R
Raderad medlem 94602
Toast skagen, Gratinerad hummer, Oxfilé med hasselbackspotatis med rödvinssky och bea, pannacotta till efterrätt.
Man kan väl inte bryta TRADITIONEN?![]()
Haha, ska vi på samma kalas?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Toast skagen, Gratinerad hummer, Oxfilé med hasselbackspotatis med rödvinssky och bea, pannacotta till efterrätt.
Man kan väl inte bryta TRADITIONEN?![]()
Vad mycket god mat det verkar bli på nyår av döma av den här tråden! Har nu förutom efterrätten som blir semifreddo al limoncello också bestämt att det blir ryggbiff till huvudrätt. Fick tag i en jättefin hel bit som jag använde hälften av igår. Sen ska vi skära upp resterande i skivor och grilla tänkte vi. Får klura lite på tillbehör bara.
Så jag mottar gärna tips på:
- Goda alkoholfria bubbel
Chokladmousse är ju aldrig fel (om du har plats i kylskåpet). I övrigt undrar jag om jag kan få komma på din nyårsmiddag. Låter yum yum yum![]()
Säger också butternut. De är oförstörbaraoch blir till enormt god soppa
Jag skär den i lagom bitar och skalar sedan de bitarna, det är enklast tycker jag.
Förrätt blir 3 olika sorters krustader fyllda med nån röra, lutar åt skagen och 2 till. Efterrätt blir fryst cheesecake med pepparkakorMed mindre än en vecka kvar på 2018 (var tog tiden vägen) känns det som att det är dags att fundera på årets nyårsmeny. Har ni planerat vad ni ska äta, om ni äter nåt särskilt på nyår? Brukar ni äta samma sak varje år, eller är det olika?
Jag skulle vilja komma på någon rolig mat, men det är tvärstopp i huvudet. Är rätt kräsen med vad jag äter och inte och vill att det ska vara lättlagat, så det är svårt att komma på nåt som känns lite "lyxigare" men ändå inte "konstigt"Så alla tips uppskattas!
![]()
Förrätt blir 3 olika sorters krustader fyllda med nån röra, lutar åt skagen och 2 till. Efterrätt blir fryst cheesecake med pepparkakor
Det är egentligen tänkt som knytis men jag höll på att få en aneurysm över att jag satte fredag som sista svarsdag och en av gästerna gnällde över att jag föreslog att dela upp huvudrätt, nåt snacks och läsk på dem(hen ansåg det skulle va rättvisare om alla tog med sitt eget dricka för det gör ju de som vill ha alkohol under kvällen, jag kontrade med att hen missförstått detta med knytis och läsk är betydligt billigare än vin, öl och whisky). Så jag har planerat varmrätten utifall det behövs och i så fall blir det min paradrätt fläskfilé i ugn(i folie) med egengjord chilibearnaise, klyftpotatis också har jag tänkt någon sallad med melon, vindruvor el liknande till
-------------------
Hur gör ni andra med snacks under kvällen? Jag är rädd att någon ska bli hungrig, det är ju ganska många timmar![]()
Ett gäng blandade påsar chips, nötter kanske?Förrätt blir 3 olika sorters krustader fyllda med nån röra, lutar åt skagen och 2 till. Efterrätt blir fryst cheesecake med pepparkakor
Det är egentligen tänkt som knytis men jag höll på att få en aneurysm över att jag satte fredag som sista svarsdag och en av gästerna gnällde över att jag föreslog att dela upp huvudrätt, nåt snacks och läsk på dem(hen ansåg det skulle va rättvisare om alla tog med sitt eget dricka för det gör ju de som vill ha alkohol under kvällen, jag kontrade med att hen missförstått detta med knytis och läsk är betydligt billigare än vin, öl och whisky). Så jag har planerat varmrätten utifall det behövs och i så fall blir det min paradrätt fläskfilé i ugn(i folie) med egengjord chilibearnaise, klyftpotatis också har jag tänkt någon sallad med melon, vindruvor el liknande till
-------------------
Hur gör ni andra med snacks under kvällen? Jag är rädd att någon ska bli hungrig, det är ju ganska många timmar![]()
Åh långbakade tomater är ju jättegott! Tack för tipset. Bearnaise är ingen favorit här men rödvinsreduktion låter inte alls fel.Bearnaisesmör kanske? Långbakade cocktailtomater och god rödvinsreduktion till. Valfri potatis. Gott...
Brie och hjortronsylt låter jättegottKrustader med varm brie och hjortronsylt är fantastiskt som tips. Lite roligt med variationen också.
Vi äter rätt tidigt, så brukar bli chips och dipp vid 22 typ. När jag bodde hemma blev det alltid hummer som vickning efter 12-slaget. Numera med små barn så anpassar vi så de hinner äta också innan de ska i säng. Du kan ju ha lite snacks framme som mingelmat om du tror att det behövs.
Nötter har jag inte tänkt på, nån nötblandning blir perfektEtt gäng blandade påsar chips, nötter kanske?
Hur gör ni andra med snacks under kvällen? Jag är rädd att någon ska bli hungrig, det är ju ganska många timmar![]()
Den där ser alls inte ut som den muscatpumpa jag odlade förra året. Hade ingen egen bild så jag googlade...Haha, lyckades hitta sorten på Coop idag. Priset var ett annat. Men nu kan ni se hur den lille rackaren ser ut och vad den heter.Muscatpumpa alltså. Någon mer som testat?
Japp. Så som pumporna på översta raden ser muscatpumpa ut på "mitt" Willys också..... Lite blekrosa-orange till färgen, och "bullig" i formen....Den där ser alls inte ut som den muscatpumpa jag odlade förra året. Hade ingen egen bild så jag googlade...
https://www.google.com/search?q=mus...x8DfAhULhqYKHW5lDO0Q_AUIDigB&biw=1366&bih=652
Ost och kex funkar hyggligt som snacks här, men brukar ha lite extra av exotisk frukt och choklad som både kan kombineras med ostätandet och mumsas på separat, så att ingen riskerar att dö svältdöden mellan rätterna.
Tänkte även ge mig på att göra jordärtskockschips med löjrom och gräddfil till välkomstdrinken, så sätter jag inte eld på alltihop under friterandet, så kanske det blir några sådana chips över att mumsa på också.
Butternut? jättegod att rosta i bitar i ugn med flingsalt o chiliflakes(o olja). Skalet kvar, innehållet också (alltså kärnornaPå tal om ingenting. Jag köpte en pumpa som var gul och rätt lik en knubbig squash då när halloween var över. Den kostade 5:- så det kändes överkomligt. Men alltså, denna ... vad det nu är. Den har STENHÅRT skal och verkar hålla sig fräsch hur länge som helst. Med fara för eget liv har jag attackerat den med kniv ett par gånger och lyckats få loss bitar.
Själva skalet måste bort, det är som lackat på ytan. Jag har ugnsrostat bitar tillsammans med andra grönsaker och jag kan inte påstå att det är direkt gott, men det är ätbart. Men vad är det för konstig sorts pumpa? Någon som vet???