsproducenter och läkemedelsföretag inte skulle betala för en undersökning som skulle skada deras försäljning
Därför hänvisar jag till professorer, läkare och biokemister som forskar på cellnivå och lägre. Då kan man få en bild av hur våra kroppar processar näringsintaget och bilda sig en uppfattning vad som är bra för en.
Sedan anser jag det förmätet att kalla erkända forskare för oseriösa, lyssna och förklara varför det har fel så vi kan hålla det på en saklig nivå som för diskussionen framåt.
Tackar på förhand
Rolle
IpL
Som jag ser det så har nog många "regler" när dom handlar matDet var väl i kontexten att längta efter något man inte "får" äta? Jag går i alla fall inte omkring i mataffären och suktar efter fläskkotletter, det jag valt bort är inte förbjudet utan helt enkelt motbjudande. Jag tror att @Niyama pratade om just den skillnaden, att det är kanske inte så sunt att förbjuda sig "farlig" mat man egentligen vill ha.
Edit, sorry skulle väntat på att Niyama förklarad sig själv, jag tycker bara skillnaden är intressant också.
Blodvärden:
Triglycerider 0,8
Lågt värde är bra. Höga värden beror oftast på högt intag av kolhydrater. >1,7 är dåligt, det är ett tecken till metabolt syndrom och innebär ökad risk för hjärtsjukdom. De flesta som äter LCHF-kost har mycket låga värden.
Lågt är bra. Bör åtminstone vara under ca 1,7 .
LDL 3,7
Ofta rekommenderas värdet vara under 3,0. Det är dock ett lurigt värde att tolka, LDL består av olika storlekar, där de små är de farliga. Ett lågt triglyceridvärde (och högt HDL) antyder att det mesta av LDL bör vara snällare stora partiklar – då kan man antagligen ha betydligt högre LDL utan ökad risk. Ett högt triglyceridvärde (och lågt HDL) antyder att det finns mer av de små farligare LDL-partiklarna. För övrigt verkar LDL-värdet av analystekniska skäl ofta överskattas när triglycerider är under 1,1 (vanligt vid lågkolhydratkost), ref 12.
Svårtolkat och av begränsat värde utan att relatera till övriga kolesterolprover.
HDL 1,9
Lågt är bra, rekommenderas vara under 6. Om man vill ha ett enda enkelt mått utifrån traditionella kolesterolvärden på risk för hjärtsjukdom har detta visat sig vara det bästa. Det säger mycket mer än totalkolesterol, LDL, och mer även än triglycerider. Det är även bättre än LDL/HDL som ibland används. Att äta LCHF ger ofta ett förbättrat värde.
Högt är bra. Bör åtminstone vara över ca 1,0 (män) eller 1,3 (kvinnor).