Portionsstorlekar på restaurang

Jag har aldrig blivit nekad doggybag och är det mat som går att spara så frågar jag. Jag tyckte att flera inläggare skrev att de helst valde rätter som är vanliga på en barnmeny, vilket är helt främmande för mig och skapar förundran, men absolut inte störande. Jag tänker just att läsa en hel meny på restaurang på kvällstid och sedan fastna för att en av rätterna på barnmenyn är den jag allra helst vill ha. Som ofta är på gränsen att kunna kallas maträtt, som korv med pommes.

När det finns halstrad sparris med pocherat ägg, nyslagen hollandaise, zestad citron, rostade hasselnötter och riven gravad äggula 2 cm bredvid på menyn. Som exempel.
Med just den rätten jag kanske sneglat på barnmenyn, den låter inte direkt lockande. Gravad riven äggula? Njae, har inte smakat förstås, men är den riven över rätten är det för risky
 
Jag har aldrig blivit nekad doggybag och är det mat som går att spara så frågar jag. Jag tyckte att flera inläggare skrev att de helst valde rätter som är vanliga på en barnmeny, vilket är helt främmande för mig och skapar förundran, men absolut inte störande. Jag tänker just att läsa en hel meny på restaurang på kvällstid och sedan fastna för att en av rätterna på barnmenyn är den jag allra helst vill ha. Som ofta är på gränsen att kunna kallas maträtt, som korv med pommes.

När det finns halstrad sparris med pocherat ägg, nyslagen hollandaise, zestad citron, rostade hasselnötter och riven gravad äggula 2 cm bredvid på menyn. Som exempel.
Jag tycker också att barnmaten är väldigt tråkig! Visst, de kanske kan ha en rätt för de riktigt kräsna barnen, men många vill ju äta roligare än så.
 
Med just den rätten jag kanske sneglat på barnmenyn, den låter inte direkt lockande. Gravad riven äggula? Det låter inte direkt lockande.
Nu var det bara ett exempel. Även om gravad riven äggula är väldigt gott. Skillnaden ligger väl snarast i att välja en genomarbetad rätt som en duktig kock har designat, eller ta en som knappt tillagas och som de slängt in för att de tänker att den måste finnas.
 
Med just den rätten jag kanske sneglat på barnmenyn, den låter inte direkt lockande. Gravad riven äggula? Njae, har inte smakat förstås, men är den riven över rätten är det för risky
Men du kanske är inne på en nyckel. Jag beställer oftast inte rätter som jag vet är goda, utan betydligt oftare rätter som verkar ha intressanta smaker, vilket uppfylls om jag inte känner till dem så noga sedan tidigare. När man hittar en ny råvara eller råvara i ny form, är det nästan en garanti att den blir vald av mig.

Korv och pommes vet jag exakt vad det är och hur det kommer smaka. Inte gott, inte särskilt komplett, inte särskilt smakrikt och helt ointressant. Pommes är ett otyg som sällan passar till nåt alls, men ofta är tillbehör. (Säger den som lagade en moules frites idag. )
 
Men du kanske är inne på en nyckel. Jag beställer oftast inte rätter som jag vet är goda, utan betydligt oftare rätter som verkar ha intressanta smaker, vilket denne om jag inte känner till dem så noga sedan tidigare. När man hittar en ny råvara eller råvara i ny form, är det nästan en garanti att den blir vald av mig.

Korv och pommes vet jag exakt vad det är och hur det kommer smaka. Inte gott, inte särskilt komplett, inte särskilt smakrikt och helt ointressant.
Jag är nog lite mittemellan när det gäller val, och backar för det mest konstiga. Barnmenyn går definitivt bort dock. Jag missar säkert både höjdare och bottennapp på det viset
 
Jag tänker just att läsa en hel meny på restaurang på kvällstid och sedan fastna för att en av rätterna på barnmenyn är den jag allra helst vill ha. Som ofta är på gränsen att kunna kallas maträtt, som korv med pommes.

När det finns halstrad sparris med pocherat ägg, nyslagen hollandaise och riven gravad äggula 2 cm bredvid på menyn. Som exempel.

Det är just den här attityden jag har så otroligt svårt för. "Men huuuuur kan du äta det där när det här andra finns!" Ingen behöver gilla alla maträtter, men att beskriva något man själv inte är så glad i som på gränsen till att kunna kallas mat? Ursäkta, men det avger verkligen gigantiska snobberivibbar.

Jag medger att jag är känslig pga har hela livet fått trista reaktioner på mina matvanor (vägrar nu att äta med andra pga det), men det är bara så tråkigt att se att folk fortfarande tycker att det är anmärkningsvärt att andra inte blir helt förtjusta över Välkomponerade Menyer och mat som, helt ärligt, oftast kostar mer än den smakar. Stig ur bubblan, för tusan.

Ditt exempel, för övrigt? Låter som femtioelva olika smaker och konsistenser i samma rätt, dvs en mardröm för mig. Vissa av oss - diagnos eller ej - behöver väldigt förutsägbar mat, och då blir det ofta det som finsmakare anser knappt vara tjänlig människoföda. Vilken tur att det finns så att även vi som inte fattar grejen med mat som En Upplevelse också kan få äta.
 
Det är just den här attityden jag har så otroligt svårt för. "Men huuuuur kan du äta det där när det här andra finns!" Ingen behöver gilla alla maträtter, men att beskriva något man själv inte är så glad i som på gränsen till att kunna kallas mat? Ursäkta, men det avger verkligen gigantiska snobberivibbar.

Jag medger att jag är känslig pga har hela livet fått trista reaktioner på mina matvanor (vägrar nu att äta med andra pga det), men det är bara så tråkigt att se att folk fortfarande tycker att det är anmärkningsvärt att andra inte blir helt förtjusta över Välkomponerade Menyer och mat som, helt ärligt, oftast kostar mer än den smakar. Stig ur bubblan, för tusan.

Ditt exempel, för övrigt? Låter som femtioelva olika smaker och konsistenser i samma rätt, dvs en mardröm för mig. Vissa av oss - diagnos eller ej - behöver väldigt förutsägbar mat, och då blir det ofta det som finsmakare anser knappt vara tjänlig människoföda. Vilken tur att det finns så att även vi som inte fattar grejen med mat som En Upplevelse också kan få äta.

Kl för du har säkert redan läst om supersmakare men till er som förundras så har ca 25% av befolkningen väldigt myclet känsligare smaksinne än resten. Rent fysiskt alltså. Då blir det kanske inte så konstigt om man inte vill utsättas för diverse smakexperiment.

Bland annat har de/ni fler smaklökar.

Googla supersmakare eller läs länken nedan.

http://matalskaren.blogspot.com/2006/11/r-du-en-supersmakare.html?m=1
 
Jag är nog lite mittemellan när det gäller val, och backar för det mest konstiga. Barnmenyn går definitivt bort dock. Jag missar säkert både höjdare och bottennapp på det viset
Det är just den här attityden jag har så otroligt svårt för. "Men huuuuur kan du äta det där när det här andra finns!" Ingen behöver gilla alla maträtter, men att beskriva något man själv inte är så glad i som på gränsen till att kunna kallas mat? Ursäkta, men det avger verkligen gigantiska snobberivibbar.

Jag medger att jag är känslig pga har hela livet fått trista reaktioner på mina matvanor (vägrar nu att äta med andra pga det), men det är bara så tråkigt att se att folk fortfarande tycker att det är anmärkningsvärt att andra inte blir helt förtjusta över Välkomponerade Menyer och mat som, helt ärligt, oftast kostar mer än den smakar. Stig ur bubblan, för tusan.

Ditt exempel, för övrigt? Låter som femtioelva olika smaker och konsistenser i samma rätt, dvs en mardröm för mig. Vissa av oss - diagnos eller ej - behöver väldigt förutsägbar mat, och då blir det ofta det som finsmakare anser knappt vara tjänlig människoföda. Vilken tur att det finns så att även vi som inte fattar grejen med mat som En Upplevelse också kan få äta.
Det skrev jag inte. Jag skrev att korv med pommes knappt är en maträtt. Inte att det inte är mat. Som att havregrynsgröt med äpplebitar på inte heller är en maträtt för en restaurang men väl så bra mat. Det handlar ingenting alls om tjänlighet som människoföda.

Jag är förundrad. Över att man går till en restaurang och väljer något som den professionella matkreatören man valt att besöka egentligen inte vill att någon ska ha. Jag tänker väl att om man helt saknar den förtjusningen så kanske man väljer ett annat ställe? På goda grunder. För det finns ju annat än restauranger där man kan få mat som är tjänlig som människoföda.
 
Men du kanske är inne på en nyckel. Jag beställer oftast inte rätter som jag vet är goda, utan betydligt oftare rätter som verkar ha intressanta smaker, vilket uppfylls om jag inte känner till dem så noga sedan tidigare. När man hittar en ny råvara eller råvara i ny form, är det nästan en garanti att den blir vald av mig.

Korv och pommes vet jag exakt vad det är och hur det kommer smaka. Inte gott, inte särskilt komplett, inte särskilt smakrikt och helt ointressant. Pommes är ett otyg som sällan passar till nåt alls, men ofta är tillbehör. (Säger den som lagade en moules frites idag. )

Jag ar ocka en som garna vill prova pa nyheter och tycker att det ar super spannande att se helt nya varianter pa matsedeln. MEN avfarda inte pommes (French Fries)!
Pommes kan vara sa HIMLA mycket mer an de pommes som serveras till varmkorv. Pa en cajun restaurang i sta'n kan jag ta ett glas vin och en portion Cajun fries innan jag kommer hem och lagar middag. Eller Hell's Fries pa en brewing pub. Eller pa andra stallen, ost fries, eller truffle fries. Och glom inte Poutine ... det godaste EVER fran Kanada, poutine.

OCH ... nu maste jag nog fundera pa att gora nagon sorts fries till middag i dag :angel: Jag har lange varit sugen pa poutine, sa det far nog bli det i dag.
 
Det skrev jag inte. Jag skrev att korv med pommes knappt är en maträtt. Inte att det inte är mat. Som att havregrynsgröt med äpplebitar på inte heller är en maträtt för en restaurang men väl så bra mat. Det handlar ingenting alls om tjänlighet som människoföda.

Jag är förundrad. Över att man går till en restaurang och väljer något som den professionella matkreatören man valt att besöka egentligen inte vill att någon ska ha. Jag tänker väl att om man helt saknar den förtjusningen så kanske man väljer ett annat ställe? På goda grunder. För det finns ju annat än restauranger där man kan få mat som är tjänlig som människoföda.
Jag brukar inte ha problem att hitta något gott som inte finns på barnmenyn så jag förstår verkligen inte att du citerar mitt inlägg. Det finns många mellanting mellan gravat ägg och korv med pommes. Man kan njuta av god, välkomponerad och vällagad mat på restaurang utan att äta "konstiga" rätter.

Citerade du mig månde av misstag, jag förstår inte riktigt sambandet med mitt inlägg.
 
@sjoberga nu verkar du ta för givet att alla bor i storstad med mängder av fina restauranger. Den maträtt du beskrev har jag aldrig (och skulle inte vilja testa) ens sett något i närheten av. Här i närheten är det thai/kina/indiskt, Blackstone, Basta, "pubar" som pitchers och olearys, Pinchos, sushi och vanliga snabbmatskedjor (max, chop chop, donken, osv) i princip.
Självklart vill jag äta något gott på restaurang, det är ju inte så att jag skulle välja korv och pommes på en restaurang med "såna rätter" som du beskriver utan skulle försöka hitta något jag inte behöver känna att jag kastar pengar i sjön för men ändå gillar.
Mängden mat jag äter är liksom I nivå med tre nuggets och en halv liten pommes från donken och sen är jag proppmätt om man ska göra en jämförelse som många kanske kan se framför sig.

Och det hade vart trevligt att kunna njuta av en fin middag, bli lagom mätt och inte känna sig "dum" som frågar efter en låda att ta med hem. Jag blir och känna mig som en riktig jäkla lantis om jag är i storstan, äter på fin restaurang och sen ber om en låda på finaste dalmål för att ta med till hotellrummet jag bor på som inte har några uppvärmningsmöjligheter eller ens ett vettigt kylskåp på rummet 😒
 
Och det hade vart trevligt att kunna njuta av en fin middag, bli lagom mätt och inte känna sig "dum" som frågar efter en låda att ta med hem. Jag blir och känna mig som en riktig jäkla lantis om jag är i storstan, äter på fin restaurang och sen ber om en låda på finaste dalmål för att ta med till hotellrummet jag bor på som inte har några uppvärmningsmöjligheter eller ens ett vettigt kylskåp på rummet 😒
Känslan ligger hos dig, kanske finns det restauranger som nekar doggy bag men det vanliga jag sett är att de assisterar (om det inte är buffé ). Om man ändå inte kan eller vill äta maten är det i och för sig ingen mening med att ta med den. Personligen äter jag oftare på restaurang än jag bor på hotell, lämnar dock sällan tillräckligt för att det ska vara vits att ta med.
 
Känslan ligger hos dig, kanske finns det restauranger som nekar doggy bag men det vanliga jag sett är att de assisterar (om det inte är buffé ). Om man ändå inte kan eller vill äta maten är det i och för sig ingen mening med att ta med den. Personligen äter jag oftare på restaurang än jag bor på hotell, lämnar dock sällan tillräckligt för att det ska vara vits att ta med.
Absolut ligger känslan hos mig, men jag kände att jag behövde förtydliga att det inte "bara är att ta hem maten".
Vissa har inte restaurang besök i sin vardag utan det är ihopkopplat med andra aktiviteter och därför är det inte lämpligt att ta med maten hem och man önskar då att man kunde välja en god vällagad maträtt i en mer lämplig storlek utan att vara hänvisad till barnmenyn för att slippa kasta flera hundra i sjön...
Men jag får känslan att man har svårt att se utanför sin storstadsbubbla i denna tråd.
 
Jag brukar inte ha problem att hitta något gott som inte finns på barnmenyn så jag förstår verkligen inte att du citerar mitt inlägg. Det finns många mellanting mellan gravat ägg och korv med pommes. Man kan njuta av god, välkomponerad och vällagad mat på restaurang utan att äta "konstiga" rätter.

Citerade du mig månde av misstag, jag förstår inte riktigt sambandet med mitt inlägg.
Det var av misstag, ett ångrat svar. Sorry.
 
Absolut ligger känslan hos mig, men jag kände att jag behövde förtydliga att det inte "bara är att ta hem maten".
Vissa har inte restaurang besök i sin vardag utan det är ihopkopplat med andra aktiviteter och därför är det inte lämpligt att ta med maten hem och man önskar då att man kunde välja en god vällagad maträtt i en mer lämplig storlek utan att vara hänvisad till barnmenyn för att slippa kasta flera hundra i sjön...
Men jag får känslan att man har svårt att se utanför sin storstadsbubbla i denna tråd.

Jag bor inte i en storstad. Har aldrig gjort och har ingen större lust att göra det heller. Bor i en mindre stad med ett antal intressanta restauranger.
 
Jag bor inte i en storstad. Har aldrig gjort och har ingen större lust att göra det heller. Bor i en mindre stad med ett antal intressanta restauranger.
Kul för dig 👍 I min närmsta stad finns donken, thai, Kina, indiskt, sushi. Visserligen en grekisk som har god mat (och som man får beställa barnportion av riktiga rätter!) men den är svindyr. Sen är det slut på restauranger. Jag har inget intresse av att flytta, men de gånger jag är iväg hade det ju vart kul att få njuta av god mat...
 

Liknande trådar

L
  • Artikel
Dagbok Först så VARNING att dethär kan bli triggande om mat och ät störningar och sånt. Men jag vill bara få ut saker. Men många här vet nog...
Svar
14
· Visningar
1 275
Senast: Ajaj
·
Mat Jag vet att jag kanske inte framstår som en muntergök när jag skriver en del om min autism och anorexi här på buke, men jag läser dom...
4 5 6
Svar
103
· Visningar
10 744
Senast: MiniLi
·
Skola & Jobb Jag arbetar på en arbetsplats där jag enbart har män som kollegor. Det i sig behöver inte vara ett problem. Men på min arbetsplats är...
Svar
5
· Visningar
1 039
Hästvård Bakgrund: Snart 17 årig korsning kallblod/ponny. Ligger "i uppenbar riskzon" för att utveckla PPID och har testats regelbundet sedan...
2
Svar
35
· Visningar
5 673

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • 🇪🇺EU VALET 2024🇸🇪
Tillbaka
Upp