Tränar i stort sett varje dag och rör på mig mycket så jag måste äta. Bara så nedrans tråkigt att komma hem vid 20-20:30 och komma på vad man ska göra för mat för att sedan laga. Vet man redan innan blir det lättare![]()
Slow cooker!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Tränar i stort sett varje dag och rör på mig mycket så jag måste äta. Bara så nedrans tråkigt att komma hem vid 20-20:30 och komma på vad man ska göra för mat för att sedan laga. Vet man redan innan blir det lättare![]()
Hade inget direkt recept, höftade lite. Men stekte hackad vitkål i smör, saltade lite och lade åt sidan. Stekte vegofärs och hade på tacokryddor. Öste i två rivna morötter mot slutet. Blandade allt i en pajform och hällde äggstanning på ägg och iMat, + lite tabasco, över. In i ugnen på 200 grader i ca 20-25 min.Välkommen!Vitkålsgratäng lät supergott, har du nåt recept?
Jag håller med här, för mig är det inte 100 dagar stenhårt förbud av någonting utan 100 dagar av att verkligen tänka igenom vad jag äter och varför, behöver jag äta det här, är det värt att må dåligt efteråt för att det är ganska gott just nu osv. för att skapa nya bra vanor. Jag är inte ens inställd på att gå ner just nu utan bara hitta hållbara, sunda, vettiga matvanor som inte är centrerade runt förbud eller belöning@zaching jag tänker att det, för min del, kommer vara 100 dagar där jag tänker efter innan jag stoppar något i munnen. Skulle det bli halvfabrikat eller skräpmat av något slag så är det i så fall väl övervägt innan istället för impuls.
Där sa du något! Jag blir som besatt av socker om jag förbjuder mig själv att äta det. Borde kanske testa att ha 300 sockerfria dagar på ett år iställetÄr de 100 dagarna tänkta att vara på raken? Jag tänker mig att jag skulle vilja ha som mål att klara 250dagar om året utan skräpmat och sötsaker. Det skulle vara härligt.
Alla sätt som skapar förändring och förbättring är ju bra!Där sa du något! Jag blir som besatt av socker om jag förbjuder mig själv att äta det. Borde kanske testa att ha 300 sockerfria dagar på ett år istället![]()
Det är ju fortfarande socker, men en annan sort (fruktos istället för sackaros) och framförallt naturligt förekommande socker. Alltså inte tillsatt, raffinerat socker som du hittar i godis. Sedan innehåller torkad frukt en väldig massa mer vitaminer, mineraler och fibrer (= ökad mättnadskänsla) vilket gör det till ett bättre alternativ än godis.Hur dåligt är det med torkad frukt? Så här mycket SOCKER innehåller torkad frukt, läste jag idag.
Jag har slutat äta vitt socker och äter torkad frukt istället. Mango och dadlar. Är det bättre än lösviktsgodis eller är det samma sockerskit egentligen?
Jag tror inte man ska vara så rädd för naturligt socker och istället se vad man får också, som ovan nämnt att man får i sig vitaminer och fibrer. Det får man ju inte får "godis" socker. Jag äter t.ex hellre clementiner än godisDet är ju fortfarande socker, men en annan sort (fruktos istället för sackaros) och framförallt naturligt förekommande socker. Alltså inte tillsatt, raffinerat socker som du hittar i godis. Sedan innehåller torkad frukt en väldig massa mer vitaminer, mineraler och fibrer (= ökad mättnadskänsla) vilket gör det till ett bättre alternativ än godis.![]()
Jamen precis!Jag tror inte man ska vara så rädd för naturligt socker och istället se vad man får också, som ovan nämnt att man får i sig vitaminer och fibrer. Det får man ju inte får "godis" socker. Jag äter t.ex hellre clementiner än godis![]()
Kom iväg till gymmet både lördag och söndag men med @Singoalla råd i bakhuvudet om att man faktiskt blir tröttare i början när man äter mindre och att man oftast gör för mycket för snabbt, så körde jag bara 30 min på crosstrainern och inget mer. Det känns mer som att det är viktigt att få in det i vardagsrutinen att gå dit, mer än att köra hårt nu i början.
Det där beror på vilken frukt det är, fördelningen på frukots, sackaros, glukos är olika beroende på frukt och varierar även med mognadsgraden. Sackaros är en fruktos och en glukosmolekyl som sitter ihop så sackaros är hälften fruktos, hälften glukos. Fruktos är om något den sämre sorten ur hälsosynpunkt och mer kopplat till problem än glukos.Det är ju fortfarande socker, men en annan sort (fruktos istället för sackaros) och framförallt naturligt förekommande socker. Alltså inte tillsatt, raffinerat socker som du hittar i godis. Sedan innehåller torkad frukt en väldig massa mer vitaminer, mineraler och fibrer (= ökad mättnadskänsla) vilket gör det till ett bättre alternativ än godis.![]()
Jag äter inte mer än att det motsvarar fem frukter per dag. Det är väl inte helt optimalt det heller. Idag har jag ätit 3 eller 4 dadlar. (Max fem torkade frukter per dag alltså) Men för sjutton. Jag hade kunnat ätit en godispåse eller två tänker jag!Det är ju fortfarande socker, men en annan sort (fruktos istället för sackaros) och framförallt naturligt förekommande socker. Alltså inte tillsatt, raffinerat socker som du hittar i godis. Sedan innehåller torkad frukt en väldig massa mer vitaminer, mineraler och fibrer (= ökad mättnadskänsla) vilket gör det till ett bättre alternativ än godis.![]()
Jag äter ju instinktivt de frukter som är sämst och som alla varnar för. Men jag får försöka ändra ätbeteendet över tid. Det är iaf ett steg framåt istället för kopiösa mängder godis.Det där beror på vilken frukt det är, fördelningen på frukots, sackaros, glukos är olika beroende på frukt och varierar även med mognadsgraden. Sackaros är en fruktos och en glukosmolekyl som sitter ihop så sackaros är hälften fruktos, hälften glukos. Fruktos är om något den sämre sorten ur hälsosynpunkt och mer kopplat till problem än glukos.