Bukefalos 28 år!

Tittar in i ditt kök. 22.

Status
Stängd för vidare inlägg.
Jag är så märkligt lättdistraherad idag. Skulle reka hundbur på nätet. Blev törstig, skulle göra te. Kollade i fel låda efter ingefära, hittade vaniljpuddingpulver. Började göra havremjölk för den var slut, glömde bort mitt te. Nu har jag ljummet vatten med citron och ingefära. Smaksinnet börjar återvända. Kanske ska jag våga mig på den där avocadon strax. :love:
Om det inte framgick gjorde jag alltså havremjölk för att göra vaniljpudding. Varför kan ingen svara på, jag är inte ens särskilt förtjust i vaniljpudding. Nåväl, nu står den iaf i kylen och stelnar.
 
Nu som gör vego-stroganoff, hur gör ni? Jag har aldrig lagat det och nog inte ätit dylikt sen skolans korv stroganoff någon gång i förhistorisk tid (jag blev vegetarian vid elva, så innan dess måste det ha varit - mycket länge sedan).
 
I dag blev det Carbonara. Hade både grädde och ägg som jag behövde bli av med. Orkade inte spara vitorna så där bröt jag mot min "bekämpa matsvinnet"- regel.
Mycket nyriven svartpeppar och parmesan. Alltid lika gott :d
 
Nu som gör vego-stroganoff, hur gör ni? Jag har aldrig lagat det och nog inte ätit dylikt sen skolans korv stroganoff någon gång i förhistorisk tid (jag blev vegetarian vid elva, så innan dess måste det ha varit - mycket länge sedan).

Jag tog nog första bästa recept på nätet och använde vegokorv bara. Det var ju i princip bara att fräsa lök, i med tomatpuré och kryddor och sådär, i med korv och på med valfri grädde. Lite socker kanske. Jag tyckte det var lite för flytande dock så jag hade i krossade eller passerade tomater också. Minns inte riktigt.
 
Eftersom de aldrig äter något i den där sketna boken, så anmäler jag snart inläggen för att vara OT.

(Men skriva av, varför i all världen då? Kunde inte läraren komma på något vettigt alls att göra på lektionerna?)

Jag tyckte att croiassanterna på din frukostbild såg ut att få ca betyget 3 av 5. Varken hackade eller malna, liksom?

De VAR mediokra, en svag 2:a faktiskt. Men det fanns fantastisk hjortronsylt till. Men alltså, hela frukostmiljön var helt galen. Stackarna som bodde i de rum som folk satt utanför och åt och pratade. Jag hade blivit helilsk om någon suttit utanför mitt rum och fikat klockan 6 på morgonen. Men nu var jag ju själv uppe då.

Nu har vi bara 2mil kvar hem. 76 mil på en dag är mastigt. Te och rostmackor hägrar vid horisonten. Plus rödvin. Och ett bad. Och en brasa.
 
Jag tog nog första bästa recept på nätet och använde vegokorv bara. Det var ju i princip bara att fräsa lök, i med tomatpuré och kryddor och sådär, i med korv och på med valfri grädde. Lite socker kanske. Jag tyckte det var lite för flytande dock så jag hade i krossade eller passerade tomater också. Minns inte riktigt.

Samma här, men jag körde chilisås också.
Började med att fräsa halloumin så den skulle bli god.
 
404F6C53-F039-4499-AACA-2B734E340F13.jpeg

Ser snuskigt ut, men blev gott.
Färsk salsiccia, champinjoner och kikärtor och bebisgrönkål. Stekte så kikärtorna poffade. Åt med pepparrot (KÖPT) och potäter (i alla fall vissa) eller bara mer kikärtor.
 
Visa bifogad fil 25021

Ser snuskigt ut, men blev gott.
Färsk salsiccia, champinjoner och kikärtor och bebisgrönkål. Stekte så kikärtorna poffade. Åt med pepparrot (KÖPT) och potäter (i alla fall vissa) eller bara mer kikärtor.
Instämmer med @fraggelzebra , men tycker samtidigt att det ser gott ut! Babygrönkål, var hittar man det? Låter underbart!

Det blev viltstroganoff trots ohungrig efter lunchen. Helt okej och typisk smak av stroganoff, men litet oligark (tycker jag) med kantarellerna i. Åts ihop med gröna ärtor, potatismos, surkål (sambon) och lingonsylt (jag). Gäller ju att prioritera tillbehören :D
Lite oligark? Med kantarellerna? Styrde de hårt? Lät finfint, trots oligark.
 
Har inte haft tid att käka hemma sista dagarna pga modevecka, events osv men ikväll gick vi till kvartershaket och käkade sniglar. Omg vad gött. Åt tre portioner! :laugh:

1ADE00A1-5B62-42D4-BD62-A1C8EEB4E92A.jpeg


Då hade vi ändå grundat med italienska delikatesser på ett event innan :p
Kommer troligen lukta vitlök till mitten av nästa vecka :angel: ;)
 
Gräsänka + jobbstressad + lite allmänt grinig = fin-färdigmat från den där trevliga butiken i kvarteret som specialiserar sig på just det. Valde en risotto med butternutpumpa, salvia, vitt vin, pinjenötter och getost, och plockade även med mig en portion mango & passionsfrukt-cheesecake. Risotton var helt okej, cheesecaken var så god att jag nästan trillade av stolen.
 
Det blev viltstroganoff trots ohungrig efter lunchen. Helt okej och typisk smak av stroganoff, men litet oligark (tycker jag) med kantarellerna i. Åts ihop med gröna ärtor, potatismos, surkål (sambon) och lingonsylt (jag). Gäller ju att prioritera tillbehören :D

Jag ser på dokumentär om Putte nu, och tycker oligarkerna förtjänar att ätas upp.
 
Har inte haft tid att käka hemma sista dagarna pga modevecka, events osv men ikväll gick vi till kvartershaket och käkade sniglar. Omg vad gött. Åt tre portioner! :laugh:

Visa bifogad fil 25027

Då hade vi ändå grundat med italienska delikatesser på ett event innan :p
Kommer troligen lukta vitlök till mitten av nästa vecka :angel: ;)

Nu fick jag flaschbacks till barndomen runt 4-5 år.
När jag fick önska mat på fredagar så önskade jag sniglar. Pappa jobbade fortfarande som kock då och fick åka till jobbet och hämta sniglar att laga till hemma.
Normal unge :p

Har inte ätit det sen dess.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
12 13 14
Svar
271
· Visningar
10 570
Hemmet Vi ska renovera fallfärdigt kök och tänkte köpa nytt kök från IKEA. Vi har tummarna mitt i handen och hatar husjobb så vi behöver...
2
Svar
37
· Visningar
1 283
Senast: Acto
·
Mat Går det att få vanlig hårdost att hålla sig god mer än ett par dagar? Hur i så fall? Jag tycker att osten är god när jag precis öppnat...
2 3
Svar
45
· Visningar
1 690
Hemmet Har köpt lägenhet där köket har kvart klinker på golvet, vita högblanka skåpluckor och svart bänkskiva. Köksmöbler till detta? Litet...
Svar
10
· Visningar
322
Senast: gullviva
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Hämta eller sälja? Toyota Auris
Tillbaka
Upp