Nyårsmeny

Vi ska bort på nyår och tar med förrätt o efterrätt.
Funderar på ahlgrensbilardessert. Inte helt hundra än.
Förrätten fortfarande oklar, har endel idéer men svårt att välja 😁 har en gravid med så endel saker går ju bort.
 
Familjen har bestämt sig. Det var många preferenser som skulle tillgodoses: en moder som vill ha veganskt, en omnivor fader, en tämligen kräsen evtl laktoskänslig onge, en såsälskande dito, och sedan en avkomma som glatt äter det mesta om humöret är på topp. Vilket dock är mkt svårt att förutse.

Förrätt: Finger food - vindruvor med ostkuber, ngt med vegansk skagenröra kanske (evtl har det uppstått en viss besatthet kring den) osv. Tar gärna emot tips

Huvudrätt: Potatisgratäng, valfritt sovel efter behag, lite lyxigare sallad till

Dessert: Kladdkaka med vaniljglass och färska bär

Tänker lite roliga drinkar (alltså, vi är 4, 5, 7, 43 och 50 - det blir alkoholfritt för de allra flesta!) och snacks under kvällen. Vi ska spela spel, kolla film, campa i vardagsrummet och sådär...
 
Förrätt: Finger food - vindruvor med ostkuber, ngt med vegansk skagenröra kanske (evtl har det uppstått en viss besatthet kring den) osv. Tar gärna emot tips

Vi gjorde mini-hasselbackspotatisar (av sådana där delikatesspotatisar man köper i påse) ett år, med Creme Fraiche, kaviar och hackad rödlök:love: Var en stor hit (så jag funderar på det i år igen :idea:) Laktosfri Fraiche och tångkaviar så uppfyller de nog alla preferenser!
 
@nejlica
Det här receptet har jag gjort och det var fantastiskt gott! Passar bra i glas så man ser hur fint det är :)
Allt går att förbereda dagen innan utom att bränna av marängen. Jag gjorde till fyra personer då, så minskade ner lite och hade större glas/skålar :d
https://tidningenhembakat.se/recept/choklad-hallonfrestelse/

Åh! Mitt andra alternativ var creme brulee, för att det är så kul att använda brännaren. :laugh: Detta verkar ju uppfylla alla mina kriterier :d
 
Vi gjorde mini-hasselbackspotatisar (av sådana där delikatesspotatisar man köper i påse) ett år, med Creme Fraiche, kaviar och hackad rödlök:love: Var en stor hit (så jag funderar på det i år igen :idea:) Laktosfri Fraiche och tångkaviar så uppfyller de nog alla preferenser!

Det låter jättegott! Den kräsne skulle inte ta i dem med tång tror jag, så helt lungt med vanlig cf till resten av familjen och t ex veganska "färskost" till mig. Perfekt!
 
Förrätt blir 3 olika sorters krustader fyllda med nån röra, lutar åt skagen och 2 till. Efterrätt blir fryst cheesecake med pepparkakor :d
Det är egentligen tänkt som knytis men jag höll på att få en aneurysm över att jag satte fredag som sista svarsdag och en av gästerna gnällde över att jag föreslog att dela upp huvudrätt, nåt snacks och läsk på dem(hen ansåg det skulle va rättvisare om alla tog med sitt eget dricka för det gör ju de som vill ha alkohol under kvällen, jag kontrade med att hen missförstått detta med knytis och läsk är betydligt billigare än vin, öl och whisky). Så jag har planerat varmrätten utifall det behövs och i så fall blir det min paradrätt fläskfilé i ugn(i folie) med egengjord chilibearnaise, klyftpotatis också har jag tänkt någon sallad med melon, vindruvor el liknande till :d

-------------------
Hur gör ni andra med snacks under kvällen? Jag är rädd att någon ska bli hungrig, det är ju ganska många timmar :o

Efterrätten låter super. Recept?
 
vaddå ungar?! Jag äter inget utan en redig sås! Eller ketchup. Gaah jag har verkligen samma matpreferens som en 5-åring. Snart börjar jag köpa mat på burk till spädbarn. ( vilket är det godaste jag vet sorgligt nog). Kanske ska slå till på en sån liten rackare till nyår?!
Fast såsen är många gången pricken över i:et. Tänk er en köttfärslimpa utan brunsås till! Jag vet det går knappt.
 
Ongarna och deras tjat om SÅS! Du tycks dela den erfarenheten?

En äter bara sås och en äter bara såssanerat. Så de kan dela på en portion. Ganska praktiskt egentligen. Förr delade de på pizza, en åt fyllningen och den andra botten.

Ps. Och f.ö. kan jag stava, jag har bara för tjocka fingrar för mobilen. Så det så.
 
@nejlica
Vi brukar göra schnitzel av ankbröst :) Dela varje bröst i två, panera i panko, stek i smör.
Du kan även göra andskav. Låt andbrösten tina lite och skär dem i så tunna skivor som möjligt, stek dem i smör med kantareller, krydda med salt och svartpeppar, häll på grädde. Smaksätt med soja och gärna en skvätt cognac och salt och peppar om det behövs.Är gott ihop med färsk pasta och en god sallad.
 
En äter bara sås och en äter bara såssanerat. Så de kan dela på en portion. Ganska praktiskt egentligen. Förr delade de på pizza, en åt fyllningen och den andra botten.

Ps. Och f.ö. kan jag stava, jag har bara för tjocka fingrar för mobilen. Så det så.
Jag har minnen av en trerättersmiddag när min unge var ca 5. Tursamt nog ingick någon sorts sås i alla tre rätterna, vilket var i princip det enda den eländiga ungen åt.
 
@nejlica
Vi brukar göra schnitzel av ankbröst :) Dela varje bröst i två, panera i panko, stek i smör.
Du kan även göra andskav. Låt andbrösten tina lite och skär dem i så tunna skivor som möjligt, stek dem i smör med kantareller, krydda med salt och svartpeppar, häll på grädde. Smaksätt med soja och gärna en skvätt cognac och salt och peppar om det behövs.Är gott ihop med färsk pasta och en god sallad.
Jisses så gott det där lät!! Mums!
 
Haha man hade ju hoppats! Själv sitter jag "ensam" på nyår. Eller inte. Ska till resturangen min sambo jobbar på. Alltid nån stammis man känner där :) men äter nog hemma först.
Sambon jobbar så även om jag åker dit och dricker så kan han köra hem sen haha

Här blev dock Hasselbackarna utbytta mot potatisbakelser med västerbottensost.

Sneglade på lamm först men maken har gett mig lammlagningsförbud ett tag så då blev det oxfilé.
 
Här blev dock Hasselbackarna utbytta mot potatisbakelser med västerbottensost.

Sneglade på lamm först men maken har gett mig lammlagningsförbud ett tag så då blev det oxfilé.

Så märkligt det där... jag är köttätare och verkligen "en av all dom" som tror att vi svälter ihjäl om vi inte äter kött... men lamm alltså... jag har aldrig gillat smaken och skulle nog hellre bli vegetarian än äta kofta :cool::rofl:;)
 
Så märkligt det där... jag är köttätare och verkligen "en av all dom" som tror att vi svälter ihjäl om vi inte äter kött... men lamm alltså... jag har aldrig gillat smaken och skulle nog hellre bli vegetarian än äta kofta :cool::rofl:;)

Då har du haft oturen och fått dåligt slaktat eller dåligt tillagat lamm för det smakar inte kofta. Jag har motbevisat många vänner som sagt precis så men de har blivit omvända :)
 

Liknande trådar

Mat Jag är inte särskilt matintresserad, och framförallt till kvällsmat hade jag gärna haft något som är smidigt att "slänga i sig" snarare...
Svar
4
· Visningar
368
Senast: __sofia__
·
Fritid Vi håller på att planera semestern och kommer att vara mycket i stugan på Väddö. Det är såklart trevligt att hålla till på tomten och...
Svar
3
· Visningar
387
Senast: Myrten
·
Hundhälsa Hej alla! Jag ska försöka att fatta mig så kort jag kan. Jag har en Pomeranianpojke på 4 år. Han har aldrig tidigare haft några problem...
Svar
1
· Visningar
682
Senast: Jeps
·
Kropp & Själ Jag har haft problem med att det kryper och rycker i benen på kvällar och nätter sedan jag brände ut mig i våras. Det blev än värre när... 2
Svar
23
· Visningar
1 160

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Vad gör vi? Del CCXII
  • Vad gör vi? Kids edition - del 4
  • Hjälp

Hund, Katt, Andra Djur

  • Förslag på passande matskål?
  • Akvarietråden V
  • Torrfoderdjungeln..

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp