Trender i kosthållning

@nyponros Jag ser många som också äter diverse produkter med proteintillskott! Men varför? Jag menar, den ordinarie motionären med allsidig kost behöver ju inte proteintillskott? De är ju dessutom inte billiga. Håller med dig om att det verkligen är en trend som slagit igenom stort!

För min egen del handlar det om att vilja äta något "godis" (jag äter bara bars och glass, gillar inte att dricka min mat så shakes och smoothies går bort) som ändå innehåller något som mättar. Jag bryr mig inte så mycket om proteinet egentligen. Inte sötningsmedlet heller, även om jag vet att jag kanske borde :angel:

Tror inte vi behöver hetsa så mycket kring protein egentligen!
 
Jag reflekterar lite kring hur trender går och har växlat fram och tillbaka kring kost och vår syn på kost, hälsa och vad som är nyttigt.
När jag var barn (är född 89) var det livsfarligt att äta fett. Socker var ingen fara men light skulle det vara om man ville vara hälsosam. Lättyoughurt med fruktsmak. Lätta på mackan. Margarin i bakning och lättmjölk till maten.

För 10 år sedan var det tvärtom. Absolut inga lightprodukter, massor av kött och feta mejeriprodukter, helst inga kolhydrater och absolut inget socker. Det skulle gynna din hälsa på i princip alla områden. Dieter som LCHF, Atkins, GI osv. Svt har precis kommit med en serie där 4 familjer ska testa varsin diet under en månad, och då är 5:2 och LCHF två av dem. Jag tycker att de båda känns otroligt daterade!

Nu känns det som att den vegetariska/veganska kosten slagit väldigt stort. Kött har nästan blivit lite tabu. Influencers som visar upp en måltid med kyckling eller rött kött får en massa upprörda kommentarer. Youtubers varnar sina tittare för att de "kommer att visa kött i den här videon". Vi uppmanas minska vår köttkonsumtion för både kropp, hälsa och miljö. (och på grund av hur många djur i livsmedelsindustrin behandlas såklart) Havre och soja istället för komjölk. Linser och bönor och tofu och fooled pork.

Hur förhåller ni er till de kosttrender som råder? Tror ni att den vegetariska trenden är här för att stanna eller vilken utveckling/förändring tror ni har skett om 10 år?

Jag äter gärna vegetariskt men tillsammans med en blandkost. Vill inte utesluta kött, fisk, ägg och mejeriprodukter men äter gärna plantbaserat, också. Det är jätteroligt att många restauranger och cafeér erbjuder bra vegetariska alternativ och att det inte behöver vara en "grej" att äta vegetariskt längre. Jag var själv lakto-ovo-vegetarian i tonåren och då var det superkrångligt att äta ute, fanns väldigt få alternativ i mataffärerna och varje gång jag sa till någon att jag inte åt kött ledde det till diskussion (av den skeptiska sorten) eller förvåning. Det är ändå bara tio-tolv år sedan.

Något annat som känns "i tiden" är väl alla proteinprodukter som kommit. Proteinbars, proteinglass, proteinpudding, proteinshakes, hög proteinhalt säljer. Det känns som att man gör något bra för sin kropp om man äter/dricker något med extra protein. Den grejen har jag själv nog köpt ganska hårt. Jag äter proteinbars flera gånger i veckan och provar gärna "nyttiga" glassar med extra protein. Mest för att det känns som att jag kan äta något gott men ändå halvnyttigt och lite mer mättande och näringsrikt än en snickers eller daimstrut.


Väldigt ovetenskaplig trådstart här, har bara skrivit ner lite av det jag själv uppmärksammat och tänker ganska mycket på det här. Har ni sett några andra kosttrender? Har ni anpassat eller ändrat hur ni själva ätit genom åren baserat på hur vindarna blåst?

Vill helst hålla den här tråden så fri från vikt och kroppshets det går, om det är möjligt... Mer fokus på trender i kosthållning.
Jag tycker att den stora trenden verkar vara att man ska vara lite överspänd när det gäller sin kost och ha lite speciella krav.

De som har speciella krav är lite mer speciella och att vara speciell är lite bra.

Om sedan de kraven är pga allergi, pga IBS, eller pga livsstilsval är mer småtrender i stortrenden så att säga. Och om vegetariskt blir mer accepterat måste man gå clean (ellervaddetheter) för att fortsätta vara speciell.

Självklart gör alla detta av sina egna viktiga och helt unika orsaker. Men alla gör det ungefär samtidigt, så trend.

Jag är född på 70-talet och det känns som att innan allt det här brakade loss med början i fettskräcken på 80-talet så var en stor kostinställning att -var tacksam för att du får mat och peta undan diskret. ;)

Nu verkar vi mer ha tagit över det amerikanska -ojoj blodsockerfall, jag måste få kolhydrater (=ge hit en Snickers nu! jag är sugen). -Jag måste ha vätska (=längtar efter Fanta, inte vatten) . Från det mer franska -mat är gott och gemensamhet.

Mvh surtant :D
 
En trend jag verkligen avskyr är trenden med sötningsmedel! Smakar inte som socker och har en konstig kemisk smak. Och så skriver de på förpackningen Innehåller inget tillsatt socker. Då vet jag att jag ska undvika det! Hellre socker än sötningsmedel...

Sötningsmedel är verkligen något jag får i mig alldeles för mycket av i mina "nyttiga" snacks. Försöker göra mina egna istället, olika rawbollar, små kakor och bars med dadlar som sötning. Men det är inte alltid jag orkat eller hunnit. Är så himla beroende av att få den där fikakänslan i kroppen :D.
 
Jag tror absolut inte att det vegetariska bara är en trend utan jag hoppas och tror att det bara kommer öka i framtiden. Jag är så glad över att det kommer fler alternativ till soja som substitut nu. Korv på grönkål och röda linser etc på Ikea, burgare gjorda på rödbetor och ärtprotein från Garant, och Findus ska väl lansera tre nya produkter med ärtprotein nu. Jag hoppas svenska bönder och företag verkligen tar tillvara på möjligheterna som den ökade efterfrågan på bra alternativ till fulkött och mejeriprodukter ger.

Fast jag äter ju hellre grönkål, linser och rödbetor som de är utan att göra dem till korv eller burgare. Jag äter gärna vegetariska pastasåser med grönkål men skulle aldrig få för mig att köpa grönkål i korvform. Känns onödigt processat när man kan köpa färsk fin grönkål att tillaga snabbt och lätt.
 
Jag tycker att den stora trenden verkar vara att man ska vara lite överspänd när det gäller sin kost och ha lite speciella krav.

De som har speciella krav är lite mer speciella och att vara speciell är lite bra.

Om sedan de kraven är pga allergi, pga IBS, eller pga livsstilsval är mer småtrender i stortrenden så att säga. Och om vegetariskt blir mer accepterat måste man gå clean (ellervaddetheter) för att fortsätta vara speciell.

Självklart gör alla detta av sina egna viktiga och helt unika orsaker. Men alla gör det ungefär samtidigt, så trend.

Jag är född på 70-talet och det känns som att innan allt det här brakade loss med början i fettskräcken på 80-talet så var en stor kostinställning att -var tacksam för att du får mat och peta undan diskret. ;)

Nu verkar vi mer ha tagit över det amerikanska -ojoj blodsockerfall, jag måste få kolhydrater (=ge hit en Snickers nu! jag är sugen). -Jag måste ha vätska (=längtar efter Fanta, inte vatten) . Från det mer franska -mat är gott och gemensamhet.

Mvh surtant :D

Åh, vad jag håller med dig!!
 
Jag äter det som är gott - med hänsyn tagen till min hälsa, miljö och klimat.

Jag äter kött, jag försöker anpassa grönsaker och rotfrukter till årstid och jag äter gärna mat från grannskapet.

Eftersom det som kommer direkt från naturen utan bondens hjälp endast räcker till 40000 av oss svenskar så försöker jag stödja svenskt lantbruk
 
Jag äter det som är gott - med hänsyn tagen till min hälsa, miljö och klimat.

Jag äter kött, jag försöker anpassa grönsaker och rotfrukter till årstid och jag äter gärna mat från grannskapet.

Eftersom det som kommer direkt från naturen utan bondens hjälp endast räcker till 40000 av oss svenskar så försöker jag stödja svenskt lantbruk

Det låter idealiskt :)
 
För min egen del handlar det om att vilja äta något "godis" (jag äter bara bars och glass, gillar inte att dricka min mat så shakes och smoothies går bort) som ändå innehåller något som mättar. Jag bryr mig inte så mycket om proteinet egentligen. Inte sötningsmedlet heller, även om jag vet att jag kanske borde :angel:

Tror inte vi behöver hetsa så mycket kring protein egentligen!
Jag tror inte att du behöver oroa dig så mycket för sötningsmedel heller, även den oron är en trend. ;) Men de gånger jag läser hur Jacob Gudiol gått igenom skräckrapporter om det så verkar det som att han kommer fram till att skräckrapporterna var överdrivna m a p människor.
 
Jag äter det som är gott - med hänsyn tagen till min hälsa, miljö och klimat.

Jag äter kött, jag försöker anpassa grönsaker och rotfrukter till årstid och jag äter gärna mat från grannskapet.

Eftersom det som kommer direkt från naturen utan bondens hjälp endast räcker till 40000 av oss svenskar så försöker jag stödja svenskt lantbruk

Ja, verkligen. Jag vägrar köpa något utländskt om det går att producera här. Jag är dessutom en sådan surkärring att jag absolut frågar om ursprunget inte står utskrivet. Tex vägrar jag en av de asiatiska snabbmatskedjorna eftersom de inte har svenskt kött. Det stod inte på deras hemsida så jag mailade :D
 
En trend jag verkligen avskyr är trenden med sötningsmedel! Smakar inte som socker och har en konstig kemisk smak. Och så skriver de på förpackningen Innehåller inget tillsatt socker. Då vet jag att jag ska undvika det! Hellre socker än sötningsmedel...
Ja samma här! Jag har avföljt några på fb och instagram eftersom nästan varje inlägg handlade om celsius, nocco eller proteinsnacks till den grad jag började undra om de var sponsrade typ...
 
Fast jag äter ju hellre grönkål, linser och rödbetor som de är utan att göra dem till korv eller burgare. Jag äter gärna vegetariska pastasåser med grönkål men skulle aldrig få för mig att köpa grönkål i korvform. Känns onödigt processat när man kan köpa färsk fin grönkål att tillaga snabbt och lätt.
Nu vet jag inte om du är vegetarian eller vegan. Men jag har faktiskt all förståelse för att den som blir veg inte samtidigt helt lämnar sin matkultur. Processad eller inte.
 
Jag tror inte att du behöver oroa dig så mycket för sötningsmedel heller, även den oron är en trend. ;) Men de gånger jag läser hur Jacob Gudiol gått igenom skräckrapporter om det så verkar det som att han kommer fram till att skräckrapporterna var överdrivna m a p människor.

det låter betryggande :D

Jag tycker ofta att sötningsmedel är godare än vanligt socker. I läsk och bars. Dessutom får jag inte den där "vill ha mer"-känslan som jag får om jag äter något med vitt socker i.
 
Värt att nämna är väl också fokuset på tarmfloran, både som "trend" i kosthållningen med vikten av probiotika osv, men även inom forskningen där det finns studier som pekar på samband mellan bakteriefloran i mage-tarm och autoimmuna sjukdomar.
Men ja, hetsen runt en glad tarm ja :bow: Min mamma är helt besatt! Hon läser otroligt mycket böcker om det, gör reningar osv. :D Hurvidare det gör en skillnad vet jag inte, men mamma är glad och tydligen är det en stor trend just nu.
 
Värt att nämna är väl också fokuset på tarmfloran, både som "trend" i kosthållningen med vikten av probiotika osv, men även inom forskningen där det finns studier som pekar på samband mellan bakteriefloran i mage-tarm och autoimmuna sjukdomar.


Ja verkligen, antiinflammatorisk kost etc. Food pharmacy och liknande böcker är ofta ett samtalsämne i mina kretsar. Flera känner sig hjälpta. Jag tycker att det är väldigt intressant, men har inte riktigt orkat ta steget helt in i den världen. Kanske för att jag inte har något tydligt problem att avhjälpa, men många verkar ha ont i magen och problem med matsmältningen. Då funderar jag på varför det problemet verkar ha ökat...
 
Jag reflekterar lite kring hur trender går och har växlat fram och tillbaka kring kost och vår syn på kost, hälsa och vad som är nyttigt.
När jag var barn (är född 89) var det livsfarligt att äta fett. Socker var ingen fara men light skulle det vara om man ville vara hälsosam. Lättyoughurt med fruktsmak. Lätta på mackan. Margarin i bakning och lättmjölk till maten.

För 10 år sedan var det tvärtom. Absolut inga lightprodukter, massor av kött och feta mejeriprodukter, helst inga kolhydrater och absolut inget socker. Det skulle gynna din hälsa på i princip alla områden. Dieter som LCHF, Atkins, GI osv. Svt har precis kommit med en serie där 4 familjer ska testa varsin diet under en månad, och då är 5:2 och LCHF två av dem. Jag tycker att de båda känns otroligt daterade!

Nu känns det som att den vegetariska/veganska kosten slagit väldigt stort. Kött har nästan blivit lite tabu. Influencers som visar upp en måltid med kyckling eller rött kött får en massa upprörda kommentarer. Youtubers varnar sina tittare för att de "kommer att visa kött i den här videon". Vi uppmanas minska vår köttkonsumtion för både kropp, hälsa och miljö. (och på grund av hur många djur i livsmedelsindustrin behandlas såklart) Havre och soja istället för komjölk. Linser och bönor och tofu och fooled pork.

Hur förhåller ni er till de kosttrender som råder? Tror ni att den vegetariska trenden är här för att stanna eller vilken utveckling/förändring tror ni har skett om 10 år?

Jag äter gärna vegetariskt men tillsammans med en blandkost. Vill inte utesluta kött, fisk, ägg och mejeriprodukter men äter gärna plantbaserat, också. Det är jätteroligt att många restauranger och cafeér erbjuder bra vegetariska alternativ och att det inte behöver vara en "grej" att äta vegetariskt längre. Jag var själv lakto-ovo-vegetarian i tonåren och då var det superkrångligt att äta ute, fanns väldigt få alternativ i mataffärerna och varje gång jag sa till någon att jag inte åt kött ledde det till diskussion (av den skeptiska sorten) eller förvåning. Det är ändå bara tio-tolv år sedan.

Något annat som känns "i tiden" är väl alla proteinprodukter som kommit. Proteinbars, proteinglass, proteinpudding, proteinshakes, hög proteinhalt säljer. Det känns som att man gör något bra för sin kropp om man äter/dricker något med extra protein. Den grejen har jag själv nog köpt ganska hårt. Jag äter proteinbars flera gånger i veckan och provar gärna "nyttiga" glassar med extra protein. Mest för att det känns som att jag kan äta något gott men ändå halvnyttigt och lite mer mättande och näringsrikt än en snickers eller daimstrut.


Väldigt ovetenskaplig trådstart här, har bara skrivit ner lite av det jag själv uppmärksammat och tänker ganska mycket på det här. Har ni sett några andra kosttrender? Har ni anpassat eller ändrat hur ni själva ätit genom åren baserat på hur vindarna blåst?

Vill helst hålla den här tråden så fri från vikt och kroppshets det går, om det är möjligt... Mer fokus på trender i kosthållning.
Oj vad mycket jag har att säga om det här! Jag ägnar varje dag åt att just läsa om, analysera och och skriva artiklar & rapporter på det här ämnet eftersom det är mitt jobb, så det här kan bli ett väldigt långt inlägg... Tur att jag ligger hemma sjuk idag så att jag har tid :angel:

Fett/socker: "Food is the new religion" brukar det sägas, och du kommer alltid att hitta någon som säger att socker är det farligaste medan fett är nyttigt, samtidigt som personen bredvid hojtar om att det är fett som dödar oss. Den senaste vändningen - alltså den att vi har blivit mindre rädda för fett - beror främst på att den studie av Ancel Keys som hela light-industrin använt som stöd i alla år, visade sig vara felaktig och utelämnade avgörande data. Detta avslöjades under våren 2016. Kan dela länkar till mer läsning om detta ifall någon är intresserad.

Mycket forskning nu visar på att rätt sorts fett (=mättat fett) snarare kan ha en positiv inverkan på saker som hjärt- och kärlsjukdomar rent generellt, och vi märker av en betydligt större acceptans av fett hos konsumenter över hela världen (även om fett i många länder fortfarande anses vara djävulen själv, men det här tror man kommer att ändras under de närmsta åren). Grekisk yoghurt är ett exempel på en produkt som tjänat något enormt på det här, framförallt i viktiga (och för industrin väldigt talande) marknader som USA och Australien. Även försäljningen av smör har ökat mycket i flera länder de senaste åren, medan det går väldigt dåligt för margarin.

Socker har tagit över fettets plats som "boven i dramat" och livsmedelsföretagen sliter sitt hår för att lista ut hur de ska kunna dra ner på sockret i sina varor utan att påverka smaken eller konsistensen för mycket. En av de bästa etiketterna du kan sätta på en matvara idag är "inget tillsatt socker". Vad vi ser är att konsumenter är betydligt mer öppna till naturligt socker, och inte har några större problem med produkter som är sötade med saker som honung eller dadlar. Sötningsmedel vill vi inte ha säger vi, men samtidigt går märken med varor som är fulla av sötningsmedel väldigt bra (t.ex. Nocco som någon nämnde).

Vegetariskt/veganskt: Det här är definitivt en av de största trenderna som livsmedelsföretag måste förhålla sig till idag. Det har dock inte haft en särskilt stor effekt på vår köttkonsumtion, vilket är lätt att tro när man hör/ser folk demonisera kött på det viset du nämner. Men det tenderar att vara lite "mycket snack och lite verkstad" över vad konsumenter överlag säger att de gör, och köttkonsumtionen har gått upp i både USA och Australien. I Sverige började den gå ner först förra året, och då mycket lite (2%). Både FN och EU har publicerat rapporter som beräknar att den globala köttkonsumtionen kommer öka de närmsta åren. Men ja, trots detta är vi generellt mer intresserade av och öppna för vegetariska och veganska alternativ, även de av oss som inte har en vegetarisk/vegansk livsstil i övrigt. Jag tror absolut att den här trenden är här för att stanna, främst för att så otroligt många helt enorma livsmedelsföretag investerar massor av pengar i det här just nu. Jättekul, tycker jag!

Protein: Protein har fördelen att vara både en allsidig ingrediens som kan tillsättas till allt från glass till bröd, samtidigt som det anses vara en fördel i kundernas tankar - vi tycker automatiskt att något är nyttigare när det marknadsförs som högt i protein. Protein har en naturlig hälsogloria över sig och är den enda av de tre makronutrienterna som inte demoniserats på något sätt; som man kan äta nästan hur mycket som helst av utan negativa effekter.

Proteintrenden har öppnat upp för företag att använda sig av vad vi brukar kalla en "permission to indulge"-strategi, vilket är en av de mest framgångsrika marknadsstrategier man kan använda sig av idag. Njie/ProPud är ett exempel på ett företag som har haft helt otroliga framgångar (tillväxt på över 400% sedan ProPud lanserades 2015) tack vare en sådan strategi, med slogans som "Go on, treat yourself" och "Feed your cravings". Barebells, Halo Top och Belvita har gjort precis samma sak (fast i Belvitas fall handlar det mer om fullkorn och långvarig energi).

En annan jättestor trend just nu är maghälsa. Magen är vår "andra hjärna" som påverkar en hel massa funktioner i kroppen, och detta har många börjat förstå. Många har även problem med magen och väljer produkter som är berikade med t.ex. probiotika eller innehåller mycket fiber. Jäst mat börjar bli väldigt populärt tack vare detta, och massor av företag jobbar med att utveckla produkter som är bra för magen på ett eller annat sätt.

Och så ser vi att konsumenter till större grad fattar sina egna beslut när det gäller vad de ska äta, och väljer råd från blogginlägg över officiella rekommendationer alla dagar i veckan. Det här innebär att alla människor har sin egen bild av hur man bör äta, vilket försvårar det ytterligare för såväl företag som konsumenter.

Sååå, hur har det förändrat mig att läsa, skriva och prata om sådant här varje dag i ett par år? Inte särskilt mycket. Jag har blivit jäkligt skeptisk, bara :p Jag, och alla mina kollegor, är tämligen opåverkade av trenderna och följer inga dieter eller liknande. Efter att ha sett och läst tillräckligt mycket om saken inser man att det inte är lönt att ta till sig alla små budskap och "sanningar" eftersom de flesta av dem ändå kommer att dö ut eller ändras inom ett år. Det FINNS inget "rätt sätt att äta". Det finns inga enkla lösningar, snabba svar. Jag tror att vi lägger alldeles för mycket tid, energi och pengar på att försöka äta "som man ska", när vi egentligen bara skulle behöva slappna av lite och ta ett steg tillbaka.

Trots detta har jag gjort en del förändringar själv, men mer för att det råkade passa mig än för att jag tror att det innebär att jag aldrig kommer att bli sjuk igen. Jag har gått över till helfeta mejeriprodukter och slutat bry mig om hur mycket smör jag har på mackan - jag är helt enkelt inte ett orolig för den sortens fett längre. Sådant kunde jag annars ha ångest över, förr i tiden. Jag kollar sockerinnehållet på varenda ny vara jag köper, även de där det egentligen inte borde finnas så mycket socker (exempel: frukostflingor, bröd). Jag försöker även äta mer växtbaserat, men det är enbart med miljön i åtanke. Och ja, även jag har dragits med i proteintrenden och köper proteinberikade produkter med jämna mellanrum eftersom jag precis som du gillar tanken på att äta något lite mer näringsrikt när jag ska unna mig lite, och är helsåld på den här "permission to indulge"-grejen. Men jag äter fortfarande massor av vanlig glass och godis också, så jag har på inget vis gått över till någon extrem.

OBS Jag vill tillägga att allt jag skrivit ovan ger en mycket generell bild av läget och att det naturligtvis varierar stort från marknad till marknad, person till person.
 
Men ja, hetsen runt en glad tarm ja :bow: Min mamma är helt besatt! Hon läser otroligt mycket böcker om det, gör reningar osv. :D Hurvidare det gör en skillnad vet jag inte, men mamma är glad och tydligen är det en stor trend just nu.
Haha, ja det känns ju alltid lite sådär när det blir en hets. Jag har inte anammat trenden själv, men eftersom att jag har en av sjukdomarna som man menar påverkas av bakteriefloran så slänger jag ett getöga på forskningsläget ibland.
 
Jag tror inte att du behöver oroa dig så mycket för sötningsmedel heller, även den oron är en trend. ;) Men de gånger jag läser hur Jacob Gudiol gått igenom skräckrapporter om det så verkar det som att han kommer fram till att skräckrapporterna var överdrivna m a p människor.

Livsmedelverket skriver att:

"Nej, alla sötningsmedel som är godkända har undersökts mycket noggrant i många olika studier på celler, djur och människa. De har bedömts som helt säkra att använda som livsmedelstillsatser. "

Men de skriver också:

"En studie som publicerades i Nature hösten 2014 visade att sötningsmedlen som sackarin, sukralos och aspartam påverkade den normala bakteriefloran i tarmen på mössen. Det i sin tur visade sig höja glukosnivåerna i blodet. Hur ämnen påverkar bakteriefloran i människors tarmar och vilka konsekvenser det kan få är ett komplicerat område där Livsmedelsverket följer den aktuella forskningen. "

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/tillsatser-e-nummer/sotningsmedel

Eftersom jag dessutom tycker att sötningsmedeln smakar illa så undviker jag dem då jag tror att det finns en risk att man framöver kommer upptäcka att en del av dem nog inte var så ofarliga som man trott. Socker är välkänt och det äter jag i mindre mängder. Dricker t.ex. aldrig läsk eller juice.
 
Ja verkligen, antiinflammatorisk kost etc. Food pharmacy och liknande böcker är ofta ett samtalsämne i mina kretsar. Flera känner sig hjälpta. Jag tycker att det är väldigt intressant, men har inte riktigt orkat ta steget helt in i den världen. Kanske för att jag inte har något tydligt problem att avhjälpa, men många verkar ha ont i magen och problem med matsmältningen. Då funderar jag på varför det problemet verkar ha ökat...

Jag tycker man ska vara försiktig med att mixtra med kosten för mycket. Har man stora problem ska man uppsöka läkare och då kan ev förändringar av kosten försvåra en diagnos.

Sedan tror jag att mycket av dagens magproblem inte har så mycket med kosten att göra utan den vansinniga stress väldigt många lever med.
 

Liknande trådar

  • Artikel
Dagbok Jag behöver hitta idéer på billig mat! Problemet är att när jag googlar efter tips på billig mat så får jag bara fram en massa saker som...
2
Svar
24
· Visningar
2 127
Senast: cassiopeja
·
Kropp & Själ Om det hjälper gjorde jag en snabb vetenskaplig sökning och det finns noll och inga evidens vad jag hittade på att AIP fungerar. :D...
2
Svar
35
· Visningar
3 356
Senast: hoppsann
·
  • Låst
  • Artikel
Dagbok Före sommaren konstaterade jag med en lite uppgiven suck att jag behövde göra en halvhalt i matintaget igen, för att stoppa upp den...
Svar
0
· Visningar
325
C
Övr. Katt Ibland blir man lite orolig över den kunskap som finns gällande foder till sin katt.. Jag har skrivit en liten artikel som jag tänker...
2 3 4
Svar
66
· Visningar
10 038
Senast: Araminta
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Burkfisk
Tillbaka
Upp