Mänskligt Matlagning

Magiana

Trådstartare
Idag lagade jag den första rätten som var "ljummen linssallad med hummusdressing". Den blev ingen favorit. Tyvärr har jag en massa portioner kvar som måste ätas upp.
 

Magiana

Trådstartare
Bra jobbat!!! Jag orkar typ aldrig testa nåt nytt, är latare än latast och fullkomligt obegåvad i köket.
Det mest avancerade med det här receptet var att koka potatis. Resten skulle bara skäras upp eller mätas upp och blandas.

Jag är också obegåvad i köket men klarar lyckligtvis av att följa recept.
 
Ljummen linssallad i oktober:confused: Det känns mer som sommarmat för mig. När det är kallt ute vill jag ha varm mat. Sommarmat smakar enligt mig inte gott vintertid så i ditt ställe skulle jag fundera på om det kanske kunde vara gott i juni. Konstigt receptval tycker jag.
 

Magiana

Trådstartare
Ljummen linssallad i oktober:confused: Det känns mer som sommarmat för mig. När det är kallt ute vill jag ha varm mat. Sommarmat smakar enligt mig inte gott vintertid så i ditt ställe skulle jag fundera på om det kanske kunde vara gott i juni. Konstigt receptval tycker jag.
Jag håller med. Men den är nog ursprungligen publicerad under vår/sommar. Jag vill minnas att jag såg nåt om det.
 
Idag lagade jag den första rätten som var "ljummen linssallad med hummusdressing". Den blev ingen favorit. Tyvärr har jag en massa portioner kvar som måste ätas upp.
Det ser onekligen ut som en jättetråkig maträtt om det är den som finns på Icas hemsida. Det är ju inget i den som smakar något intressant. Blä. Ett tips för att rädda situationen och få mer stuns i salladen är att steka resten av halloumin till nästa gång, den smakar mycket godare då. Övriga dagar går salladen att pimpa med t ex smaksatt kesella med örter och/eller ajvar relish som tillbehör.
 

Magiana

Trådstartare
Det ser onekligen ut som en jättetråkig maträtt om det är den som finns på Icas hemsida. Det är ju inget i den som smakar något intressant. Blä. Ett tips för att rädda situationen och få mer stuns i salladen är att steka resten av halloumin till nästa gång, den smakar mycket godare då. Övriga dagar går salladen att pimpa med t ex smaksatt kesella med örter och/eller ajvar relish som tillbehör.
Citron och hummus var det som satte piff på rätten men det räckte inte. Jag ska prova dina tips för att få det bättre.
 
Det ser onekligen ut som en jättetråkig maträtt om det är den som finns på Icas hemsida. Det är ju inget i den som smakar något intressant. Blä. Ett tips för att rädda situationen och få mer stuns i salladen är att steka resten av halloumin till nästa gång, den smakar mycket godare då. Övriga dagar går salladen att pimpa med t ex smaksatt kesella med örter och/eller ajvar relish som tillbehör.
Går det att äta halloumi som inte är stekt eller grillad? :confused:
 
Idag lagade jag den första rätten som var "ljummen linssallad med hummusdressing". Den blev ingen favorit. Tyvärr har jag en massa portioner kvar som måste ätas upp.
Kanske med lax till? Lite citron över linserna?

Kan du blanda linserna med tomatkross och göra om det till en gryta eller sås och äta med pasta?
 
Det var ju gröna linser i det där receptet. Och eftersom du har rätt mycket såna över nu:

Det här receptet tipsade jag dig om i en annan tråd. https://www.santamariaworld.com/se/recept/kryddig-linssoppa-med-creme-fraiche/#view=description&selection=c4

Och nu har jag lagat det också. Det var jättegott! Du skrev att du inte var så förtjust i soppor men jag åt det bara som soppa med ett par smörgåsar första dagen, över natten tjocknade det i kylen så då kokade jag ris och åt det som gryta. Jag tycker bättre om gryta så jag ökade inte mängden vätska.

(I receptet har det av oklara skäl tillkommit en halvliter extra vätska, den lät jag bli, till andra linssoppor jag gjort har det räckt med en liter buljong som också finns med i receptet. Dessutom lät jag bli momentet att mixa en del av soppan, jag ville ju ha den som gryta och då får det gärna vara med bitar att tugga)
 

Magiana

Trådstartare
Kanske med lax till? Lite citron över linserna?

Kan du blanda linserna med tomatkross och göra om det till en gryta eller sås och äta med pasta?
Den så kallade linssalladen består mest av zucchini, silverlök, grönkål och tomater. Inget av detta är tillagat. Jag tror det blir svårt att göra om det till en gryta. Maten innehåller också redan en massa citron. Sen måste jag äta upp den kokta potatisen jag har.


20191022_100057.jpg

Det var ju gröna linser i det där receptet. Och eftersom du har rätt mycket såna över nu:

Det här receptet tipsade jag dig om i en annan tråd. https://www.santamariaworld.com/se/recept/kryddig-linssoppa-med-creme-fraiche/#view=description&selection=c4

Och nu har jag lagat det också. Det var jättegott! Du skrev att du inte var så förtjust i soppor men jag åt det bara som soppa med ett par smörgåsar första dagen, över natten tjocknade det i kylen så då kokade jag ris och åt det som gryta. Jag tycker bättre om gryta så jag ökade inte mängden vätska.

(I receptet har det av oklara skäl tillkommit en halvliter extra vätska, den lät jag bli, till andra linssoppor jag gjort har det räckt med en liter buljong som också finns med i receptet. Dessutom lät jag bli momentet att mixa en del av soppan, jag ville ju ha den som gryta och då får det gärna vara med bitar att tugga)
Hela förpackningen linser gick åt igår.
 
Den så kallade linssalladen består mest av zucchini, silverlök, grönkål och tomater. Inget av detta är tillagat. Jag tror det blir svårt att göra om det till en gryta. Maten innehåller också redan en massa citron. Sen måste jag äta upp den kokta potatisen jag har.


Visa bifogad fil 38377

Hela förpackningen linser gick åt igår.
Alltså inte bara halloumi utan även zucchini är ju helt smaklöst om man inte lagar till det. Vilket konstigt recept!
 

Hästdiskussioner nu

Övrigt-diskussioner nu

Dagbok

  • Tristess

Radannonser

Hästnyheter

Bukefalos

  • Inga notiser
Upp