Maten vi aldrig kan glömma- livsmedel vi inte hittar längre

Jodå, det går att göra perfekt pizzasallad själv. Lagom kokvattentid på strimlade vitkålen,

Koka vitkålen? :eek::nailbiting::arghh: Man knådar vitkålen med övriga ingredienser för att få den mjuk. Det är vitkål liksom, inte pasta!
ättika, rapsolja, salt o peppar - en skvätt vinäger om man gillar.
Ättika? :nailbiting::arghh: "Om man gillar" vinäger? :arghh::nailbiting: Pizzasallad innehåller ingen ättika, och man använder olja och vinäger.

Ditt inlägg är helgerån mot pizzasallad. Sån ska tillredas med kärlek och knådande händer, inte med heta bad eller ättika! Nu går jag ner till min italienska pizzeria med och gråter en skvätt över detta!

Sign
"pizzasalladen är godare än pizzan"
 
Nä, utan i små färdiga plastburkar. Nu var det längesen jag kollade, men har för mig att de vid nåt tillfälle stått i en liten kyldisk på grönsaksavdelningen där de har dressingflaskor och liknande. Den enda bilden jag hittar är på kimchi, men pizzasalladen är samma stuk. Samma typ av burk.Visa bifogad fil 24434
images.jpeg
 
Koka vitkålen? :eek::nailbiting::arghh: Man knådar vitkålen med övriga ingredienser för att få den mjuk. Det är vitkål liksom, inte pasta!

Ättika? :nailbiting::arghh: "Om man gillar" vinäger? :arghh::nailbiting: Pizzasallad innehåller ingen ättika, och man använder olja och vinäger.

Ditt inlägg är helgerån mot pizzasallad. Sån ska tillredas med kärlek och knådande händer, inte med heta bad eller ättika! Nu går jag ner till min italienska pizzeria med och gråter en skvätt över detta!

Sign
"pizzasalladen är godare än pizzan"

Koka har jag inte ens nämnt. Ja, ättika är en del av samma som vinägern tillför.

Flåt, ser att jag använt ordet kokvattentid vilket är fel för att slaka kålen. Heta avsvalnande bad är däremot perfekt.

Vinäger är för övrigt ättika med smak. Rent kemiskt.
 
Senast ändrad:
Till sist, det man serverar till pizza på italiensk restaurang är oftast tomatsallad.

Vitkålssallad är ett i huvudsak svenskt påfund när det gäller kopplingen till pizza, och för den delen Italien.
 
Det är just det som jag finner lite lustigt, jag hade absolut trott att det fanns en marknad för det. Alla pizzerior säljer ju det och folk brukar tycka om det, tror jag iallafall :cautious::confused:

Det går ju knappt att värja sig mot den där vitkålssalladen som pizzeriorna så desperat vill bli av med.:p Vet inte hur mycket pizzasallad jag slängt i matavfallet för att jag trott jag sagt ”nej tack”, men ändå står jag med ett par burkar i handen när jag kommer hem.O_o:p
 
Koka har jag inte ens nämnt. Ja, ättika är en del av samma som vinägern tillför.

Flåt, ser att jag använt ordet kokvattentid vilket är fel för att slaka kålen. Heta avsvalnande bad är däremot perfekt.

Vinäger är för övrigt ättika med smak. Rent kemiskt.
:crazy: whatever makes you happy. Men jag håller inte med för ens en nanosekund din åsikt om ättika vs vinäger.
 
:crazy: whatever makes you happy. Men jag håller inte med för ens en nanosekund din åsikt om ättika vs vinäger.

Det är inte en åsikt. Men visst, smak eller inte smak är skillnad. Ättika + vinäger går inte att särskilja från bara vinäger men bara ättika går att särskilja från vinäger. Har man en dotter som hatar vinägersmaken och kan känna doften på hundra meters avstånd får man emellanåt avstå de bästa resultaten.
 
Det går ju knappt att värja sig mot den där vitkålssalladen som pizzeriorna så desperat vill bli av med.:p Vet inte hur mycket pizzasallad jag slängt i matavfallet för att jag trott jag sagt ”nej tack”, men ändå står jag med ett par burkar i handen när jag kommer hem.O_o:p
Min (engels)man trodde inte sina ögon när han besökte en svensk pizzeria för första gången, alltså en pizzarestaurang. Och man ställde fram, en skål med den där typsika vitkålssalladen ... efter att ha hämtat den från ett annat bord! Och hur skålen sen fortsatte att vandra mellan borden tills den behövde påfyllning.....
 
Till sist, det man serverar till pizza på italiensk restaurang är oftast tomatsallad.

Vitkålssallad är ett i huvudsak svenskt påfund när det gäller kopplingen till pizza, och för den delen Italien.
Nä, svenskt ursprung har det väl knappast? Jag trodde det var samma som typ kupus salata? Jag vågar slå vad om en tusenlapp att det inte var en (etnisk) svensk som började servera det med pizza i Sverige.

(Och ja, jag har varit mycket i Italien så jag vet att man inte får ”pizzasallad” med pizzan där)
 
Nä, svenskt ursprung har det väl knappast? Jag trodde det var samma som typ kupus salata? Jag vågar slå vad om en tusenlapp att det inte var en (etnisk) svensk som började servera det med pizza i Sverige.

(Och ja, jag har varit mycket i Italien så jag vet att man inte får ”pizzasallad” med pizzan där)

Jag är övertygad om att du har rätt - vitkålen är förmodligen en konsekvens av avsaknad av goda mogna tomater - men inte av en (etnisk) svensk.
 
Min (engels)man trodde inte sina ögon när han besökte en svensk pizzeria för första gången, alltså en pizzarestaurang. Och man ställde fram, en skål med den där typsika vitkålssalladen ... efter att ha hämtat den från ett annat bord! Och hur skålen sen fortsatte att vandra mellan borden tills den behövde påfyllning.....

:eek:
Jag hade inte trott mina ögon om jag sett det på en pizzeria i Sverige heller!
 

Liknande trådar

Tjatter Välkommen till teminsstarten på Stall Hästlyckan. Härmed meddelas att du blivit antagen till årets nybörjargrupp för vuxna och vi...
64 65 66
Svar
1 300
· Visningar
47 758
Senast: bollen__
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Hämta eller sälja? Toyota Auris
Tillbaka
Upp