Vilken underbar tråd jag hittade. Har också börjat gå över mer och mer till vegetariskt och överraskar mig själv med att gilla kombinationer jag aldrig tyck om förut. Tack för att ni delat med er av era favoritrecept och här kommer mina:
Bönstroganoff: (jag gillar varken bönor eller korvstroganoff men det här
, rackarns vad det är gott)
1 gul lök
2 morötter
1 zuccini
1 dl vatten
4 dl Creme Fraiche med tomat och basilika-smak
400 gram kokta, blandade bönor
2 msk hackad persilja
Skala och finhacka löken, skala och skär morötterna i stavar (jag gör dom i mindre trekanter). Skiva zuccini. Fräs grönsakerna i smör ca 3 minuter. Häll på vattnet och låt puttra i 2 minuter. Tillsätt creme fraiche och de sköljda bönorna. Låt grytan koka ca 2 minuter. Strö över persilja och servera med potatismos eller liknande.
Kokosfärs:
300 gram kokosflingor
1/2 dl vatten
1 dl sojagrädde
400 gram passerade tomater
1 vitlkösklyfta
5 stora skivade färska champinjoner
2 msk kokosfett
1 grönskaksbuljontärning
Smält kokosfettet, häll på kokosflingor och stek i någon minut. Slå på vattnet och låt puttra tills vattnet försvunnit. Pressa över vitlök, lägg i buljongtärningen, svamp, passerade tomater, sojagrädde. Låt småputtra tills kokosflingorna blivit lagom mjuka. Serveras till kokt eller stekt vitkål eller pasta.
Kokosfärs-receptet är jag inte till 100 % nöjd med. Tycker grundreceptet blir för torrt så jag exprimenterar lite. Hittills har jag haft i 2 dl kokosgrädde istället för sojagrädde, mera passerade tomater, finhackad lök, rivna morötter, vanlig grädde, små champinjoner istället för stora. Jag är inte så förtjust i kokos men det här....mmmm, jättegott! Även min vän, den inbitne jägaren, gillade både smak och konsistens. Han hade lite svårt för att tro på att det var kokos och inte köttfärs. Bra betyg tycker jag
.
Linssoppa: (jag vet att det redan finns recept på linssoppa men den här....mmmmmm
)
2 1/2 dl torkade röda linser
2 st röda lökar
1 vitlöksklyfta
smör
400 gram passerade tomater (byter ut dom till krossade istället)
8 dl grönsaksbuljong
2 st gula paprikor
2 dl creme fraiche med paprika-chili-smak
rivet skal och saften av en 1/2 citron
Skala och hacka vitlök och gul lök. Fräs linser och lök i en stor gryta. Tillsätt tomater, buljong, salt och peppar. Låt koka i 3-5 under lock. Skär paprikan i mindre bitar och lägg i soppan. Tillsätt creme fraiche och koka upp, låt koka i 5 minuter. Smaka av med citronsaft och strö över skalet.
Den här soppan bjöd jag på när jag fyllde år sist och inbitna köttätare som inte kan tänka sig något annat än kött, tyckte den var jättegod.
Förlåt för ett långt inlägg