Bukefalos 28 år!

Tittar in i ditt kök, del 8

Status
Stängd för vidare inlägg.
Idag har sambon lagat estnisk köttgryta (beprövat familjerecept) med tillhörande gurksallad. Det är så himla mycket godare än det låter!
 
Igår lagade partner en sydindisk rätt med lax, mango och kokos i, samt en enkel rätt med en massa okra, plus ris. Öl till. Desserten blev geléhallon i hjärtform och choklad i hjärtform, allt för att högtidlighålla Sankt Valentin.

Idag har jag ätit en enkel Saag Ghost på vår mesta kvartersindier tillsammans med en god vän. Vatten till. Ingen dessert.
 
Recept kommer här (det är alltså rätt likt en gulasch, men ändå inte tycker jag)
500g grytbitar av nöt
2 stora gula lökar
2 stora gröna paprikor
1 tärning köttbuljong
0,5 dl tomatpure
ev paprikapulver
1 knivsudd sambal oelek
1 tsk kummin
salt, peppar, vatten

Bryn köttbitarna i grytan. Skär lök och paprika i bitar och bryn dem tillsammans med köttet några minuter. Tillsätt buljongtärning, tomatpure, sambal oelek och kummin. Lite salt och peppar. Häll på vatten så att det täcker och låt koka i ca 1,5 timmar. Rör om några gånger. Blir det för tunn, red av med lite mjöl.

Gurksallad
Skiva gurka (ca 1/2) och hacka dill. Lägg i en skål, salta och stänk över 1-2 tsk äppelcidervinäger. Rör i lagom mängd gräddfil.

Vi äter det här ihop med ris, knäckebröd (gärna finncrisp) och sallad.
 
Kom hem i lördags efter fyra dagar i Paris. Fokus har varit på mat, läsning och promenader.

Vi åt franskt här: http://www.lafourchette.com/restaurant/le-coude-fou/19873

Vietnamesiskt här: http://www.dong-huong.com/accueil/restaurant.php?PHPSESSID=29c7ca7f0974a70c515c3709b8a782e3

israeliskt här: http://www.chezhanna-restaurant.fr/

och bretonskt här: http://www.creperiebretonnefleurie.fr/

samt varierat asiatiskt till lunch. Några petit-chouer och macaroner slank också ner.
Jag hade hemskt gärna velat äta nordafrikanskt här: http://404-resto.com/restaurant/paris/404/about/

men mitt resesällskap var inte så sugen, enormt synd tyckte jag.

Är nu tillbaka i misären, fiskpinnar med idealmakaroner blev det igår.
 
Äter ni inget längre?! (Översatt till buke-språk; dödade jag tråden :eek: :D)

Idag har vi typ frossat i mjölkbaserad mat. Till middag pasta med sås gjord på créme fraiche, grädde, chevre, kyckling och granatäpplekärnor. Grönsallad och mer ost till.

Och till efterrätt ska vi precis runda av med en semla dagen till ära :D
 
Äter, men lagar inte! Jag hade föräldrarna på besök i helgen och de gjorde en stor sats köttfärssoppa och bakade kuvertbröd till mig i söndags. Så det är det enda jag äter i några dagar nu :D Sjukt uppskattat när jag har fältvecka!
 
Mina luncher har varit banan pankakor med mandelmjol, stekta i kallpressad kokosolja, med mikro varmda hallon, bjornbar och blabar i over en vecka. :d MUMS. Sedan ugnen gick sonder har jag levt pa de mest rudimantary middagar. Inte for att jag anvander ugnen sa ofta i vanliga fall, men nu kan jag inte ens tanka ut en enda middag utan att anvanda ugn.:confused:
I dag satte jag, inte en utan tva olika, surdegs brod starters. Jag maste nog ut och kika pa nya spisar ASAP:p
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
13 14 15
Svar
281
· Visningar
11 260
Övr. Barn "ALLA spelar Fortnite!" Ja, enligt min 8 åring iaf. Efter att ha frågat runt bland vänner och barnens kompisar så verkar det gälla...
2 3 4
Svar
62
· Visningar
4 106
Senast: Mirtai
·
Juridik & Ekonomi Nu hoppas jag kunna få lite vägledning. Jag bor i hyreslägenhet där det görs ändringar i ventilationen. Det är utomstående...
15 16 17
Svar
330
· Visningar
16 120
Senast: Inte_Ung
·
Småbarn Vi har sökt vård både på jourcentral, akuten och kommer sannolikt behöva söka oss till VC nästa vecka om symtomen inte släpper - men är...
2 3
Svar
49
· Visningar
4 542
Senast: Blyger
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Hotellrum eller stuga
Tillbaka
Upp