Märkliga uttalanden

"Du gör ett jobb motsvarande högsta bedömning men jag vill att du fortsätter vara motiverad så du får näst högsta " kan man också säga tydligen :angel1:

För mig hade det varit totalt demotiverande. Så till den grad att jag nog övervägt att säga upp mig på stört!
Det här påminner mig om en puckad chef jag hade för många år sedan.
Vi skulle bestämma nästa års mål för miljöledningssystemet. Vi diskuterar de mål vi haft och kommer till ett som vi haft i massor av år och aldrig lyckats nå. I det läget anser min chef att vi ska dubbla målet. Jag ifrågasätter just med tanke på att vi aldrig lyckats nå målet och föreslår att vi istället ska halvera det, jag tror vi brukade nå ungefär 30% av målet, eftersom det är mer motiverande att arbeta mot ett mål som går att uppnå. Min chef säger då att "nej ett mål ska vara omöjligt att uppnå så man verkligen får anstränga sig" :banghead:. Plötsligt blev det tydligt varför budgeten alltid reviderades när det gick bra för företaget. Han stod alltid på alla möten och klagade på att man inte nått upp till budget det spelade ingen roll hur bra företaget gick så var det gnäll gnäll gnäll..
Nej personalen försökte inte och brydde sig inte alls för det gick ju inte att nå mål eller budget eller.....
 
En kvinnlig chef jag hade sa åt mig att jag borde äta mer eftersom att jag inte hade några former. Vi arbetade i typ sjukhuskläder som var jättestora och bylsiga. Hur man ens skulle se om någon hade former i dom vet jag inte.
Men vilket stolpskott. Ett ställe jag jobbade extra på för flera år sen hade fika. Jag är rätt kräsen och gillar väldigt få sorters fika så tog inget. En chef kom förbi där jag jobbade och frågade om jag hade tagit fika, jag sa att det var bra för mig. Då tittade hon på mig och sa ”ja du ska nog inte ta något” med andemeningen att jag var tjock, vilket jag absolut inte ens var. Också ett stolpskott 🙃
 
En mycket nära vän till mig träffade också ett stolpskott när hon sökte hjälp för ätstörningar. "Du är ju en intelligent kvinna, du borde förstå att det inte är bra att äta sötsaker för att du mår dåligt. Gör något annat istället!"

Jahaaa... :eek:
Hon blev jätteledsen eftersom hon mycket väl fattar att hennes beteende är obra men inte mäktar med att ändra det. Och jag blev jättearg eftersom jag sett hur hennes problem eskalerat på senare år.
Alltså det var väl det hon gjorde, dvs sökte hjälp?? :banghead:
 
Var på samtal med kurator efter en hjärnblödning. Läkaren tyckte jag behövde det. Jag gjorde som han sa.

Kuratorn pratade om Gud och Jesus vid första mötet. Jag gjorde klart att jag var ateist och inte intresserad av närma mig någon religion, av något slag. Vid nästa möte började hon prata om Jesus. Jag blev helt paff. Sen tipsade hon mig om en sjukgymnast, och om jag inte minns fel, som använde kristaller i sin praktik. Hon var minsann jättebra och fick friska patienter. Jag gick inte på några mera möten.
jag var inte helt återställd efter hjärnblödningen när jag gick hos kuratorn. Jag hade svårt att hitta argument, i samtal. Jag minns att jag var så himla frustrerad över att hon tog upp religion som lösning på min hjärntrötthet och huvudvärk.
 
Jag hade ett tag fruktansvärda mardrömmar varje natt. Till slut ville jag inte lägga mig öht utan satt vaken halva nätterna, fick i det sambandet ett ny psykolog som skulle va specialiserad på autism. Han tittade strängt på mig och sa "fast det måste du väl förstå att mardrömmar inte är på riktigt"

Jag va 20 år och full kapabel att förstå det. Det hjälper inte när man vaknar med hjärtat i halsgropen flera gånger per natt
 
Jag hade ett tag fruktansvärda mardrömmar varje natt. Till slut ville jag inte lägga mig öht utan satt vaken halva nätterna, fick i det sambandet ett ny psykolog som skulle va specialiserad på autism. Han tittade strängt på mig och sa "fast det måste du väl förstå att mardrömmar inte är på riktigt"

Jag va 20 år och full kapabel att förstå det. Det hjälper inte när man vaknar med hjärtat i halsgropen flera gånger per natt
Jag har haft samma problem och herregud vilket dåligt svar :banghead:
 
Kom på en till. Från min märkliga svärmor.

Exet och jag var på dejtstadiet. Han bodde hemma så när jag reste till honom bodde jag i hans föräldrahem.

Stod på toan uppe med öppen dörr och la på mascara och lite rött. Svärmor tittar på mig och säger -och där står du och fnaskar.
Jag blev arg men hon hade ALDRIG hört den konstiga betydelsen på det ordet.....
 
Den här tråden får mig att tänka på psykiatrikern som sa åt mig att det inte var något fysiskt fel på mig, utan att jag var psykiskt sjuk och hade ätstörningar. Att jag var gravt underviktig var för att jag ville vara det.
Jag försökte säga att jag inte ville något hellre än att kunna ta upp näring, få mer energi och gå upp i vikt. Hon sa att jag ljög.

Jag blev alltså skickad dit för att jag mådde så dåligt av att inte få reda på vad det var som krånglade med min kropp. På ett halvår tappade jag 11 kg då magen/tarmarna inte funkade och allt jag åt (när jag väl kunde äta pga illamående och svåra magsmärtor) "rann rakt igenom".
Tillslut hamnade jag hos en läkare som konstaterade IBS, fibromyalgi och flera födoämnesallergier. Sen började jag äntligen lägga på mig!
Mitt förtroende för psykiatrin försvann helt efter att ha träffat den där tanten. Jag har vägrat all kontakt med psykologer och psykiatriker sedan dess.

(Ja, jag förstår att det kan vara svårt med ätstörningar, men jag blev så ledsen pga desperat att få hjälp att kunna må bättre fysiskt. Eftersom jag fortfarande var under utredning och stod i kö till specialister, tyckte jag att tanten kunde hållit tyst och kanske tagit upp det igen om undersökningarna inte hade visat något.)
 
Nuvarande chef för 2 dagar sen "Jag funderar att höja din lön till xx lön (xx är alltså en anställd som har måååånga tusen mer än mig (mycket mer än 5000 kr skillnad kan jag säga) i månaden och som jag i ett område är CHEF ÖVER) men då kommer det VISSA SPECIELLA KRAV på dig"...

ehh jaha? Har xx sådana krav? Nähä...inte...
 
"ditt liv kommer ordna sig om du färgkodar din kalender"
(sagt av klämkäck sköterska på dåvarande företags företagshälsovård)

"men du förstår, det spelar ingen roll hur du tycker att du presterat för det är jag som avgör vad du får i lön"
Exakt vad som var poängen med det lönesamtalet kan man fundera på..
 
Jag hade ett tag fruktansvärda mardrömmar varje natt. Till slut ville jag inte lägga mig öht utan satt vaken halva nätterna, fick i det sambandet ett ny psykolog som skulle va specialiserad på autism. Han tittade strängt på mig och sa "fast det måste du väl förstå att mardrömmar inte är på riktigt"

Jag va 20 år och full kapabel att förstå det. Det hjälper inte när man vaknar med hjärtat i halsgropen flera gånger per natt
åh gud, jag kommer ihåg när jag låg på rehabcenter och hade två kotfrakturer efter att ha ramlat av en häst. En av de första nätterna hade jag en väldigt levande dröm om Freddy Krüger (Terror on Elm Street) och att han försökte döda mig i sömnen :nailbiting:.Det kändes som en evighet tills jag lyckades vakna och insåg att det var frakturerna som gjorde dels så att jag inte kunde röra mig samt att det kändes som att ngn körde in knivar i ryggslutet och sedan att jag hade täcket i munnen, vilket hindrade mig från att skrika... när jag till slut lyckades vakna ordentligt samt lugna ner mig och ringa på sköterskan efter mer smärtstillande var svaret något liknande "visst, du kan få mer smärtstillande, inte behöver du ha lampan tänd, det är bättre att jag släcker den och att du somnar om".


Om man precis drömt mardrömmar om Freddy Krüger så är inte släckta lampor och att somna om högst på agendan....
 
Enheten har alldeles för mycket jobb och är underbemannade, det är helt omöjligt att hinna med alla saker som ska göras i tid (viktiga deadlines), och enheten frågar chefen om hen kan hjälpa till med några av sakerna vilket bestod av att möblera två rum, skriva ut lite papper och vika lite kuvert typ.
Svar från chef: Nej alltså jag har för mycket betalt för att göra det där.
Vår förra både vek papper och packade kuvert och avlastade med allt möjligt (och handlade och bar möbler till mässor).
 
Hänt nyligen. Person får låna en trave med stolar för ett par dagar sedan. Vi upptäckte i går att alla 20-ish stolar är utspridda överallt i huset, och ska lämnas in i dag :confused:
Kollegan skriver mail om läget och att det inte är vårt jobb att springa runt i hela huset och leta efter stolar (fast på ett trevligare sätt)
Får svar från den som lånat: "Jag blev inte informerad om detta. Om det inte är ert jobb är det verkligen inte mitt jobb"

What? :rofl: Lånar man något lämnar man väl tillbaka i samma skick? Eller brukar hen hyra bil på macken och ringa dem och typ "Nämen den står där nånstans i Matfors, det är inte mitt jobb att hålla reda på era bilar ju!"? :p
 
En bekant som fick höra detta "Är du inte glad att din häst X dog, nu när du fått denna fina?"

Personen fick höra detta av en person på en tävling, vart denna hade tävlat med sin nya häst. Den bekanta tog det bra, men man blir fan ledsen ändå. Personen saknar sin häst som dog helt sjukt mycket och fast den nya hästen är fin (kanske vissa som tycker den är finare än den gamla, så kan den aldrig ersätta den hästen), så helt sjukt folk kan få för sig att kläcka ur sig sånt.
Jag fick höra av en person jag felaktigt trodde var min vän när vi var påväg hem efter att min häst hade blivit utdömd att "han skulle ju dött förr eller senare ändå". Hästen borde haft halva livet kvar och skadan han dömdes ut för orsakades av utomstående. Jag sa, men han skulle inte behövt dö redan! Hon ansåg att det kvittade.
 

Liknande trådar

  • Låst
Övr. Hund Jag har problem med min hund. Att flytta hit var det bästa beslutet för mig, men från att vara relativt okomplicerad, om en husky kan...
20 21 22
Svar
425
· Visningar
27 938
Senast: Snurrfian
·
Ekonomi & Juridik Hej! Någon som var lite koll på hur jag kan gå tillväga i min situation. Långt inlägg men tyvärr nödvändigt för att förklara hela...
2 3
Svar
57
· Visningar
9 890
Relationer Varning för vääääldigt långt inlägg! Jag skriver sällan personliga saker här men nu känner jag att jag skulle behöva andras syn på...
2 3 4
Svar
74
· Visningar
24 164
Senast: alazzi
·
Skola & Jobb Insåg just att jag behöver fatta ett beslut eftersom jag imorgon har ett möte med engelska kollegor, utöver svenska kollegor och svenska...
3 4 5
Svar
98
· Visningar
9 663
Senast: anna_panna
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Burkfisk
Tillbaka
Upp