Okej, nu har jag hämtat mig, bjudit på frukost (nybakta rågsurdegsfrallor, ost, bön- och olivkräm med valnöt (som blev toppenmackor med tunt hyvlad, marinerad fänkål och morot) och en tung chokladig kaka som innehöll frön, nötter och katrinplommonpuré, utöver vanliga chokladkakeingredienser), styrketränat (halleluja, kroppen gick med på det!) och just ätit lunchburgare på samma frallor som till frukosten, bönbiff från häromdan, färdig hamburgerdressing och fänkålssalladen från frukosten.
Så till gårdagen. Min rara mamma tycker att jag varit lite blek om nosen ett tag och ville gärna bjuda på kött. Lammstek fick det bli, även om jag inte är så säker på att järninnehållet i lamm är så värst förbluffande.
Lammet var jättejättefint, med bra och tydlig lammsmak och till fick vi fänkål som gratinerats i tunna hela skivor med citronzest, citron och parmesan, potatis- och rotselleristomp, inlagd lök, kvittenchutney och, något otippat, vitvinsskysås (det röda vinet till såsen hade försvunnit, men oj så bra det blev med den lite syrligare vitvinssåsen!) och en fenomenal grönsallad. Min mamma är ett geni. Till dessert åt vi inkokta päron (ingefära, citron) med lättvispad grädde.
Kvittenchutneyn var väldigt trevlig, så här ska plockas kvitten! Päronen ska jag nog också försöka ge mig på att göra.