Varför behöver man pressa in kött i en tarm för att äta det? Varför skulle vegetarisk mat skilja sig från köttditon när det gäller hanteringen. Måste vegetariskt vara "renare" och mer oprocessat än köttätarnas? Det här är innehållet i hot dogs från scan INGREDIENSER: Svenskt gris- och nötkött (34%), vatten, potatismjöl, potatisfiber, lök, kryddor, salt, druvsocker, bindväv från gris, fett från gris, örtkryddor, kryddextrakt, blodprotein från gris och nöt, vegetabilisk buljong, antioxidationsmedel E326:E300, konserveringsmedel E261:E250, rökarom.
Det jag tycker är intressant är hur lite köttet i dessa produkter egentligen har med smaken att göra. Uppenbarligen är smakbärarna potatis, lök, rökningen, kryddor samt salt och peppar. På samma vis är det med färdiga köttbullar, de smakar också väldigt likt sina vegetariska diton även när jag gjort egna på mandel, ströbröd och ägg så har smaken varit förvillande lik.