Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Den som sändes i onsdags? Jacob Gudiol (da guru) kallade den horribel och fördummande och länkade till den här artikeln https://health.spectator.co.uk/the-bbc-is-promoting-carbohydrate-hysteria/Såg faktiskt en intressant dokumentär på SVT play om just kolhydrater. Ja den gick i Stort sett ut på att man ska undvika vitt bröd, pasta, ris, potatis och byta ut dessa till bättre kolhydrater för all möjlig hälsovinst som viktnedgång, bättre värden, mindre risk för tarmcancer och bättre fertilitet.
Något riktigt gott måste man ju ha att se fram emot!
Den som sändes i onsdags? Jacob Gudiol (da guru) kallade den horribel och fördummande och länkade till den här artikeln https://health.spectator.co.uk/the-bbc-is-promoting-carbohydrate-hysteria/
(Har dock varken sett eller läst)
Fast du äter väl inte bara kolhydrater? Det du påstod är att kolhydraterna du äter gärna omvandlas till fett vilket är ett annat påstående än att du blir fet när du äter kolhydrater.
Jacob Gudiol är säkert inte jätteförtjust i sockerfilmen, nej@mandalaki fanns bra tips där angående hur man kunde komma runt de farliga kolhydraterna genom att typ hetta upp lagad mat igen. Ha rostbröd i frysen och sedan rosta dom osv . Jag har ingen aning om huruvida det stämmer men det lät bra![]()
Äsch! Naturligtvis tror jag INTE att man kan banta genom att äta chili.Jacob Gudiol är säkert inte jätteförtjust i sockerfilmen, nejMen han är kunnig, kritisk och så jäkla bra. Inte helt lättläst dock.
Nära det du skriver ligger potatis. Potatis har högt GI/snabba kolhydrater, men kokar man den och sedan äter den kall så förändras strukturen i stärkelsen och GI sjunker. Men jag bryr mig sällan om sånt, det låter som väldigt marginella skillnader. Typ som Ät chili och öka förbränningen eller Stå och jobba så ökar förbränningen. Även om skillnad syns i studier tror jag att någon kan banta ner sig genom att äta chili![]()
Jacob Gudiol är säkert inte jätteförtjust i sockerfilmen, nejMen han är kunnig, kritisk och så jäkla bra. Inte helt lättläst dock.
Nära det du skriver ligger potatis. Potatis har högt GI/snabba kolhydrater, men kokar man den och sedan äter den kall så förändras strukturen i stärkelsen och GI sjunker. Men jag bryr mig sällan om sånt, det låter som väldigt marginella skillnader. Typ som Ät chili och öka förbränningen eller Stå och jobba så ökar förbränningen. Även om skillnad syns i studier tror jag att någon kan banta ner sig genom att äta chili![]()
Äsch! Naturligtvis tror jag INTE att man kan banta genom att äta chili.
När det gäller viktnedgång så är "kvalitet" på kolhydrater bara relevant på så sätt att samma mängd håller en mer mätt och innehåller mer näring så man inte blir hungrig lika fort igen och därmed kan hålla sig på underskott. Om man får i sig all näring man behöver i övrigt och man inte kommer äta mer pga valet av det ena eller andra så kommer det göra absolut noll skillnad om du äter 100g kolhydrater (eller snarare samma upptagbara energimängd) av det vitaste brödet jämfört med mörkaste fullkornsbrödet.Är det samma snubbe som hatar sockerfilmen? Jag kunde dock inte se att den var lchf inspirerad , den handlade inte om att ta bort kolhydrater utan bara att man skulle äta smartare och byta ut det vita mot fullkornsvarianter och äta bättre alternativ som inte innehåller så mkt socker. Det trodde jag iof ändå var ganska utbrett redan?
Men jag håller med att det kändes lite överdrivet propagandaaktivt i vissa avseenden likt sockerfilmen men den var intressant att se iallafall!
Håller med!Jag önskar att det gick! Hade varit smal som ett streck i så fall, all god mat värt namnet innehåller rejält med chili![]()
Ja, det är ju utbrett eftersom det har hälsovinster, t ex på blodsockret. Men man behöver inte gå ner av det. Har du två högar mat med samma kcal-innehåll så gör det ingen skillnad på vikten om du har lite socker i den ena högen.Jag kunde dock inte se att den var lchf inspirerad , den handlade inte om att ta bort kolhydrater utan bara att man skulle äta smartare och byta ut det vita mot fullkornsvarianter och äta bättre alternativ som inte innehåller så mkt socker. Det trodde jag iof ändå var ganska utbrett redan?