R
Raderad medlem 94602
Ojoj det formuläret gick alldeles för snabbt att klicka i
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ojoj det formuläret gick alldeles för snabbt att klicka i
Jag tipsar om podden "Allt du velat veta" - deras allra första avsnitt handlade om vin och jag tyckte det var väldigt intressant och informativt!
Jadå, jag tror mest att jag råkat köpa "dåliga" USA-viner när jag varit på resa i landet och huggit nåt på nån hylla i en matvarubutik. Framförallt några förfärliga rose´ som jag inte kunde dricka alls. Men jag drömmer ju om en vinresa i norra Californien...... Har tillbringat nån månad i Lodi, varifrån Gnarly Head kommer, men då var jag inte intresserad av vin.....
Tyvärr så har jag inte det! Och jag bor nog i en för liten stad, Skellefteå har nog inte många som styr upp vinprovning, vet av ett ställe, men har nog ingen som vill följa med.. hästfolk har inte råd med sånt
Fått för mig att du pluggar vid umu? Om jag inte drömt ihop det så är Mat och vin, en kvällskurs på restauranghögskolan där, en fin start om en har lite tid att lägga ner tycker jagJag gillar verkligen vin - och vill lära mig mer! Hur lär jag mig mer, utan att det blir "tung" läsning? Alltså finns det någon lättsam bok? Gärna med tips på bra sorter osv? I min värld finns det rött, vitt, rosé och så har jag faktiskt lite mer koll på skillnaden på olika mousserande viner.
Nya Zeeländarna är jätteduktiga på vin! Tycker ibland att franska viner är lite överprissatta.Jag köper nästan bara europeiska viner, av lite oklara skäl. Men det framstår som lite onödigt att frakta vin mellan världsdelarna, med tanke på vikten. Vin är ju så sett till största delen vatten. Och så har jag någon sorts känsla av att vin främst är en europeisk produkt, typ europeiskt kulturarv.
Fast det är ingen sträng princip. Ekologiska viner har ju tex ofta varit chilenska, och ibland vill jag köpa just ekologiskt vin. Och så köper jag sydafrikanskt vin ibland, typ för att fira att man numera inte bojkottar Sydafrika eller nåt.
Men USA, Nya Zeeland och Australien känns det väldigt långsökt att köpa vin från, tycker jag.
(När jag är i tex USA, dricker jag så klart amerikanskt (usanskt?) vin, men det är jag ju oftast inte.)
Kul! Pendlar dock från Skellefteå, så det hade varit nice att lösa något på bussen ditFått för mig att du pluggar vid umu? Om jag inte drömt ihop det så är Mat och vin, en kvällskurs på restauranghögskolan där, en fin start om en har lite tid att lägga ner tycker jag
Ja, franska dricker jag sällan. Mest pga familjens spanska grenNya Zeeländarna är jätteduktiga på vin! Tycker ibland att franska viner är lite överprissatta.
Vem kom på dom där etiketterna!Fast dessa tänker jag inte köpa.....
Visa bifogad fil 18313
Det är inte att gå över vatten . En NZ sauvignon blanc smakar så annorlunda en fransk att det faktiskt hade kunnat vara en annan druva. För att ta ett exempel.Ja, franska dricker jag sällan. Mest pga familjens spanska gren
Det är inte för att jag egentligen tror att tex nyazeeländska viner är sämre som jag inte köper dem så ofta, utan det är mer en diffus känsla av att gå över ån efter vatten som hejdar mig.
För att utveckla lite nu när jag har någon minut över; en fransk sb anser jag vara riktigt frisk. Om jag skulle välja ett ord så är det krispig, och ganska stram. En NZ dito är betydligt blommigare, nästan åt det parfymerade hållet. Inte söt, inte några toner av melon eller så. Men generösare.Det är inte att gå över vatten . En NZ sauvignon blanc smakar så annorlunda en fransk att det faktiskt hade kunnat vara en annan druva. För att ta ett exempel.
Och jag tycker att sb från NZ har "hårda" syror, den typiska sb-karaktären blir nästan överdriven.För att utveckla lite nu när jag har någon minut över; en fransk sb anser jag vara riktigt frisk. Om jag skulle välja ett ord så är det krispig, och ganska stram. En NZ dito är betydligt blommigare, nästan åt det parfymerade hållet. Inte söt, inte några toner av melon eller så. Men generösare.
Ja den är ”mer” än den franska. Inte det minsta subtil. Men jag gillar det. Inte till all mat dock!Och jag tycker att sb från NZ har "hårda" syror, den typiska sb-karaktären blir nästan överdriven.