Bukefalos 25 år, Läs mer! Arkivet

Gäller försäkringen???Vad händer annars?

F

Fjordan

Vi har för ca 2 månader sedan köppt ett fjordsto, hon veterinär besiktigades utan anmärkningar, men vi har inget öppet köp.
När vi skulle sko henne upptäckde hovslagaren ett hål i hoven som troligen har varit en hovböld.
När vi frågade ex ägaren om detta visste hon inget, men då kom det fram att hon hade haltat 2-3 dagar 3 veckor innan vi provred henne.
Denna hovbölden, om det nu var det som orsakade hålet har helt garanterat kommit innan vi köpte henne, men det syntes inte med skor på.
Veterinären sa att om hålet kom innan vi köpte henne gäller inte försäkringen, och folksam sa att dom inte kunde säga nåt innan dom vet när det hände(vilket man kan förstå).
Men om inte försäkringen gäller kan man kräva ersättning eller återköp av ex ägaren eftersom enligt besiktnings protokollet var hon utan anmärkning på hovarna.
Eller hur fungerar det om det räknas som ett dolt fel???
Har någon varit med om något liknande nån gång och vad hände då???
Vore tacksam för svar!!!
Fråga gärna, jag har säkert glömt att skriva allt runt om detta =)
 
en hovböld brukar inte vara så farligt. En del hästar får iof återkommande hovbölder, men normalt sett är det inte så mkt man kan göra för att förebygga hovböld.
 
F

Fjordan

Vår hovslagare sa att det var det största hål hon sett nån gång(efter att ha rensat).
Men hästen varken haltar eller reagerar alls när man rensar eller rengör där i.
I värsta fall kommer dom få söva henne och operera för att ta bort all infekterad vävnad inuti om det finns nåt.
Men förhoppningsvis kom hovslagaren till slutet av hålet och allt går bra.
 
F

Fjordan

Hon var inte säker på att det var slutet på det, hon vågade inte fortsätta utan tyckte veterinären skulle göra resten.
 
Du har alltså tecknat en ny försäkring, inte övertagit en gammal? I så fall gäller den inte skador som fanns före köpet.

Vill du reklamera ska du göra det skriftligt och genast. Vad du skriver sedan beror på vad du vill ska hända. Vill du häva köpet genast, ha ersättning för kosnader/minskad brukbarhet redan nu eller ha rätten att kräva ersättning och/eller återgång av köpet senare om det visar sig att skadan är allvarlig?

Det är också viktigt att du är noga med att dokumentera allt. Veterinärer för journal, men varför inte själv föra en? T ex notera hovslagarens besök, hans kommentarer och gärna be om en signatur vid anteckningen som bekräftar att du uppfattat kommentarerna rätt. Kan hästen arbeta normalt eller vilar den?
 
M

mellon

Oj!!
Jag la in ett inlägg till dig men det hamnade fel!
La det på hästköp!
från mellon.
klumpigt av mej
ursäkta
 
I

Indiana_Jones

Läs Lena B:s inlägg. Försäkringar gäller aldrig för skador som redan fanns när försäkringen tecknades. Om försäkringen tecknades i samband med att hästen köptes och skadan redan fanns då täcks alltså inte behandlingen av försäkringen.

Anneli
 
B

**BORTTAGEN**

Ja om man NYTECKNAR ja men om man tar över en försäkring som redan är i gång så har ju skadan kommit upp MEDNAS försäkringen fanns!
 
OBS! Denna tråd har inte fått några nya svar på 6480 dagar.
Kanske det är bättre att starta en helt ny tråd för det du vill säga?
Självklart kan du fortfarande svara i denna tråd om du anser det mer lämpligt.

Liknande trådar

Hästmänniskan Gammal användare - nytt nick för att få helt utomstående åsikter på problemet, som inte grundar sig på inlägg jag skrivit tidigare...
2
Svar
31
· Visningar
3 995
Tjatter Corona i Stallet Stall Vårlyckans ridskolechef Christian Grey, har länge ignorerat alla Coronadirektivt och ridskolan har efter...
40 41 42
Svar
836
· Visningar
14 529
Ekonomi&Juridik Sommaren 2014 åkte vi ut och hälsade på en kollega till min mamma då möttes vi av 3 hästar som var gravt undernärda, när vi frågade om...
2
Svar
22
· Visningar
3 560
Ekonomi&Juridik Har ju sett här att många är rädda för att köpa häst utan försäkring. Uppfödare är rädda för att sälja häst utan dolda fel försäkring...
3 4 5
Svar
98
· Visningar
5 782

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Dräktiga ston 2020/2021
  • Sadel till lång människa

Omröstningar

Upp